Πολιτική

Τσίπρας: «Καρφί» σε Μητσοτάκη μετά την θέση Μπάιντεν για τις πατέντες των εμβολίων

Μετά την θέση που εξέφρασε ο αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, υπέρ της άρσης των πατεντών για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, ο Αλέξης Τσίπρας επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναλυτικά γράφει σε ανάρτησή του

«Οι ΗΠΑ τάσσονται υπέρ της κατάργησης των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, δηλαδή της πατέντας, για τα εμβόλια του Covid-19, όπως δήλωσε η επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας των ΗΠΑ για την εμπορική πολιτική, Κάθριν Τάι.

Όταν το Γενάρη ζητούσα από τον κ. Μητσοτάκη να αναλάβει ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την άρση της πατέντας στα εμβόλια, με χλεύαζε στη Βουλή κατηγορώντας με ότι θέλω να καταργηθεί η «ελεύθερη αγορά» με ένα νόμο κι ένα άρθρο.

Όταν δεν κατανοείς ότι οι καιροί αλλάζουν, απλά συνεχίζεις να ζεις στον παλιό κόσμο και να υπερασπίζεσαι με πάθος τις αξίες του. Εν προκειμένω τα κέρδη των μεγάλων πολυεθνικών.

Η πανδημία όμως αποτελεί ιστορική τομή. Και ήρθε η ώρα να θέσουμε την ανθρώπινη ζωή πάνω από τα κέρδη».

Δείτε την ανάρτηση

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα για την παρουσίαση της «Ιθάκης» - «Τους ευχαριστώ πολύ για τα καλά τους λόγια, εγώ θα μιλήσω στις 3 Δεκεμβρίου»
Ο πρώην πρωθυπουργός χαμογελαστός ευχαριστεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον Δημήτρη Κουτσούμπα, τον Στέφανο Κασσελάκη, τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Παύλο Μαρινάκη για τα καλά τους λόγια
Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα «Ιθάκη»
Συνάντηση Μητσοτάκη – Τζιτζικώστα: Η Ελλάδα έχει καταφέρει να αντλήσει πόρους που ξεπερνούν τα 80 δισεκατομμύρια ευρώ
«Η Ελλάδα κάνει εξαιρετική δουλειά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και είμαι πραγματικά περήφανος που ως Έλληνας επίτροπος βρίσκομαι στις Βρυξέλλες», ανέφερε ο Απόστολος Τζιτζικώστας
Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, Απόστολο Τζιτζικώστα, στο Μαξίμου
Χαμός με Άδωνι Γεωργιάδη και Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τον Διαμαντή Καραναστάση: «Είσαι ψευταράς και Χίτλερ», «σταμάτα ανάγωγη»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αρπάχτηκε επίσης τόσο με τον Βασίλη Βιλιάρδο της Ελληνικής Λύσης όσο και με τον Γιώργο Λαμπρούλη του ΚΚΕ
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου 46