Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Τσίπρας – Μητσοτάκης: Καυγάς για τον… καφέ και την καθυστέρηση

Τσίπρας – Μητσοτάκης: Καυγάς για τον… καφέ και την καθυστέρηση
Φωτογραφία Eurokinissi

Μπορεί η ερώτηση να αφορούσε στην ανομία στα πανεπιστήμια, αλλά Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας βρήκαν την ευκαιρία να τσακωθούν από τον… καφέ στην Κυψέλη μέχρι την ώρα που έφτασε ο πρωθυπουργός στη Βουλή.

Μια ωραία ατμόσφαιρα και σήμερα (23.11.2018) στη Βουλή. Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης αντάλλαξαν αιχμές και… μπηχτές όχι μόνο για την ουσία της ερώτησης που είχε καταθέσει ο πρόεδρος της ΝΔ και αφορούσε στην ανομία στα πανεπιστήμια αλλά και για πολλά άλλα… άσχετα (με την ερώτηση) ζητήματα.

Η “καλή” μέρα φάνηκε από το πρωί… Η συζήτηση ήταν προγραμματισμένη για τις 11:00 αλλά ο πρωθυπουργός καθυστέρησε σχεδόν 45 λεπτά να φτάσει στη Βουλή. «Η συνέπεια δεν είναι το δυνατό σας χαρακτηριστικό κ. Τσίπρα έτσι δεν είναι; 45 λεπτά σας περιμένουμε. Να μάθετε να σέβεστε το κοινοβούλιο και τους πολιτικούς σας αντιπάλους!», ήταν η πρώτη… βολή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η οποία δεν έμεινε αναπάντητη όταν το λόγο πήρε ο Αλέξης Τσίπρας. Κατά τη δική του άποψη, βέβαια, η αργοπορία δεν ήταν 45λεπτη αλλά μισάωρη. Αλλά όπως είπε «δεν είναι ασύνηθες για έναν πρωθυπουργό ο οποίος δεν έχει να ασχοληθεί μόνο με ένα ζήτημα στην καθημερινότητά του».

Αφού επιτέθηκε και στον προκάτοχό του Αντώνη Σαμαρά γιατί «δεν είχε έρθει ούτε μια φορά να απαντήσει σε ερώτηση πολιτικών αρχηγών», ο Αλέξης Τσίπρας “πυροβόλησε” με τη σειρά του, λέγοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως «χθες σας περίμενα μισή μέρα να εμφανιστείτε στο κοινοβούλιο αλλά είχατε αποδράσει γιατί δεν έχετε αφήγημα πια να μιλήσετε για την οικονομία».

Ο καφές στην Κυψέλη

Κάπου εκεί, ο πρωθυπουργός σχολίασε και τη βόλτα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κυψέλη. Όχι το “τι γκόμενος είσαι εσύ” που του είπε μια νεαρή μητέρα. Αλλά το γεγονός πως ο πρόεδρος της ΝΔ πήγε στη γειτονιά του, αλλά για έναν καφέ από το σπίτι δεν… πέρασε.

«Πείτε στους επικοινωνιολόγους σας να μη σας βάζουν να κάνετε δηλώσεις 200 μέτρα από το σπίτι μου, λέγοντάς μου να έρθω στην περιοχή μου, στη γειτονιά μου, να σας απαντήσω και να δω ποια είναι η πραγματικότητα. Να πάτε σε άλλη γειτονιά της Αθήνας. Και εν πάσει περιπτώσει, αν έρχεστε από τη γειτονιά, χτυπήστε και το κουδούνι να πιούμε και κανά καφέ, να σας κεράσω. Γιατί μπορεί να είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι, αλλά πολιτικό πολιτισμό έχουμε».

Ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε αναπάντητη τη… μπηχτή για το κέρασμα. Ανεβαίνοντας στο βήμα για τη δευτερολογία του, είπε: «Σας ευχαριστώ που αναφερθήκατε στη χθεσινή μου βόλτα στη γειτονιά σας. Φοβάμαι ότι και να ήθελα να φτάσω στο σπίτι σας θα είχε κάποιες δυσκολίες από τις κλούβες των ΜΑΤ που το φυλάνε. Όπως και στο Μαξίμου φαντάζομαι, έτσι δεν είναι;».

Στη μπηχτή Νο2, ήρθε η… νούμερο τρία. Κλείνοντας τη δευτερολογία του, ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως ούτε στο σπίτι του ούτε στο γραφείο του υπάρχουν… κλούβες…

«Υποπέσατε στο λάθος να μου πείτε ότι δεν ήρθατε στο σπίτι μου να πιούμε έναν καφέ γιατί έχω κλούβες των ΜΑΤ. Σας καλώ να έρθετε, ειλικρινά. Δεν θα δείτε ούτε μια κλούβα των ΜΑΤ. Δεν ξέρω αν εσείς έχετε. Πράγματι, υπήρχε μια κλούβα των ΜΑΤ το 2015. Το ’16 με δική μου εντολή, όχι μόνο από εμένα αλλά και από άλλους, έφυγαν εκατοντάδες αστυνομικοί που φυλούσαν VIP πρόσωπα για να πάνε στη γειτονιά. Εγώ, λοιπόν, κλούβα των ΜΑΤ δεν έχω ούτε έξω από το σπίτι μου ούτε έξω από το γραφείο μου. Εσείς κ. Μητσοτάκη ήσασταν αυτοί που είχατε γεμίσει με κάγκελα την Αθήνα, ακόμα και την πλατεία Συντάγματος», είπε ο πρωθυπουργός.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις