Πολιτική

Τσίπρας για λογαριασμούς ρεύματος: Η επιβάρυνση του καταναλωτή θα τελειώσει όταν τελειώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Επίθεση στην κυβέρνηση για τους διογκωμένους λογαριασμούς ρεύματος αλλά και στην ΡΑΕ που «εκτιμά ότι υπάρχουν ουρανοκατέβατα κέρδη αλλά 40 μέρες δεν έχει γίνει τίποτα», εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του, το μεσημέρι της Παρασκευής (29.04.2022) με τον πρόεδρο και το Δ.Σ. της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

«Για να τελειώσει η επιβάρυνση του καταναλωτή πρέπει να τελειώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας με… νόημα ότι η ΡΑΕ εκτιμά ότι υπάρχουν ουρανοκατέβατα κέρδη αλλά 40 μέρες δεν έχει γίνει τίποτα.

«Έχουν περάσει σχεδόν 40 μέρες από τη συνεδρίαση της Βουλής, όπου ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε υπερβάλλοντα κέρδη, αισχροκέρδεια δηλαδή, στην χονδρική τιμή και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και εξήγγειλε την επιβολή υψηλής φορολόγησης και μάλιστα 90% στα υπερκέρδη. Εδώ και 40 μέρες δεν έχει γίνει τίποτα», τόνισε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως είπε, βρέθηκε στα γραφεία της ΡΑΕ για να ενημερωθεί «για την εκτίμηση που κάνουν και για τα ουρανοκατέβατα κέρδη αλλά και για την αισχροκέρδεια των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο. Η εκτίμησή τους είναι ότι πράγματι υπάρχουν υπερβάλλοντα και ουρανοκατέβατα κέρδη, τα οποία όμως ακόμα δεν έχουν αποτυπώσει και περιμένουν να φέρουν  το επόμενο διάστημα τις επίσημες εκτιμήσεις τους».

tsipras rae

Κατά τον Αλέξη Τσίπρα «ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής δεν αποτέλεσε ούτε κατεύθυνση ούτε εντολή της ΡΑΕ, αλλά μονομερή εμπορική επιλογή των εταιριών παραγωγής και εμπορίας.

Όλα αυτά όμως, διαμορφώνουν ένα πλαίσιο, το οποίο στο τέλος της ημέρας επιβαρύνει μονάχα τον καταναλωτή. Η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια στην χονδρική και κανένας μέχρι σήμερα, 8 μήνες τώρα, δεν έχει σπεύσει να δώσει ένα τέλος σε αυτήν την αισχροκέρδεια.

Η χώρα μας μετακυλίει το 99% του κόστους στον καταναλωτή και κανένας μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει ένα τέλος σε αυτή την στρεβλή διαδικασία στην αγορά, που δεν αφήνει κανένα επιχειρηματικό ρίσκο στους παραγωγούς και ρίχνει όλα τα βάρη στον καταναλωτή.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι σύντομα αυτή η τρομακτική στρέβλωση θα τελειώσει. Όμως για να τελειώσει, πρέπει να υπάρχει πολιτική βούληση. Και αυτό δεν είναι ζήτημα των ρυθμιστικών Αρχών, αυτό είναι ζήτημα της κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που μέχρι τώρα έχει φροντίσει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να διευκολύνει αυτούς που αισχροκερδούν και να ρίχνει διαρκώς όλα τα βάρη στους καταναλωτές.

Άρα, αυτό που τελικά πρέπει να τελειώσει για να τελειώσει και η επιβάρυνση του καταναλωτή, είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Τη Δευτέρα στις 5 το απόγευμα περιμένω τους αγρότες στο γραφείο μου - Η εκλογή Πιερρακάκη σφραγίζει την επιστροφή από την χρεοκοπία στην ανάπτυξη
Έθεσε το διακύβευμα των επόμενων εκλογών: «Αν η χώρα θα παραμείνει σταθερή και ασφαλής ή «Ακυβέρνητη Πολιτεία»
Κυριάκος Μητσοτάκης
39
Καταγγελία Λαζαρίδη για Κωνσταντοπούλου: «Με είπε γυμνοσάλιαγκα» – Απειλητικά μηνύματα δέχτηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, δείτε εικόνες
Για «αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά» κατηγορεί τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, Ανδρέας Νικολακόπουλος
Ζωή Κωνσταντοπούλου 7
Συνελήφθη στην Κρήτη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ κουμπάρος του Ανδρουλάκη, λέει ο Λαζαρίδης - Στέλεχος της ΝΔ ο αρχηγός, απαντά η Αποστολάκη
Μέσα σε κλίμα ακραίας έντασης συνεχίζεται η εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ μετά τη χθεσινή συνεδρίαση κατά την οποία κατέθεσε ο Γιώργος Ξυλούρης (γνωστός και ως «Φραπές»)
Μιλένα Αποστολάκη 26
Σόου από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τον «Φραπέ»: Κάλεσε το 100 και έδωσε «ραντεβού» με περιπολικό έξω από κανάλι για να της πάρει κατάθεση
Στο βίντεο η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας έδινε ραντεβού με τους αστυνομικούς στο στούντιο του Kontra Channel όπου λίγο αργότερα είχε προγραμματισμένη τηλεοπτική συνέντευξη
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου 34
Ανδρουλάκης και Βενιζέλος ανοίγουν διάλογο για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και το άρθρο περί ευθύνης υπουργών
«Η επόμενη συνταγματική αναθεώρηση δεν πρέπει να γίνει πεδίο κομματικών τακτικισμών. Απαιτείται συναίνεση, σοβαρότητα και καθαροί κανόνες στον διάλογο»
Νίκος Ανδρουλάκης και Ευάγγελος Βενιζέλος