Πολιτική

Τσίπρας – Ερντογάν: Αμηχανία και “παγωμένα” χαμόγελα – video

- Αλέξης Τσίπρας και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκαν με καθυστέρηση δύο ωρών - Το τετ α τετ ολοκληρώθηκε ύστερα από 1 ώρα και 45 λεπτά - Στην κορυφή της ελληνικής ατζέντας η κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εμφανής ήταν η αμηχανία που είχαν τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στα πρώτα λεπτά που συναντήθηκαν, στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Η πολυαναμενόμενη συνάντηση άρχισε με καθυστέρηση περίπου δύο ωρών και ολοκληρώθηκε ύστερα από 1 ώρα και 45 λεπτά.

tsiprasErdogan

Ο Έλληνας πρωθυπουργός χαμογελούσε αμήχανα, την ώρα που με το… ζόρι έκανε το ίδιο ο πρόεδρος της Τουρκίας.tsiprasErdogan

Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν χειραψία και στάθηκαν για τις καθιερωμένες φωτογραφίες, με τα φλας να… αστράφτουν. Μέχρι που ο Ερντογάν αποφάσισε να… διώξει τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Και τώρα αν μας αφήσετε μόνους, θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε τη διμερή μας συνάντηση”.

Στο επίκεντρο οι Έλληνες στρατιωτικοί

Στην κορυφή της ελληνικής ατζέντας βρέθηκε η πολύμηνη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης. Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε το ζήτημα της συνεχούς τουρκικής προκλητικότητας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο “τραπέζι” έπεσαν το Κυπριακό, αλλά και το προσφυγικό, στο οποίο οι δύο χώρες θα βρουν τρόπους για να συνεργαστούν καλύτερα.

Πηγή φωτογραφιών Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αυλαία για το συνέδριο της ΝΔ: «Η Ελλάδα του 2030», η απουσία Καραμανλή και η επιστολή των 10 με αιχμές κατά Μητσοτάκη
«Είναι προκλητικό να μιλάνε κάποιοι για την “ψυχή της ΝΔ” όταν έχουν πάει σε άλλα κόμματα, κάποιοι εκ των οποίων συνεργάστηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ και συνέβαλαν στο να πέσει η τότε Κυβέρνηση της ΝΔ»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Αιχμές Καραμανλή για τη Δύση και μήνυμα υπέρ της στρατηγικής σχέσης με την Κίνα: «Η Ελλάδα υπήρξε πρωτοπόρος στην προσπάθεια συνεργασίας με την Ευρώπη»
Το μήνυμα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από την Ξάνθη για τη Θράκη και τη συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων
Κώστας Καραμανλής 8
Νίκος Χριστοδουλίδης από Βουλή: Η Τουρκία είναι υπόλογη, η λύση δύο κρατών δεν υφίσταται ούτε ως σκέψη
Σε συνεδρίαση υψηλού συμβολισμού, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μίλησε για τους δεσμούς Ελλάδας – Κύπρου, το 1974 και το ανοιχτό τραύμα της τουρκικής κατοχής
Νίκος Χριστοδουλίδης
«Σφάχτηκαν» Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου: «Κανένας παρακρατικός μηχανισμός δεν σας κυνηγάει, μόνο η κουνιάδα της κυρίας Κεφαλά»
Καταγγελίες της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας κατά του υπουργού Δικαιοσύνης για μεθόδευση μετά από παραπομπή της στην Επιτροπή Δεοντολογίας
Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου