Πολιτική

Τσίπρας για Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Η πράσινη μετάβαση να είναι δίκαιη μετάβαση

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος δεν είναι μια μέρα γιορτής αλλά μια μέρα συναγερμού, για την κλιματική κρίση και για την ανάγκη εφαρμογής πολιτικών που θα αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας που επισκέφθηκε σήμερα το Κέντρο Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα, στον Υμηττό.

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η κλιματική κρίση είναι εδώ και θα παραμείνει και όλοι οφείλουμε να προσαρμόσουμε τις πολιτικές μας σε μια κατεύθυνση κλιματικής ουδετερότητας», σημείωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «είναι δυστύχημα που θα καθ’ όλη την περίοδο της προεκλογικής περιόδου για τις εκλογές της 21ης του Μάη δεν άνοιξε αυτή η συζήτηση. Δεν άνοιξε η συζήτηση ίσως για το πιο κρίσιμο θέμα της επόμενης ημέρας, του αύριο για τον τόπο μας αλλά και για τον πλανήτη».

Υποστήριξε ακόμη ότι είναι κρίσιμο τα κόμματα να αναδείξουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους και εξήγησε: «Είναι κρίσιμο γιατί μπορεί όλοι να ομονοούμε ότι χρειάζονται άμεσα μέτρα και παρεμβάσεις στην κατεύθυνση της πράσινης μετάβασης, είναι όμως απολύτως βέβαιο ότι θα διαφωνήσουμε στο ποιος πρέπει να πληρώσει το κόστος. Διότι η πράσινη μετάβαση πρέπει να είναι δίκαιη μετάβαση. Η πράσινη μετάβαση δεν πρέπει να οδηγήσει ούτε σε ενεργειακή φτώχεια ούτε βεβαίως και σε διεύρυνση των ανισοτήτων.

Είναι κρίσιμο να πάμε σε μια νηφάλια, συγκροτημένη και ριζοσπαστική πολιτική μεταρρυθμίσεων με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης αλλά και την δίκαιη μετάβαση που σημαίνει κοινωνική στήριξη, κοινωνική πολιτική, ώστε το κόστος να μην το πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα και τα μεσαία στρώματα». Συμπυκνώνοντας υπογράμμισε: «Προστασία του περιβάλλοντος, αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης με μια δίκαιη κοινωνική πολιτική. Αυτό νομίζω είναι το μέλλον και η κρίσιμη απάντηση στα προβλήματα του μέλλοντος».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το ΠΑΣΟΚ «σφυροκοπά» Μητσοτάκη για τη ΔΕΘ: «Ζητά νέα τετραετία για όσα δεν έκανε, ημίμετρα και ακοστολόγητες υποσχέσεις»
Σφοδρή επίθεση της Χαριλάου Τρικούπη στον πρωθυπουργό μετά τις εξαγγελίες στη Θεσσαλονίκη - «Η αντίστροφη μέτρηση για την ήττα της ΝΔ έχει αρχίσει»
ΠΑΣΟΚ, ΓΡΑΦΕΙΑ
Τα μέτρα της ΔΕΘ σε δύο λεπτά: Από τον επενδυτικό λογαριασμό για τα νεογέννητα και το «Σπίτι μου 3» έως και τον κατώτατο των 1.000 ευρώ
Τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού κωδικοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι - Τις επόμενες μέρες η εξειδίκευση των παρεμβάσεων
Μητσοτάκης, 90ή ΔΕΘ
Οι σπόντες Μητσοτάκη κατά Τσίπρα με ένα τραγούδι: «Ωραία που τα λες, μα έλα που σε ξέρω»
Ο πρωθυπουργός έθεσε και το πολιτικό διακύβευμα της «τρίτης τετραετίας», τονίζοντας ότι «δεν ονειρεύομαι μία από τα ίδια, αλλά μία χώρα που θα γίνεται καλύτερη και μαζί της θα γινόμαστε όλοι μας καλύτεροι».
Κυριάκος Μητσοτάκης
11