Πολιτική

Τσίπρας: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν διστάζει να συμπεριφέρεται ως ιδιοκτήτης του Άγνωστου Στρατιώτη»

«Κανείς, δεν μπορεί να αποστειρώσει τον Άγνωστο Στρατιώτη και το Σύνταγμα»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με ακόμα μια ανάρτηση ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας επιλέγει μέσω social media να πάρει θέση για όσα θα γίνουν σήμερα στη Βουλή αναφορικά με το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη καθώς πρόσφατα παραιτήθηκε από βουλευτής. 

Ο Αλέξης Τσίπρας με μια εκτενή ανάρτηση περιγράφει τον ρόλο του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη και επιτίθεται στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη μιλώντας για πατριδοκαπηλία, για υποκριτικό σεβασμό στο Μνημείο και για ασέβεια στους τραγικούς γονείς των Τεμπών. Και καταλήγει κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι: «Με την τροπολογία του, δείχνει ότι δεν διστάζει να συμπεριφέρεται ως ιδιοκτήτης του Άγνωστου Στρατιώτη, της Ιστορίας, των νόμων και του Συντάγματος. Θα καταλάβει, ελπίζω σύντομα, ότι ιδιοκτήτης είναι άλλος – ο ελληνικός λαός».

Όλη η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

«Μπροστά στη Βουλή, στο μέτωπο της Πλατείας Συντάγματος, το Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη, δεν είναι μια τυπική πρόσκληση για να καταθέτουν στεφάνια οι εκπρόσωποι της εξουσίας.

Είναι μια πρόκληση στη συλλογική μας μνήμη.

Για να θυμόμαστε ότι η ελευθερία δεν χαρίζεται.

Την κατακτούμε και την προστατεύουμε με αγώνες.

Είναι όμως και μια κραυγή, που με τη δύναμη των αισθημάτων του λαού μας και τη συγκίνηση της θυσίας, διατρέχει το χρόνο μέχρι σήμερα.  

Εκεί, έδωσε όνομα ο λαός της Αθήνας στην Πλατεία Συντάγματος, με την επανάστασή του, στις 3 του Σεπτέμβρη του 1843.

Εκεί, στις 25 Μαρτίου του 1943, χιλιάδες Έλληνες, που διαδήλωναν την αντίστασή τους στη ναζιστική κατοχή, χτυπήθηκαν βάναυσα και «στο ψαχνό» από τους Ιταλούς καραμπινιέρους.

Εκεί, παίρνουν το πιο βαθύ τους νόημα όλοι οι αγώνες του λαού μας για ελευθερία, δημοκρατία και δικαιοσύνη.

Εκεί είναι το μεγάλο θέατρο του έθνους, με πρωταγωνιστή το λαό.

Κανείς, δεν μπορεί να αποστειρώσει τον Άγνωστο Στρατιώτη και το Σύνταγμα.

Κανείς δεν δικαιούται να μετατρέπει ένα Μνημείο ελευθερίας σε μνημείο καταστολής και αντισυνταγματικών απαγορεύσεων.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ευτελίζει τον Άγνωστο Στρατιώτη, για να παίξει τα γνωστά παιγνίδια με την άκρα Δεξιά και την πατριδοκαπηλία.

Και κανείς δεν έχει δικαίωμα, εν ονόματι του υποκριτικού σεβασμού στο Μνημείο, να δείχνει ασέβεια στους τραγικούς γονείς των Τεμπών.

 

Κανείς.

Με εξαίρεση τον κύριο Μητσοτάκη.

Που με την τροπολογία του, δείχνει ότι δεν διστάζει να συμπεριφέρεται ως ιδιοκτήτης του Άγνωστου Στρατιώτη, της Ιστορίας, των νόμων και του Συντάγματος.

Θα καταλάβει, ελπίζω σύντομα, ότι ιδιοκτήτης είναι άλλος – ο ελληνικός λαός».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ – Τσίπρα με φόντο τις έδρες των ανεξάρτητων  
Προθεσμία έως την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου θέτουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στους 13 ανεξάρτητους βουλευτές. Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθαρίζει ότι όποιος βουλευτής θελήσει να ενταχθεί στην Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη θα πρέπει πρώτα να παραιτηθεί από τη Βουλή
Ο Αλέξης Τσίπρας
Σε θέσεις μάχης Ελλάδα και Ιταλία στη Σύνοδο Κορυφής μετά το «φρένο» του Eurogroup για επέκταση της δημοσιονομικής ευελιξίας
Αν και εφόσον, η Ευρώπη αποφασίσει τελικά να κινητοποιηθεί για τη στήριξη των πολιτών της, τότε, οι εκτιμήσεις του κυβερνητικού επιτελείου είναι ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να εξασφαλίσει περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Τζόρτζια Μελόνι
«Πόλεμος» ΕΛΑΣ – ΠΑΣΟΚ: Στη Δικαιοσύνη προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει η Παπαδοπούλου κατά του Κωνσταντόπουλου – «Ούτε βήμα πίσω»
Νέα ανάρτηση της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ μετά την καταγγελία για εξύβριση και εκφοβισμό - Αιχμές προς τη Χαριλάου Τρικούπη και τον Νίκο Ανδρουλάκη
Άννα Παπαδοπούλου, ΕΛΑΣ 14
Μπακογιάννης κατά Δούκα για τη Γκράβα: «Εμφανίζεται στις κάμερες στα εύκολα και εξαφανίζεται στα δύσκολα»
Σκληρή ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης για την ασφάλεια των μαθητών, τις καθυστερήσεις στους ελέγχους και την αναστολή λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος
Χάρης Δούκας και Κώστας Μπακογιάννης
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο στόχαστρο της WSJ: Πίεζε δωρητή να της καταθέσει 100.000 δολάρια στον λογαριασμό της – Η στήριξη Ρούμπιο και τα ερωτήματα
Η Χριστίνα Κοραή, μιλώντας στο Live News, σχολίασε το νέο δημοσίευμα – Η απουσία προσωπικής απάντησης της πρέσβειρας και η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ