Πολιτική

Τσίπρας για Πρωτομαγιά: Επουλώνουμε τις πληγές των μνημονίων

Ο αγώνας για την προστασία της εργασίας είναι συνεχής τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του για την Πρωτομαγιά. Ο πρωθυπουργός κάνει επίσης λόγο για επούλωση των πληγών του μνημονίου.

Η αύξηση του κατώτατου και η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και η επιβολή ποινών σε εργοδότες που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία, επουλώνουν τις πληγές των μνημονίων, αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο Αλέξης Τσίπρας.

Και καταλήγει: «Ο αγώνας για την προστασία της εργασίας είναι συνεχής. Καλή Εργατική Πρωτομαγιά!».

Διαλέξτε… στρατόπεδο

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγγου, από την πλευρά της, επίσης με ανάρτηση στο twitter καλεί να… διαλέξουμε στρατόπεδο, ανεβάζοντας, μαζί με το μήνυμά της και το τραγούδι Which Side Are You On.

«Πρωτομαγιά των εργαζομένων, Πρωτομαγιά των αγώνων για ένα καλύτερο μέλλον. Το δικό μας πολιτικό σχέδιο έχει στον πυρήνα του τα δικαιώματα των εργαζομένων, τα δικαιώματα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας», έγραψε η Ράνια Σβίγγου.

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ανεβάσει κι ένα video με τις παρεμβάσεις των ευρωβουλευτών του υπέρ των εργαζομένων.

Προσθέστε το newsit.gr στη Google για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Σφάζονται» ΠΑΣΟΚ και Καραμέρος για τις ανεξάρτητες αρχές: «Πιάνει πόρτα για τον χειμώνα» – «Κατανοώ, δύσκολη μέρα μετά τα όσα σας καταλόγισε ο Καστανίδης»
Η Χαριλάου Τρικούπη σήκωσε το γάντι και έκανε λόγο για προσωπικές επιθέσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Νίκου Ανδρουλάκη
Γιώργος Καραμέρος
Ελληνικό «μπλόκο» στα προβλήματα του SAFE: Διορθωτικές παρεμβάσεις στα κονδύλια της Άμυνας ζήτησε ο Δένδιας από τον Κουμπίλιους
Στο επίκεντρο της συνάντησης η ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική, οι καινοτόμες τεχνολογίες και η ανάγκη ενίσχυσης της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας
Δένδιας και Κουμπίλιους