Πολιτική

Τσίπρας για λογαριασμούς ρεύματος: Η επιβάρυνση του καταναλωτή θα τελειώσει όταν τελειώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επίθεση στην κυβέρνηση για τους διογκωμένους λογαριασμούς ρεύματος αλλά και στην ΡΑΕ που «εκτιμά ότι υπάρχουν ουρανοκατέβατα κέρδη αλλά 40 μέρες δεν έχει γίνει τίποτα», εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του, το μεσημέρι της Παρασκευής (29.04.2022) με τον πρόεδρο και το Δ.Σ. της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

«Για να τελειώσει η επιβάρυνση του καταναλωτή πρέπει να τελειώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας με… νόημα ότι η ΡΑΕ εκτιμά ότι υπάρχουν ουρανοκατέβατα κέρδη αλλά 40 μέρες δεν έχει γίνει τίποτα.

«Έχουν περάσει σχεδόν 40 μέρες από τη συνεδρίαση της Βουλής, όπου ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε υπερβάλλοντα κέρδη, αισχροκέρδεια δηλαδή, στην χονδρική τιμή και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και εξήγγειλε την επιβολή υψηλής φορολόγησης και μάλιστα 90% στα υπερκέρδη. Εδώ και 40 μέρες δεν έχει γίνει τίποτα», τόνισε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως είπε, βρέθηκε στα γραφεία της ΡΑΕ για να ενημερωθεί «για την εκτίμηση που κάνουν και για τα ουρανοκατέβατα κέρδη αλλά και για την αισχροκέρδεια των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο. Η εκτίμησή τους είναι ότι πράγματι υπάρχουν υπερβάλλοντα και ουρανοκατέβατα κέρδη, τα οποία όμως ακόμα δεν έχουν αποτυπώσει και περιμένουν να φέρουν  το επόμενο διάστημα τις επίσημες εκτιμήσεις τους».

tsipras rae

Κατά τον Αλέξη Τσίπρα «ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής δεν αποτέλεσε ούτε κατεύθυνση ούτε εντολή της ΡΑΕ, αλλά μονομερή εμπορική επιλογή των εταιριών παραγωγής και εμπορίας.

Όλα αυτά όμως, διαμορφώνουν ένα πλαίσιο, το οποίο στο τέλος της ημέρας επιβαρύνει μονάχα τον καταναλωτή. Η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια στην χονδρική και κανένας μέχρι σήμερα, 8 μήνες τώρα, δεν έχει σπεύσει να δώσει ένα τέλος σε αυτήν την αισχροκέρδεια.

Η χώρα μας μετακυλίει το 99% του κόστους στον καταναλωτή και κανένας μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει ένα τέλος σε αυτή την στρεβλή διαδικασία στην αγορά, που δεν αφήνει κανένα επιχειρηματικό ρίσκο στους παραγωγούς και ρίχνει όλα τα βάρη στον καταναλωτή.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι σύντομα αυτή η τρομακτική στρέβλωση θα τελειώσει. Όμως για να τελειώσει, πρέπει να υπάρχει πολιτική βούληση. Και αυτό δεν είναι ζήτημα των ρυθμιστικών Αρχών, αυτό είναι ζήτημα της κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που μέχρι τώρα έχει φροντίσει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να διευκολύνει αυτούς που αισχροκερδούν και να ρίχνει διαρκώς όλα τα βάρη στους καταναλωτές.

Άρα, αυτό που τελικά πρέπει να τελειώσει για να τελειώσει και η επιβάρυνση του καταναλωτή, είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργία Ξανθοπούλου: «Σας ευχαριστώ που ακούσατε τη φωνή μου» – Η συγκλονιστική επιστολή της ασθενούς με λευχαιμία στον Μητσοτάκη
Έχοντας θεραπευτεί από τη λευχαιμία, η Γεωργία Ξανθοπούλου μίλησε στα εγκαίνια της νέας αιματολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Παπανικολάου», παρουσία του πρωθυπουργού
Γεωργία Ξανθοπούλου
Γιώργος Μυλωνάκης: «Μετά από μια δύσκολη δοκιμασία βρίσκομαι ξανά δίπλα στον πρωθυπουργό» – Η πρώτη ανάρτηση από τη Θεσσαλονίκη
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ θα παραστεί στην ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και τη Δευτέρα θα επιστρέψει στο Μαξίμου και θα συμμετάσχει στον «πρωινό καφέ»
Ο Γιώργος Μυλωνάκης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη 5
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Έρχεται ο Μάρκο Ρούμπιο – «Πολύ σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ η Ελλάδα»
Η επίσκεψη Ρούμπιο αναμένεται να προσδώσει νέα πολιτική δυναμική στη στρατηγική σχέση Αθήνας - Ουάσινγκτον, με την ενέργεια, τις υποδομές και την περιφερειακή ασφάλεια να βρίσκονται στον «πυρήνα» της ατζέντας
Κίμπερλι Γκίλφοϊλ 9
Κυριάκος Μητσοτάκης από τα εγκαίνια στο «Παπανικολάου»: Η Θεσσαλονίκη και η Ελλάδα αποκτά το πιο σύγχρονο Αιματολογικό Κέντρο σε όλα τα Βαλκάνια
Τόνισε ότι είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτούς που αναρωτιούνται που πήγαιναν τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης - «Σε τέτοιες δημόσιες υποδομές υγείας πηγαίνουν, προκειμένου οι ασθενείς μας να βρίσκουν τις καλύτερες δυνατές θεραπείες»
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 6
«Μύλος» για το σχολικό βιβλίο με εικόνα «ομόφυλου ζευγαριού»: Το υπουργείο λέει ότι δεν επιλέγει το περιεχόμενο – «Είναι γυναίκα με κοντά μαλλιά» λέει ο εκδοτικός οίκος
Μάλιστα ο εκδοτικός οίκος αναφέρει ότι κινείται νομικά για το όλο ζήτημα, καθώς θεωρεί ότι υπάρχει «σκόπιμη παραποίηση περιεχομένου»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 44