Πολιτική

Τσίπρας: “Καλώς δε συζητήθηκε η Ελλάδα, δεν έχουμε κρίση”! “Καρφιά” για Τουρκία!

"Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ζήτημα ευρωπαϊκό". Αυτό τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής και αμέσως μετά από τις κοινές δηλώσεις Μέρκελ - Μακρόν. Η ατάκα του για το ζήτημα της Ελλάδας και η... κοινή πλεύση με τους ηγέτες Γερμανίας και Γαλλίας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε συνεργασία με τον ΟΗΕ, μπορούν να έχουν καθοριστικό ρόλο στις διαδικασίες για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, με κατάργηση του καθεστώτος των εγγυήσεων και αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής από την Κύπρο”. Έτσι ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και δοκιμάζει τις δυνατότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, πάντως, είχε να κάνει με όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας για το ζήτημα της Ελλάδας. Λίγο νωρίτερα, Μέρκελ και Μακρόν είχαν πει πως δεν συζητήθηκε κάτι για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής, επειδή “το ζήτημα λύθηκε σε επίπεδο Υπουργών”.

Σε αυτό συμφώνησε και ο Έλληνας πρωθυπουργός, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “κι εγώ νομίζω ότι είναι θετικό που η Ελλάδα δεν συζητήθηκε σήμερα στη Σύνοδο. Θα συζητιόταν αν είχαμε κρίση“.

Αμέσως μετά τόνισε: “Έκανα τρεις επισημάνσεις: 1) Για ανάγκη ευρωπαϊκής στρατηγικής για προσέλκυση επενδύσεων και αξιοποίηση επιδοτήσεων. 2) Πρέπει να στοχεύσουμε σε διεύρυνση παραγωγικής βάσης με καινοτομία, εξωστρέφεια, και όχι σε ανταγωνισμό για μείωση του μισθολογικού κόστους. 3) Είναι αντίφαση να μιλάμε για μια πολιτική προστατευτισμού αλλά όχι για αμοιβαιοποίηση ρίσκου και φορολογική δικαιοσύνη”.

Φάκελος Τουρκία

«Να συμμορφωθεί η Τουρκία με όσα προβλέπουν οι συνθήκες και το διεθνές δίκαιο και να αφήσει κατά μέρος αυτές τις προκλήσεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση για την ανάγνωση του Κορανίου και την τέλεση προσευχής στην Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε πως πρόκειται για μία προσπάθεια να αξιοποιηθεί η Αγία Σοφία με τρόπο που δεν αρμόζει στην ιστορία και τον χαρακτήρα του μνημείου και παρατήρησε πως «η σταθερή και σθεναρή αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης βρήκε ανταπόκριση από την ΟΥΝΕΣΚΟ και το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη ευελιξία για στοχευμένα μέτρα στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ότι τα συμπεράσματα δεν ανταποκρίνονται στον επείγοντα χαρακτήρα της κατάστασης που δημιουργούν οι αυξήσεις στις τιμές ενέργειας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες 22
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι σχέσεις Αυστραλίας – Ελλάδας δυναμώνουν, υπάρχει πολύ θετική διάθεση για επενδύσεις στη χώρα μας
Σε συνέντευξή του στην ομογενειακή εφημερίδα «Νέο Κόσμο», ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να επισκεφθεί σύντομα την Αυστραλία και απηύθυνε πρόσκληση στους Έλληνες της Διασποράς να επενδύσουν στην Ελλάδα
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
Μαρινάκης: Υποβλήθηκε αίτημα για την πόντιση του καλωδίου για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου – Αρμόδιες μόνο οι ελληνικές αρχές
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε την ΕΛ.ΑΣ και το ΠΑΣΟΚ ότι όταν πλειοδοτούν για τα μέτρα στήριξης μιλούν εκ του ασφαλούς
Παύλος Μαρινάκης
5
Η ΕΛΑΣ βάζει στο επίκεντρο το κόστος στο ράφι και τον έλεγχο της αγοράς – «Τώρα μιλάμε για την ακρίβεια»
Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, παρακολούθηση των τιμών από την παραγωγή έως το ράφι και ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού περιλαμβάνει η παρέμβαση για την ακρίβεια
Αλέξης Τσίπρας
6
Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Θα ζητήσω πρόσθετα μέτρα για να στηριχθούν επιχειρήσεις και νοικοκυριά
«Έχουμε μια από τις χαμηλότερες τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης» τόνισε ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, επισημαίνοντας πως «θα ζητήσουμε από την Κομισιόν να έρθει με περισσότερες προτάσεις»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής