Πολιτική

Τσίπρας: Μόνος έδρασε ο Βρούτσης; Ο Μητσοτάκης απευθύνεται μόνο με διαγγέλματα, λες και είναι αυτοκράτορας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σκληρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού και του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση έκανε για το θέμα της τηλεκατάρτισης των επιστημόνων –το οποίο πήρε πίσω η κυβέρνηση- ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι θα καταθέσει και πάλι ερώτηση για το θέμα στη Βουλή μέχρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης να του απαντήσει.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε «για ένα κορυφαίο σκάνδαλο εξυπηρέτησης φιλικών επιχειρηματικών συμφερόντων και εμπαιγμού εκείνης της κοινωνικής ομάδας, στο όνομα της οποίας ο κ. Μητσοτάκης έστησε την αντιπολιτευτική του ρητορική όλα τα προηγούμενα χρόνια. Των επιστημόνων αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών».

Click4more ΣΥΡΙΖΑ: Ο ΕΟΔΥ ήξερε από την Τετάρτη για τα κρούσματα σε ιδιωτική κλινική

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναρωτήθηκε αν η όλη υπόθεση ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού και μάλιστα κάλεσε τον υπουργό Εργασίας να απαντήσει αν έδρασε μόνος του ή είχε ενημερώσει το Μέγαρο Μαξίμου. «Αλλιώς θα πρέπει να δώσει την απάντηση ο κ. Μητσοτάκης στο ερώτημα» είπε. «Και η απάντηση αυτή μόνο με έναν τρόπο μπορεί να δοθεί πειστικά: Αποπέμποντας τον κ. Βρούτση από το υπουργικό αξίωμα. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί απόδειξη συνενοχής».

Αλέξης Τσίπρας: «Έτσι στήθηκε το σκάνδαλο»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε πως κατά την γνώμη του στήθηκε το σκάνδαλο αλλά και γιατί αναγκάστηκε ο πρωθυπουργός να  πάρει πίσω το πρόγραμμα της τηλεκατάρτισης.

«- Ενενήντα εκατομμύρια παραπάνω από το Δημόσιο ταμείο, χωρίς λόγο, αφού λόγω του κορονοϊού οι συγκεκριμένοι ευρωπαϊκοί πόροι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για απευθείας, άμεση ενίσχυση των αυτοαπασχολούμενων χωρίς να χρειάζεται η μεσολάβηση καταρτίσεων.

Δεν το ήξερε αυτό ο κ. Βρούτσης όταν έβγαινε κάθε μέρα και έλεγε ψέματα στον ελληνικό λαό; Δεν το ήξερε αυτό ο κ. Μητσοτάκης; Δεν τον άκουγε τον κ. Βρούτση, κάθε μέρα στα κανάλια να λέει ψέματα;

– Λιγότερα χρήματα στους επαγγελματίες για να πάρουν περισσότερα οι μεσάζοντες. Για να δώσουμε μια τάξη μεγέθους: αν οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες στηρίζονταν με ένα εφάπαξ επίδομα 800 ευρώ το συνολικό κόστος θα ήταν 144 εκατομμύρια. Ενώ τώρα ήταν 193. 85 εκατομμύρια στους μεσάζοντες.

Click4more Σταϊκούρας: Έως την Παρασκευή ανακοινώσεις για την πρώτη κατοικία

Η μερίδα του λέοντος σε 6 μόνο ΚΕΚ των οποίων οι πλατφόρμες εγκρίθηκαν. Για πόσα χρήματα μιλάμε εδώ; Πόσα αλήθεια θα εισέπρατταν αυτά τα 6 προνομιούχα ΚΕΚ που θα νοίκιαζαν τις πλατφόρμες τους στα υπόλοιπα ΚΕΚ της χώρας; Κάποιοι κάνουν λόγο για 35 εκατομμύρια ευρώ. Σαφής απάντηση από την κυβέρνηση δεν υπάρχει. Αλλά θα αναγκαστεί να τη δώσει».

«Και το αποκορύφωμα της απάτης» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας: «Η πρόσκληση προς τα ΚΕΚ βγαίνει, μένει ανοιχτή μόλις για τρεις μέρες και ω του θαύματος μέσα σε τρεις μέρες τα 6 ΚΕΚ καταθέτουν εκπαιδευτικό υλικό για 10 ολόκληρες ειδικότητες, χιλιάδων σελίδων.

Αλήθεια θα μας εξηγήσει κάποιος πώς συγκεκριμένα κέντρα κατάφεραν μέσα σε τρεις μέρες να ετοιμάσουν προγράμματα τηλεκατάρτισης δεκάδων χιλιάδων σελίδων; Διότι είναι αδύνατον να πιστέψουμε ότι όλα αυτά έγιναν χωρίς προσυνεννόηση… Και το κυριότερο το εκπαιδευτικό αυτό υλικό εγκρίνεται από τον υπ. Εργασίας. Έχει την υπογραφή του.

Το εκπαιδευτικό υλικό με τις γνωστές ασυναρτησίες: το διαβόητο πια σκοιλ ελικίκου, το νεότζη του μεούκτη και άλλα διαμαντάκια. Και δεν είναι μόνο οι διαβόητες ασυναρτησίες. Τι ακριβώς μαθαίνει αυτό το υλικό στους επιστήμονες; Οι δικηγόροι καλούνται να μάθουν να αρχειοθετούν τους φακέλους τους και οι μηχανικοί να ανοιγοκλείνουν τους υπολογιστές τους.

«Πότε ίδρωσε το αυτί μου Μητσοτάκη»

Καλά, για να κονομήσουν κάποιοι κολλητοί σας, πιστεύετε ότι έχετε το δικαίωμα να εξευτελίζετε μαζικά τον επιστημονικό κόσμο της χώρας; Άλλα ούτε τότε ίδρωσε το αυτί του κου Μητσοτάκη. Ξέρετε πότε ίδρωσε; Και αναγκάστηκε να τα πάρει πίσω και να εκθέσει και τους υπουργούς και τους δημοσιογράφους που αρθρογραφούσαν για να στηρίξουν αυτήν την αθλιότητα; Μόλις είδε το φως της δημοσιότητας ότι δημοσιογραφικές έρευνες που φέρουν συμβούλους υπουργών και φίλους της κυβέρνησης να σχετίζονται με τα ΚΕΚ που πήραν τη μερίδα του λέοντος».

«Μητσοτάκης σαν αυτοκράτορας»

Ο πρώην πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η συναίνεση που έδειξε το κόμμα του όλο το προηγούμενο διάστημα δεν σημαίνει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα τα πήγε καλά στο υγειονομικό κομμάτι με την τακτική ωστόσο που ακολουθεί η κυβέρνηση στα θέματα της οικονομίας θα είναι πρωταθλήτρια στην ύφεση.

Click4more Καλές θάλασσες! Βαρουφάκης: Επιστρέφω στην Αίγινα με των 16.30

«Του διαμηνύω λοιπόν ευθύτατα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Οι εκτιμήσεις των διεθνών οργανισμών μιλούν για ύφεση στην Ελλάδα πάνω από 10%. Η κατάσταση που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε θα είναι όχι απλώς δύσκολη αλλά εφιαλτική. Η ανεργία θα εκτιναχθεί. Οι εκτιμήσεις  την τοποθετούν στο 22-23%: χιλιάδες λουκέτα, κατάρρευση του τουρισμού αλλά και χιλιάδων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Η ύφεση που έρχεται, η ύφεση που είναι ήδη εδώ, το μέγεθός της και η ορμή της δεν είναι νομοτέλεια. Είναι έργο Μητσοτάκη» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος σχολιάζοντας την απουσία του πρωθυπουργού από τη Βουλή είπε: «Ο κ. Μητσοτάκης το σκάει από την ώρα του Πρωθυπουργού αντί να δώσει απαντήσεις και θα μας απευθύνεται μόνο με διαγγέλματα, λες και είναι αυτοκράτορας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Είμαστε στη θέση να πατήσουμε το κουμπί» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το τελευταίο αίτημα πληρωμής στο Ταμείο Ανάκαμψης
Για «τιτάνιο έργο», που αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για την αξιοποίηση των επόμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων έκανε λόγο ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι «δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ»
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στα γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης, στην Πανεπιστημίου την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2026
128
Πολάκης σε Γεωργιάδη για Πατούλη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανάγκασε να στείλεις το φιλαράκι σου στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας»
Στην πίεση του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει ο Παύλος Πολάκης την απόφαση του υπουργού Υγείας να διαβιβάσει στοιχεία για τις εταιρείες του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Ο Γιώργος Πατούλης δηλώνει ότι ζήτησε ο ίδιος να ελεγχθεί
Παύλος Πολάκης
ΠΑΣΟΚ κατά Γεωργιάδη για την παραπομπή Πατούλη στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας: «Εμπαιγμός, πριν λίγες ημέρες τον υπερασπιζόταν»
Η Χαριλάου Τρικούπη διευρύνει την επίθεσή της, συνδέοντας την υπόθεση με την εποπτεία των ιδιωτικών δομών υγείας και καταλογίζοντας στην κυβέρνηση πολυετή αδράνεια
Γραφεία του ΠΑΣΟΚ
Τσίπρας από την Ολυμπία: «Να φύγει ο Φλωρίδης» – Μετωπική επίθεση σε Μητσοτάκη για Τέμπη, ακρίβεια και διαφθορά
Η δικαστική εξέλιξη για τους χειρισμούς στον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος βρέθηκε στο επίκεντρο της παρέμβασης του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΕΛΑΣ στο Olympia Forum
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Δόμνα Μιχαηλίδου: Η προσβασιμότητα, η εξαίρεση και το «να μη χρειαστεί να ξανάρθω»
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας επέλεξε να δώσει το «παρών» σε εκδήλωση του ιδιωτικού τομέα και εξήγησε γιατί στόχος είναι τέτοιες πρωτοβουλίες να μη θεωρούνται στο μέλλον… είδηση
Δόμνα Μιχαηλίδου