Πολιτική

Τσίπρας: Η ζωή των πολιτών με Μητσοτάκη θυμίζει Survivor, όποιος επιβιώσει και όποιος αντέξει

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Οι πολίτες είτε είναι μέλη είτε όχι να έρθουν στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική αλλαγή», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα την Πολίχνη, όπου βρέθηκε σήμερα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε νέα επίθεση στην κυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί από το πρωί περιοδεία στη Θεσσαλονίκη, ενόψει των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ την ερχόμενη Κυριακή 15 Μαΐου. Κατά την περιοδεία του είχε την ευκαιρία να συζητήσει με εμπόρους και καταναλωτές για τα οικονομικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν από την εκρηκτική ακρίβεια και τους λογαριασμούς ρεύματος, την διαρκώς διογκούμενη ακρίβεια, τη μείωση του εισοδήματος και της κίνησης στην αγορά καθώς και τα καθυστερημένα και ανεπαρκή μέτρα που ανακοίνωσε υπό την πίεση της ραγδαίας φθοράς της κυβέρνησης ο κ. Μητσοτάκης.

Μετά την περιοδεία του ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την ακόλουθη δήλωση προς τους εκπροσώπους του Τύπου:

«Η καθημερινότητα και η ζωή των πολιτών με την κυβέρνηση Μητσοτάκη θυμίζει πλέον Survivor. Όποιος επιβιώσει, όποιος αντέξει. Αυτή η ιστορία δεν μπορεί να συνεχιστεί.

tsipras polixni

Δεν είναι μόνο οι 9 μήνες λεηλασίας με τις τιμές διπλάσιες και τετραπλάσιες στο ηλεκτρικό ρεύμα. Σήμερα βλέπουμε τη βενζίνη να σκαρφαλώνει σχεδόν στα 2,5 ευρώ. Βλέπουμε τον πληθωρισμό να σκαρφαλώνει σε διψήφια νούμερα, πάνω από 10%, που έχουμε να το δούμε από το 1994 και την ίδια στιγμή βλέπουμε το πάρτι να συνεχίζεται. Τη λεηλασία στο δημόσιο πλούτο, τα golden boys να παίρνουν παχυλούς μισθούς, οι ιδιώτες στην ενέργεια να βγάζουν ουρανοκατέβατα κέρδη, ενώ μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Δεν έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν το μήνα.

Καλούμε κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη και κυρίως όλο τον κόσμο που στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ, τους νέους ανθρώπους, να βάλουν ένα λιθαράκι για να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον εφιάλτη.

Τους καλούμε στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, είτε είναι είτε δεν είναι εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος, προκειμένου να δώσουμε καθαρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής. Δεν έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει να κάνει με το αύριο του τόπου. Να πάρουν την προοδευτική παράταξη στα χέρια τους, αλλά να πάρουν κυρίως το αύριο του τόπου στα χέρια τους, στέλνοντας το λογαριασμό στον κ. Μητσοτάκη».

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της περιοδείας του είχε σύντομη συνάντηση και με τον δήμαρχο Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη, στην οποία του τόνισε την ανάγκη οι δήμοι να στηρίξουν τους πολίτες που υποφέρουν από το κύμα ακρίβειας.

Περπατώντας στους κεντρικούς δρόμους της Πολίχνης, ο Αλέξης Τσίπρας συζήτησε με καταστηματάρχες και καταναλωτές, οι οποίοι του εξέφραζαν την αδυναμία τους να πληρώσουν τους αυξημένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και την αγωνία τους για το πώς θα τα βγάλουν πέρα. Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση ενός κρεοπώλη, ο οποίος του είπε ότι από 800 με 900 ευρώ που ήταν ο λογαριασμός του ρεύματος, τώρα πήγε στα 2.200 ευρώ.

«Είναι κρίμα στα 73 μου χρόνια να μην μπορώ να ζήσω με τη σύνταξη» τόνισε μία συνταξιούχος σε σύντομη συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με νέους φοιτητές, ο ένας εκ των οποίων σπουδάζει στο Διεθνές πανεπιστήμιο και ο οποίος εξέφρασε την αγωνία του για την απόφαση μεταφοράς της σχολής του στις Σέρρες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης για Γιώργο Μαζωνάκη: «Κανένας δε ζήτησε την αλλαγή της ώρας θανάτου – Φτάνει με τις συκοφαντίες»
«Καλώ τις ανακριτικές αρχές να ανοίξουν όλα τα τηλέφωνα του Διοικητού του Νοσοκομείου και των ιατρών που παρέλαβαν από το ΕΚΑΒ ώστε να μην αφήσουμε χώρο στις συνωμοσιολογικές θεωρίες», είπε ο υπουργός Υγείας
Ο Άδωνις Γεωργιάδης 10
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύξηση στο επίδομα θέρμανσης για όλες τις μορφές ενέργειας και επιδότηση diesel όλο τον Οκτώβριο
Ο πρωθυπουργός σχολιάζει τη διπλή αναβάθμιση της Ελλάδας από τους οίκους Moody’s και Scope, ενώ αναφέρεται και στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης
Κυριάκος Μητσοτάκης 167
Η ΕΛΑΣ εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα – Η μάχη με το ΠΑΣΟΚ και οι αναποφάσιστοι
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν την κυριαρχία της ΕΛ.Α.Σ. στον προοδευτικό χώρο - Η πίεση στο ΠΑΣΟΚ, το ισχυρό χαρτί Τσίπρα και το δύσκολο πέρασμα από την εκλογική επιρροή στην κυβερνητική αξιοπιστία
Ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ 9
Κυριάκος Μητσοτάκης για την αναβάθμιση από Moody’s και Scope Ratings: «Η Ελλάδα – νησίδα πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας»
«Η Ελλάδα αποτελεί πλέον παράδειγμα ανθεκτικότητας, ανάπτυξης, μεταρρυθμίσεων και ταχείας μείωσης του δημόσιου χρέους», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη
Γιώργος Μαζωνάκης 5
Τα μαζεύει ο Φρέντι Μπελέρης μετά τις αντιδράσεις: Ανακαλώ τα όσα είπα για τον Κασιδιάρη, η αποστροφή μου ήταν άστοχη
«Αυτή είναι και η διαχρονική στάση μου: να στέκομαι απέναντι σε αντιλήψεις και πρακτικές που υπονομεύουν τις δημοκρατικές αξίες και να δίνω μάχες ώστε οι συμπολίτες μας να μην παρασύρονται σε επικίνδυνα μονοπάτια»
O Φρεντι Μπελέρης 166
Στις ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Επενδύσεις και Κυπριακό στην ατζέντα – Με μηνύματα προς την Τουρκία η ομιλία στον ΟΗΕ
Ο Μητσοτάκης θα υπογραμμίσει ότι η Ελλάδα αποτελεί ασφαλή και φιλόξενη χώρα εγκατάστασης των περιφερειακών δραστηριοτήτων διεθνών εταιρειών, με ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για τα στελέχη τους
Κυριάκος Μητσοτάκης 5