Πολιτική

Τσίπρας: “Να ανακληθούν οι απολύσεις των τραπεζικών υπαλλήλων”!

"Η ανάπτυξη δε θα έρθει με συμπίεση των εργασιακών σχέσεων" τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση με την Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας για τις απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την άμεση ανάκληση των απολύσεων των 24 εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας, το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημείωσαν οι εργαζόμενοι στην συνάντηση: “Μετά από 40 χρόνια μας προκύψανε και απολύσεις στις τράπεζες. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Μόνο επί χούντας έγιναν κάποιες απολύσεις για λόγους κοινωνικών φρονημάτων”. Επεσήμαναν πως έχει ξεκινήσει μια διαδικασία στην οποία εξετάζεται η κατάσταση των εργαζομένων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα ή έχουν απολυθεί. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε πως η τράπεζα σε ότι αφορά στους απολυμένους επιμένει σε αυτή την γραμμή. Οι εκπρόσωποι διερωτήθηκαν, γιατί αφού το κράτος με το σχέδιο Ηρακλής προσφέρει εγγυήσεις 11 δις, δεν διασφαλίζει την απασχόληση.

Ο Τσίπρας… στηρίζει την προσπάθεια των εργαζομένων

Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του τούς διαβεβαίωσε: “Εμείς θα στηρίξουμε την προσπάθεια τη δική σας, με κάθε πολιτικό μέσα, και μέσα στη Βουλή, ώστε η κυβέρνηση να παίξει έναν ρόλο, όχι υποστηρικτή της πλευράς της εργοδοσίας, αλλά έναν ρόλο εξισορροπητικό όπως αρμόζει στο υπουργείο Εργασίας να παίζει έναν τέτοιο ρόλο”. Και εξέφρασε το αίτημα: “Να ανακληθούν οι απολύσεις κατ’ αρχάς. Διότι 24 εργαζόμενοι σήμερα βρίσκονται στον δρόμο και άλλοι 250 οι οποίοι είναι σε υποχρεωτική άδεια”.

Επιπλέον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως πρόκειται για κάτι “πρωτοφανές στον τραπεζικό χώρο και μας γεμίζει προβληματισμό, δεδομένου ότι βλέπουμε μια σειρά από τέτοιου είδους κινήσεις και σε άλλους κλάδους του ιδιωτικού τομέα και είναι οξύμωρο σε σχέση με την πορεία και την εικόνα της οικονομίας”.

Τσίπρας tsipras in Τσίπρας tsipras in

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε αμέσως μετά πως “όταν η οικονομία πάει καλά, αυτό θα πρέπει να εμφανίζεται και στις εργασιακές σχέσεις”. Υπογράμμισε, δε, πως πρέπει να κατοχυρώνονται οι εργασιακές σχέσεις, και όχι να διαλύονται.

Θύμισε, ακόμα, ότι “πριν από μια εβδομάδα συναντήθηκα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στον ΟΤΕ, όπου και εκεί έχουν απολύσεις”.

Έτσι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την εκτίμηση ότι πρόκειται για μια ευρύτερη τάση απορρύθμισης, αλλά και μια ενθάρρυνση του ιδιωτικού τομέα – και κερδοφόρων επιχειρήσεων – να συρρικνώσουν εργασιακά δικαιώματα για να αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία”.

“Θεωρώ ότι είναι ένα μεγάλο λάθος αυτό, δεν θα έρθει η ανάπτυξη μέσα από τη συμπίεση των εργασιακών σχέσεων. Αντιθέτως, σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη θα έχουμε όταν μπορέσουμε να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα στον χώρο της εργασίας”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Φωτογραφίες: Intime.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ κατά Πιερρακάκη: «Απύθμενο θράσος, κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ» – «Θα ήταν υπουργός της δραχμής»
Σφοδρή απάντηση στη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών - «Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από πολιτικούς που περιφέρουν τις φιλοδοξίες τους από το ένα κόμμα στο άλλο»
Κυριάκος Πιερρακάκης
Γιάννης Λοβέρδος: «Ανυπόστατα» τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα – «Η Ελλάδα δεν απειλείται από κανέναν»
Ο υφυπουργός Εξωτερικών για τις νέες κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και τις αντιδράσεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) - «Αδιανόητο» να επιχειρήσει η Αγκυρα να εμποδίσει την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
Γιάννης Λοβέρδος 5
Η ΕΛ.Α.Σ. ανοίγει στεγαστικό μέτωπο με την κυβέρνηση για την «μαύρη τρύπα» των 14.000 σπιτιών
Μόλις 9.000 Βεβαιώσεις Επιλεξιμότητας λίγο πριν κλείσει η πλατφόρμα - Για «χάσμα» ανάμεσα στις εξαγγελίες και στο πραγματικό αποτέλεσμα μιλά η αντιπολίτευση, ζητώντας παράταση και πλήρη δημοσιοποίηση των στοιχείων
Ακίνητα
Η Τουρκία προκαλεί ξανά: Επαναφέρει τα περί «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο με αφορμή τα ελληνικά πάρκα ΑΠΕ
Η Αγκυρα υποστηρίζει ότι οι αποφάσεις της Αθήνας δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα για την ίδια - Η αναφορά Κετσελί σε «γεωγραφικούς σχηματισμούς» των οποίων η κυριαρχία, κατά την γείτονα, δεν έχει μεταβιβαστεί στη χώρα μας
Αιγαίο 90