Πολιτική

Τσίπρας: «Καρφί» σε Μητσοτάκη μετά την θέση Μπάιντεν για τις πατέντες των εμβολίων

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μετά την θέση που εξέφρασε ο αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, υπέρ της άρσης των πατεντών για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, ο Αλέξης Τσίπρας επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναλυτικά γράφει σε ανάρτησή του

«Οι ΗΠΑ τάσσονται υπέρ της κατάργησης των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, δηλαδή της πατέντας, για τα εμβόλια του Covid-19, όπως δήλωσε η επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας των ΗΠΑ για την εμπορική πολιτική, Κάθριν Τάι.

Όταν το Γενάρη ζητούσα από τον κ. Μητσοτάκη να αναλάβει ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την άρση της πατέντας στα εμβόλια, με χλεύαζε στη Βουλή κατηγορώντας με ότι θέλω να καταργηθεί η «ελεύθερη αγορά» με ένα νόμο κι ένα άρθρο.

Όταν δεν κατανοείς ότι οι καιροί αλλάζουν, απλά συνεχίζεις να ζεις στον παλιό κόσμο και να υπερασπίζεσαι με πάθος τις αξίες του. Εν προκειμένω τα κέρδη των μεγάλων πολυεθνικών.

Η πανδημία όμως αποτελεί ιστορική τομή. Και ήρθε η ώρα να θέσουμε την ανθρώπινη ζωή πάνω από τα κέρδη».

Δείτε την ανάρτηση

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τα 10 πολιτικά μηνύματα του Τσίπρα από το myELAS: Από το νέο υπουργείο Έρευνας έως το σχέδιο για το ρεύμα και τη διεκδίκηση της εξουσίας
Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη δεν δημιουργήθηκε για να αποτελεί δύναμη διαμαρτυρίας, αλλά για να διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας
Αλέξης Τσίπρας
50
ΟΠΕΚΕΠΕ: Η αντιπολίτευση σφυροκοπά τη Νέα Δημοκρατία – «Να αποδοθούν ευθύνες όσο ψηλά κι αν βρίσκονται»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, ΝΙΚΗ, Νέα Αριστερά, ΕΛΑΣ και «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» κάνουν λόγο για κατάρρευση του κυβερνητικού αφηγήματος, ενώ το Μαξίμου αντιτείνει ότι η αντιπολίτευση προεξόφλησε την ενοχή των βουλευτών
ΟΠΕΚΕΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΑ