Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Τσίπρας: Επίκαιρη ερώτηση σε Μητσοτάκη για την αστυνομική βία

Τσίπρας

Eπίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή. Θέμα η «πρωτοφανής αστυνομική βία εις βάρος των πολιτών με πρόσχημα την τήρηση υγειονομικών μέτρων που ο πρωθυπουργός και στελέχη της κυβέρνησης συνεχώς παραβιάζουν».

Αφορμή για την επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα αποτέλεσαν τα πρόσφατα γεγονότα στην Νέα Σμύρνη για τα οποία η Κουμουνδούρου έχει ζητήσει την παραίτηση τουλάχιστον του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

«Οι πολίτες μετά από έναν χρόνο σε περιορισμό, δεν αντέχουν άλλο να βλέπουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό και στελέχη της κυβέρνησης να παραβιάζουν συστηματικά τα μέτρα και την ίδια στιγμή να εξαπολύεται πογκρόμ βίας και αυταρχισμού σε οικογένειες και νέους ανθρώπους για μία κυριακάτικη βόλτα στην πλατεία της γειτονιάς.

Click4more: Οργή ΝΔ για ΣΥΡΙΖΑ και Γεροτζιάφα για το «κάλεσμα» σε πορείες

Τα πρόσφατα φαινόμενα βίας και αυθαιρεσίας της αστυνομίας στη Νέα Σμύρνη ξεπερνούν κάθε όριο (…). Η δε επιτροπή για τη διεύρυνση περιστατικών αστυνομικής βίας που είχε συσταθεί τον Δεκέμβριο του 2019 από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, όπως δήλωσε δημόσια ο Πρόεδρός της ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κ. Ν. Αλιβιζάτος, έχει παύει από έτους να υπάρχει δηλαδή μετά την υπόθεση Ινδαρέ», αναφέρεται στη επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ως εκ τούτου ερωτάται ο πρωθυπουργός αφενός για πόσο θα επιτρέπει αυτό το κρεσέντο φαινομένων αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας με πρόσχημα την τήρηση των υγειονομικών μέτρων που ο ίδιος παραβιάζει κι αφετέρου γιατί δεν αποσύρει άμεσα από τους ελέγχους αστυνομικούς με βαρύ οπλισμό, όπως αυτοί της ομάδας ΔΙΑΣ. Επίσης, ερωτάται γιατί παύθηκε η Επιτροπή για την διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας», καταλήγει η επίκαιρη ερώτηση του κ. Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.    

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις