Πολιτική

Τσίπρας για ΕΥΔΑΠ: Εκτός πλαισίου η συζήτηση για ιδιωτικοποίηση του νερού

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ τάχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συναντήθηκε με την Ομοσπονδία εργαζομένων της επιχείρησης, σημειώνοντας ότι «το νερό είναι δημόσιο αγαθό, ανθρώπινο δικαίωμα και δεν μπορεί να μπει στη διαδικασία της πώλησης».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «η στρατηγική ιδιωτικοποίησης όλων των αγαθών και των αγαθών εκείνων που βρίσκονται στον σκληρό πυρήνα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι γνωστή, είναι η γνωστή νεοφιλελεύθερη αντίληψη που έχει η σημερινή κυβέρνηση και το είχε δηλώσει και προεκλογικά».

Επισήμανε ότι «ζούμε στην εποχή της πανδημίας, στη μετά κορονοϊό εποχή και θα έπρεπε να είχαμε βγάλει κάποια συμπεράσματα», για να τονίσει ότι «η συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση του νερού -σήμερα όχι έξι μήνες πριν- είναι τελείως εκτός πλαισίου και θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε πως ορισμένα αγαθά δεν πωλούνται και δεν αγοράζονται, αλλά πρέπει να είναι αγαθά στα οποία όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν πρόσβαση».

Είπε ότι και η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ δεν είναι καινούρια, ότι την είχε επιχειρήσει και η κυβέρνηση Σαμαρά και κατηγόρησε την κυβέρνηση σχολιάζοντας ότι «αυτοί που σνόμπαραν το ΕΣΥ, οι ίδιοι άνθρωποι που δήθεν ξαφνικά ανακαλύπτουν την αξία της ανθρώπινης ζωής, δεν φαίνεται να αναθεωρούν καμία από τις αρχές τους για την ιδιωτικοποίηση των βασικών αγαθών». Τόνισε ότι «σε καμία χώρα που ο καπιταλισμός, ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός λειτουργούσε και λειτουργεί, δεν είδαμε να ξεπουλιούνται τα δίκτυα ή να ξεπουλιούνται τα πάγια και μάλιστα με έναν τρόπο που η αποτίμηση τους είναι τόσο εξευτελιστική, όπως προτείνεται εδώ».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ, Ηλίας Κορλός, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι σε όποια χώρα μπήκε ιδιώτης στον κύκλο του νερού υπήρξε αύξηση της τιμής και μείωση της ποιότητας. Σημείωσε ότι αυτό θα έχει αντίκτυπο και στους πολίτες και στους αγρότες, καθώς και ότι τίθενται και θέματα εθνικής ασφάλειας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σφοδρά πυρά Παπασταύρου κατά ΠΑΣΟΚ: «Από Κίνημα Αλλαγής έγινε κόμμα οπισθοδρόμησης και αδράνειας»
Ο υπουργός Περιβάλλοντος απέρριψε την ένσταση αντισυνταγματικότητας για το νομοσχέδιο διαχείρισης του νερού, κατηγορώντας τη Χαριλάου Τρικούπη ότι παρερμηνεύει την Έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής και επιλέγει «την άρνηση σε όλα»
Σταύρος Παπασταύρου
Μητσοτάκης στο υπουργικό: «Εκλογές την άνοιξη του 2027» – Σήμα για επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου με το βλέμμα στη ΔΕΘ
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους υπουργούς να εντείνουν την παρουσία τους στην κοινωνία και στα περιφερειακά μέσα, υποστήριξε ότι «ο χρόνος δουλεύει υπέρ μας» και προανήγγειλε την παρουσίαση του σχεδίου για την Ελλάδα του 2030
Υπουργικό Συμβούλιο, Κυριάκος Μητσοτάκης
10
Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει ακλόνητο στον δρόμο της πολιτικής αυτονομίας
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε τη ΔΕΘ στο επίκεντρο της πολιτικής αντεπίθεσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ακρίβεια, ανισότητες και «εξουσία για την εξουσία» και απέρριψε τα «κόμματα Ι.Χ.» και τις εξαρτήσεις από συμφέροντα
Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
Σκληρή απάντηση του ΠΑΣΟΚ στην ΕΛΑΣ για τα κομματικά δάνεια: «Καληνύχτα σας, κύριε Τσίπρα, και καλή συνέχεια στον σκοτεινό κατήφορο»
Η Χαριλάου Τρικούπη απορρίπτει τις αιτιάσεις για τα χρέη, κάνει λόγο για «διμέτωπο αγώνα» και θέτει ερωτήματα προς τον πρώην πρωθυπουργό για τη λειτουργία του νέου κόμματός του
Τσίπρας και Ανδρουλάκης 15
Αντώνης Σαμαράς: Η μεταλλαγμένη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη υπονομεύει συνειδητά την παραδοσιακή ελληνική οικογένεια
«Οι πρόσφατες δηλώσεις της κ. Δόμνας Μιχαηλίδου αποτελούν την επιτομή της woke ατζέντας και της αποδόμησης του θεσμού της οικογένειας» αναφέρει στη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός
Ο Αντώνης Σαμαράς 42