Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Τσίπρας για Μόρια: “Προσωπικά υπεύθυνος και ιστορικά λίγος ο Μητσοτάκης”

Τσίπρας για Μόρια: “Προσωπικά υπεύθυνος και ιστορικά λίγος ο Μητσοτάκης”

Ευθύνες, προσωπικά, στον πρωθυπουργό επιρρίπτει για τη Μόρια ο Αλέξης Τσίπρας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε “ανείπωτη” την καταστροφή από τη φωτιά.

Μέσω ανάρτησής του στο Facebook για τη Μόρια, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι “είναι προσωπικά υπεύθυνος γι’ αυτό το δράμα και αποδεικνύεται ιστορικά λίγος για να διαχειριστεί ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που αντιμετώπισε ποτέ η Ελλάδα και η Ευρώπη”.

“Η πληγή της Μόριας έπρεπε να κλείσει. Και θα έκλεινε. Είχαμε ήδη προχωρήσει το σχέδιο αποσυμφόρησης με συνέπεια και σεβασμό στους συνανθρώπους μας. Αυτή η πληγή όμως, αντί να κλείσει βάθυνε. Οι 5.000 της Μόριας, έγιναν 20.000 σε ένα χρόνο, πριν ξεκινήσει δειλά και ασύντακτα το σχέδιο αποσυμφόρησης. Η Ν.Δ. έκανε την Ελλάδα το αποπαίδι της Ευρώπης”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας.

Κάλεσε, δε, την κυβέρνηση να λάβει άμεσα έκτακτα μέτρα στήριξης της Λέσβου, να καλύψει άμεσα όλες τις υγειονομικές ανάγκες και να προχωρήσει σε αποσυμφόρηση των νησιών. Ο κ. Μητσοτάκης είναι προσωπικά υπεύθυνος γι’ αυτό το δράμα και αποδεικνύεται ιστορικά λίγος για να διαχειριστεί ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που αντιμετώπισε ποτέ η Ελλάδα και η Ευρώπη.

Η καταστροφή στη Μόρια είναι ανείπωτη.Η κυβέρνηση της ΝΔ διαχειρίζεται δυστυχώς εδώ και ένα χρόνο το προσφυγικό και…

Gepostet von Alexis Tsipras am Mittwoch, 9. September 2020

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις