Πολιτική

Τσίπρας για την προστασία της φέτας: Όποιος διαπραγματεύεται με σχέδιο, πετυχαίνει τους στόχους του

Για μεγάλη επιτυχία της χώρας μας έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με την προστασία της ονομασίας προέλευσης της ελληνικής φέτας στην Ιαπωνική αγορά. Μετά τη σύσκεψη που είχε Ο με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου , τόνισε ότι '''Οποιος διαπραγματεύεται με σχέδιο, πετυχαίνει τους στόχους του''. 

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στην ευχάριστη στιγμή να ανακοινώσει την προστασία της φέτας. «Μετά τη συμφωνία ΕΕ- Ιαπωνίας και αφού είχε προηγηθεί το πρόβλημα με τον Καναδά, καταφέραμε να κερδίσουμε τη χρήση του αποκλειστικού όρου ΠΟΠ για την ελληνική φέτα», σημείωσε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση κατόρθωσε κάτι που ήταν πολύ δύσκολο στις προηγούμενες συμφωνίες.

Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου αναφέρθηκε στην κατάχρηση του όρου φέτα όπως προέκυπτε από τις συμφωνίες με τη Νότια Αφρική και τον Καναδά, καθώς η ονομασία φέτα μεταφερόταν σε λευκά τυριά ή τυριά τύπου φέτας. Ο κ. Αποστόλου τόνισε επίσης πως η ελληνική κυβέρνηση είχε ήδη προβάλει τις αντιρρήσεις της στο Συμβούλιο των Ευρωπαίων υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης τον Μάρτιο του 2015 και προσέθεσε: «Μπροστά στην επιμονή μας η Ευρωπαϊκή Ένωση δεσμεύτηκε πως εντός της μεταβατικής περιόδου θα προστατευόταν η φέτα. Σήμερα κάναμε ένα επόμενο βήμα και καταφέραμε με την υπογραφή συμφωνίας με την Ιαπωνία να έχουμε την πλήρη προστασία της ελληνικής φέτας».

 Ο κ. Αποστολου είπε επίσης πως η κυβέρνηση ξεκινά μέσω των περιφερειακών συμβουλίων, αρχής γενομένης από την Κοζάνη την Τετάρτη, να αναδεικνύει τα συγκριτικά αγροτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής. Πρόσθεσε πως μέσα στην επόμενη πενταετία θα διατεθούν περίπου 20 δισεκατομμύρια με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημείωσε πως μετά τη συμφωνία με την Ιαπωνία θα ακολουθήσουν αντίστοιχες συμφωνίες με άλλες χώρες για την κατοχύρωση της ονομασίας προέλευσης της ελληνικής φέτας. Κλείνοντας ο κ Αποστολου είπε «μακάρι να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε τη ζήτηση που θα έχουμε από την Ιαπωνία». 

Πηγή: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ: «Πείτε μας αν μιλούσε ο Ανδρουλάκης με τον Χατζηδάκη» – «Πολιτική αλητεία, ανακαλέστε τα ψεύδη»
«Τον διαψεύδουμε κατηγορηματικά», υπογραμμίζει ο κ. Τσουκαλάς, προσθέτοντας ότι «παζάρια το ΠΑΣΟΚ δεν κάνει» και αυτό «ας το χωνέψει και ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας»
Νίκςο Ανδρουλάκης
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες
15
Μαρινάκης για Ανδρουλάκη: Ενώ ήταν σε συνεννόηση με εμάς για τις Ανεξάρτητες Αρχές έκλεινε και το μάτι στην υπόλοιπη αντιπολίτευση
«Σε δυο βάρκες» πατούσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τον κυβερνητική εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη αναφορικά με τις συνεννοήσεις...
Παυλος Μαρινάκης
Παύλος Μαρινάκης για Αλέξη Τσίπρα: «Η πολιτική δεν είναι μανιφέστα, τρέμω τι θα ακούσουν τα αυτάκια μας»
Απάντησε και στον Νίκο Ανδρουλάκη για τις Ανεξάρτητες Αρχές λέγοντας πως προσπαθούσε να συνεννοηθεί με τη ΝΔ ενώ έκλεινε και το μάτι στην υπόλοιπη αντιπολίτευση, πάτησε σε δύο βάρκες και έπεσε στη μέση
Ο Παύλος Μαρινάκης
Ο Γεωργιάδης τρολάρει τον Ανδρουλάκη για το κόκκινο γαρύφαλλο: Η έλευση του κόμματος Τσίπρα έχει άμεσες επιπτώσεις
«Μήπως τελικά στόχος του κ. Γεωργιάδη είναι να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως πιο γραφικός πολιτικός;» αναρωτιέται ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 28
Το «μανιφέστο» Τσίπρα για την «κυβερνώσα Αριστερά της νέας εποχής» και την προοδευτική συμπαράταξη
Το προγραμματικό κείμενο επικεντρώνεται στην ανάγκη για τη συμπαράταξη των τριών βασικών ρευμάτων της σύγχρονης αριστεράς: της Σοσιαλδημοκρατίας, της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και της Πολιτικής Οικολογίας
Αλέξης Τσίπρας 111