Πολιτική

Τσίπρας με μάσκα και… χωρίς στη Ζάκυνθο – “Για τα πανηγύρια οι αποφάσεις της κυβέρνησης”

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από την Ζάκυνθο, όπου περιοδεύει, με αφορμή τις αλλεπάλληλες «αντιφάσεις» στα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον κορονοϊό και τον τουρισμό, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για «διπλό κίνδυνο» τόσο για τον τουρισμό που «καρκινοβατεί» όσο και για ενδεχόμενη «αναζωπύρωση της επιδημίας που είναι προ των πυλών».

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επανεκκίνησε τον τουρισμό δίχως σχέδιο και με μεγάλο ερασιτεχνισμό» σε ότι αφορά τα μέτρα για την προστασία απέναντι στην εξάπλωση του κορονοϊου και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, εκφράζοντας τον φόβο «ότι σήμερα βρισκόμαστε απέναντι σε ένα διπλό κίνδυνο. Και ο τουρισμός καρκινοβατεί αλλά και η αναζωπύρωση της επιδημίας είναι προ των πυλών».

tsipras zakynthos

tsipras zakynthos

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως «πέρα από την έλλειψη σχεδίου, η κυβέρνηση εξέπεμπψε εξαιρετικά αντιφατικά μηνύματα και με τις δράσεις της και με τις αποφάσεις της».

«Δεν εφάρμοσε ενιαία πρωτόκολλα επιδημιολογικά σε όλες τις πύλες εισόδου» εξήγησε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας δηκτικά πως «δεν είναι διαφορετικοί οι άνθρωποι που έρχονται από τα χερσαία σύνορα από τον Προμαχώνα και διαφορετικοί αυτοί που έρχονται στα αεροδρόμια και τα λιμάνια μας». «Η εφαρμογή ενιαίων πρωτοκόλλων στα λιμάνια στα αεροδρόμια και στα χερσαία σύνορα ήταν κάτι αυτονόητο που έπρεπε να είχε προνοήσει» πρόσθεσε, ενώ τόνισε  παράλληλα πως «έπρεπε να είχε απαιτήσει την δυνατότητα να υπάρχει τεστ για τον κορονοϊό για κάθε επισκέπτη που έρχεται αεροπορικώς σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας από το εξωτερικό».

tsipras zakynthos

tsipras zakynthos

“Για τα πανηγύρια”

Στο πλαίσιο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για συνεχή «αντιφατικά μηνύματα προς τους πολίτες» με αφορμή τη χρήση μάσκας και τις αποφάσεις για τα πανηγύρια. «Μια βδομάδα πριν, πήραν απόφαση να άρουν την υποχρέωση μάσκας στα εμπορικά κέντρα. Χθες μας έλεγαν πρέπει να εφαρμοστεί αυστηρά ο νόμος που προβλέπει να φοράνε μάσκα σε κλειστό χώρο οι πολίτες. Οι αντιφάσεις αυτές ήταν συνεχείς. Πήραν απόφαση να επιτρέψουν τα πανηγύρια σε όλη τη χώρα έξω από κάθε λογική. Και πριν από λίγες ημέρες αναγκάστηκαν να πάρουν πίσω την απόφαση αυτή» σημείωσε ενδεικτικά ο κ. Τσίπρας, καταλήγοντας πως «φοβάμαι ότι για τα πανηγύρια είναι η ίδια η κυβέρνηση και οι αποφάσεις της».

tsipras zakynthos tsipras zakynthos

“Δεν ξέρω αν ο Μητσοτάκης απέλυσε Κικίλια και Θεοχάρη”

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας στηλίτευσε την απουσία των υπουργών Τουρισμού και Υγείας από τη χθεσινή κυβερνητική σύσκεψη για την αναζωπύρωση των κρουσμάτων κορονοϊού εν μέσω τουριστικής περιόδου, σημειώνοντας πως «χθες ο πρωθυπουργός κάλεσε διυπουργική επιτροπή να συζητήσουν πώς θα αντιμετωπίσουν την αναζωπύρωση της επιδημίας εν μέσω τουριστικής περιόδου και από την σύσκεψη των υπουργών του έλειπε ο αρμόδιος υπουργός τουρισμού και ο υπουργός υγείας».

«Δεν ξέρω αν τους έχει ήδη απολύσει» σχολίασε δηκτικά ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπενθυμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός «έχει  ανακοινώσει ανασχηματισμό εδώ και ενάμιση μήνα δεν προχωράει, ίσως επειδή από κάποιον εκβιάζεται».

tsipras zakynthos

«Στα δύο πιο κρίσιμα υπουργεία, σε κάθε περίπτωση, τόσο η δημόσια υγεία όσο και ο τουρισμός, δεν μπορεί να είναι πεδίο ερασιτεχνισμών και προχειρότητας. Και επιτέλους η κυβέρνηση και ο κύριος Μητσοτάκης πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να μην επιρρίπτει τις ευθύνες διαρκώς στους πολίτες. Οι πολίτες στάθηκαν εξαιρετικά υπεύθυνοι σε αυτή την κρίση. Τώρα ήρθε η ώρα να δείξει και η κυβέρνηση υπευθυνότητα» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ για ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη: Επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος με νέες αυταπάτες – Ψαρεύει στα θολά νερά χωρίς πυξίδα
«Προπαγάνδιζε πως έρχεται να καλύψει το ''κενό αντιπολίτευσης'' και έκανε copy paste το 80% του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο επιτίθεται με μανία»
Τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη
Υπουργείο Οικονομικών για Τσίπρα: Χάσαμε τον λογαριασμό – Μέτρα με ετήσιο κόστος 13 δισεκατομμύρια
«Τα μέτρα Τσίπρα παραβιάζουν κάθε ευρωπαϊκό δημοσιονομικό κανόνα και παραπέμπουν ευθέως στις περιπέτειες της δικής του περιόδου με τα μέτρα λιτότητας του αχρείαστου τρίτου μνημονίου»
Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Παύλος Μαρινάκης: Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε 13 δισεκατομμύρια ευρώ στον λογαριασμό τινάζοντας την μπάνκα στον αέρα
«Κάλπικες υποσχέσεις, χωρίς καμία κοστολόγηση και ''πατριωτικοί φόροι'', οι οποίοι ξυπνούν τις πιο άσχημες μνήμες, ειδικά στη μεσαία τάξη», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης 6
Κυβέλη Μάρδα: Η νεαρή γιατρός που προλόγισε τον Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη και η δυναμική παρέμβασή της
Είναι κόρη του Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος είχε διατελέσει αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και σύζυγος του ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Δημήτρη Πέλκα
Κυβέλη Μάρδα 5
Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη: Κατώτατος μισθός 1000 ευρώ το 2027, μείωση ΦΠΑ και κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και πανελληνίων
«Θεσπίζουμε Πατριωτική Εισφορά για το ισχυρότερο 1% των Ελλήνων: Ένα ευρώ τον χρόνο για κάθε εκατό ευρώ καθαρής περιουσίας», εξήγγειλε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης
Αλέξης Τσίπρας
176