Πολιτική

Τσίπρας για Σακελλαροπούλου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καθαρή θέση χωρίς ναι μεν αλλά»»

Το θέμα της ψηφοφορίας αύριο για τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, αλλά και η μεθαυριανή ψηφοφορία της νομοθεσίας για την κατάργηση της απλής αναλογικής, βρέθηκε στο επίκεντρο της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «καθαρή θέση χωρίς ναι μεν αλλά» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ομόφωνα ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει υπέρ της κ. Σακελλαροπούλου και θα στηρίξει την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να «πετύχει στα καθήκοντά της». «Γιατί εμείς δεν υποτάσσουμε τη δημοκρατία και το αύριο της χώρας σε μικροκομματικά παιγνίδια και επικοινωνιακές φούσκες», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, επισήμανε ότι «έχουμε πλήρη επίγνωση» ότι η επιλογή της κυβέρνησης για ένα πρόσωπο με «προοδευτικό στίγμα» δεν υποκρύπτει «διάθεση φυγής προς τα εμπρός αλλά διάθεση επικοινωνιακής διαφυγής από τα πολλαπλά αδιέξοδα».

«Άλλωστε, όποιος θέλει να χτίσει γέφυρες συνεννόησης δεν επιλέγει την επόμενη κιόλας μέρα να φέρει στη Βουλή την κατάργηση της απλής αναλογικής», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Να επαναφέρει έναν εκλογικό νόμο, που κλέβοντας έδρες από όλα τα κόμματα και πριμοδοτώντας μ’ αυτές το πρώτο κόμμα, αποβλέπει σε μονοκομματικές κυβερνήσεις, δηλαδή στην παντοδυναμία του ενός».

Επίσης, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «ολέθρια» αποτελέσματα «τόσο για την κοινωνική πλειοψηφία όσο και για τη χώρα», υπογραμμίζοντας ότι «μονοκομματικές και παντοδύναμες ήταν οι κυβερνήσεις που δημιούργησαν τις αιτίες που μας οδήγησαν στην κρίση».

Δείτε όλη την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καταφεύγει σε fake news ο Μητσοτάκης για να ανακόψει την πολιτική φθορά
«Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας επιδίδεται με τόση άνεση σε τόσα πολιτικά - και όχι μόνο - ψευδή, οφείλουμε να ανησυχούμε βαθιά για κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία της χώρας μας»
Μαρία Καρυστιανού
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου – «Εκλογές το 27, είμαστε μαραθωνοδρόμοι»
Ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο 47
ΝΔ: Μαρινάκης, Παπαστεργίου, Ρωμανός ανάμεσα στα πρώτα ονόματα των ψηφοδελτίων – «Μπαράζ» περιοδειών από γαλάζια στελέχη
«Πρόκειται για ένα μαραθώνιο δρόμο μέχρι τις εκλογές του 2027» δηλώνουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι σε αυτόν τον αγώνα θα μετέχει συντεταγμένα όλη η ΝΔ
Μητσοτάκης σε εκδήλωση για τη λειτουργία του gov.gr 11
Crash test για Τσίπρα, Καρυστιανού και Ανδρουλάκη: ΕΛΑΣ, Ελπίδα και ΠΑΣΟΚ διεκδικούν τη 2η θέση – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Στη «μεγάλη εικόνα» καταγράφεται μια σταθερή πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το νέο τρίγωνο της αντιπολίτευσης αναζητά ακόμη σαφές πολιτικό αφήγημα
Οι Αλέξης Τσίπρας, Μαρία Καρυστιανού και Νίκος Ανδρουλάκης 103
Μετωπική Καρυστιανού κατά ΔΣΑ για την αναβολή της εκδήλωσης: «Φίμωση του διαλόγου με παλαιοκομματικά κριτήρια»
Η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» αφήνει αιχμές για παρεμβάσεις από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και επισημαίνει ότι η εκδήλωση για τη Δικαιοσύνη αναβάλλεται, αλλά δεν ακυρώνεται
Μαρία Καρυστιανού