Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Τσίπρας – Γεννηματά σε ανοιχτή γραμμή ενόψει… εκλογών

Τσίπρας – Γεννηματά σε ανοιχτή γραμμή ενόψει… εκλογών

Λιώνουν οι πάγοι ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΙΝΑΛ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Οι πληροφορίες λένε ότι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα και της Φώφης Γεννηματά βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή για όλα τα θέματα της επικαιρότητας. Έτσι δόθηκε από πολλούς ιδιαίτερη σημασία στο τετ α τετ που είχαν οι αρχηγοί του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ μέσα στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη ενώ δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι στο πρωτομαγιάτικο μήνυμα τους και οι δύο αναφέρθηκαν στο νέο «κοινωνικό συμβόλαιο» που πρέπει να γίνει με την κοινωνία.

Click4more ΣΥΡΙΖΑ: 30 Αυγούστου ή 6 Σεπτεμβρίου οι πιθανότερες ημερομηνίες για εκλογές

Οι πληροφορίες λένε ότι οι επαφές έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό επιταχύνονται ωστόσο καθώς τα σενάρια για πρόωρες εκλογές πληθαίνουν στον τύπο.

Προφανώς εδώ δεν μιλάμε για μια προεκλογική συνεργασία αλλά για την δημιουργία ενός οδικού χάρτη που θα φέρει πιο κοντά τις δύο πλευρές έτσι ώστε, εφόσον και αν χρειαστεί μετεκλογικά, να υπάρξει μια συνεργασία όλων των προοδευτικών δυνάμεων προκειμένου να δημιουργηθεί μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη.

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας άλλωστε πριν μερικές μέρες στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ είχε δώσει το στίγμα των προθέσεων του λέγοντας ότι «οι εκλογές με απλή αναλογική θα είναι ταυτόχρονα και η ευκαιρία για τη διαμόρφωση προοδευτικής πλειοψηφίας και κυβέρνησης συνεργασίας πάνω σε ένα πρόγραμμα κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης, με την εργασία και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα όρθια και με έναν νέο ρόλο για το κοινωνικό κράτος και το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Το επόμενο διάστημα λοιπόν θα πρέπει να δουλέψουμε εντατικά για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις προγραμματικών συγκλίσεων και διεργασιών για τη διαμόρφωση μίας νέας πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας, που θα αναλάβει να προωθήσει ένα προοδευτικό σχέδιο ανόρθωσης της κοινωνίας και της οικονομίας».

Ελέω κορονοϊού στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι τα πράγματα πάνε πιο βατά σε ό,τι αφορά την συνεργασία των δύο κομμάτων. Ακόμα και οι πιο επιφυλακτικοί εμφανίζονται σήμερα να το συζητούν και να το χαρακτηρίζουν «ωραία ιδέα» και «καλή εξέλιξη».

Στο ΚΙΝΑΛ ωστόσο το κλίμα δεν είναι το ίδιο καθώς όπως είναι γνωστό υπάρχει μια ομάδα βουλευτών και στελεχών του κόμματος που πολύ θα ήθελαν να… ενταχθούν στην ΝΔ  και προφανώς δεν βλέπουν με καλό μάτι το φλερτ της Φώφης Γεννηματά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα σενάρια για πρόωρες εκλογές σίγουρα θα επιταχύνουν τις εξελίξεις καθώς η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ γνωρίζει  πολύ καλά ότι το κόμμα της θα έχει τις μεγαλύτερες απώλειες  αν στηθούν οι κάλπες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να κρατήσει το ποσοστό που είχε λάβει στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις