Πολιτική

Τσίπρας: Να άρουμε τους αποκλεισμούς, να χτίσουμε μια κοινωνία δίκαιη, αλληλέγγυα και συμπεριληπτική για όλους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την ανάγκη «να άρουμε τους αποκλεισμούς από την Υγεία, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την εργασία» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, μετά την επίσκεψή του στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία στη Βούλα.

«Η παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, όπως όμως και κάθε ημέρα, οφείλει να μας κινητοποιεί όλους στην κατεύθυνση της οριστικής εξάλειψης του αποκλεισμού και των διακρίσεων» τόνισε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ενταχθούν «οι ανάπηροι συμπολίτες μας σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής» καθώς και «να κάνουμε τις πόλεις μας πιο φιλόξενες και προσβάσιμες».

ts si tsi

«Δυστυχώς κατά τη διάρκεια της πανδημίας τα ανάπηρα άτομα, οι χρόνιοι ασθενείς και οι οικογένειες τους βρέθηκαν για άλλη μια φορά σε καθεστώς εξαίρεσης. Με οδυνηρές συνέπειες» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση επισημαίνοντας πως «η διαχείριση της πανδημίας από τους πολέμιους του κοινωνικού κράτους, όξυνε ακόμα περισσότερο υπαρκτά προβλήματα για τα πιο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού».

«Μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή δημοκρατία δε μπορεί να αφήνει κανένα πολίτη στο περιθώριο. Η σημερινή μέρα είναι η υπενθύμιση ότι πρέπει να χτίσουμε μια κοινωνία δίκαιη, αλληλέγγυα και συμπεριληπτική για όλους και όλες» κατέληξε.

tsi

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας, είχε επισκεφθεί το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών Με Αναπηρία της Βούλας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με παιδιά στο χώρο της παιδικής χαράς του ιδρύματος, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα προστασίας.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε πως όλοι θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην τήρηση τους ειδικά για τις περιπτώσεις των κλειστών δομών, που εγκυμονούν μεγάλοι κίνδυνοι από την πανδημία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε τη σημασία που έχει να παλέψουμε για να εξαλειφθούν οι διακρίσεις και μετέφερε στα παιδιά ένα «μήνυμα δύναμης», όπως είπε, το μήνυμα ότι δίνουν έναν δύσκολο αγώνα.
Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, τα παιδιά εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για τη συγκυρία που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία, το lockdown καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την τηλεκπαίδευση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτήθηκε ο αγροτοσυνδικαλιστής Σωκράτης Αλειφτήρας
Το μέλος της Γραμματείας της Πανελλήνιας Επιτροπής των Μπλόκων, κάνει λόγο για «μια συνειδητή απόφαση που έχει να κάνει με την ανάγκη μου να παραμείνω πιστός στα πιστεύω μου και τις αξίες μου»
Ο Σωκράτης Αλειφτήρας 7
Γεραπετρίτης για Τουρκία: «Αγρυπνούμε, αλλά δεν ανησυχούμε – Θα απαντήσουμε στις προκλήσεις από θέση ισχύος»
Υποστήριξε ότι η μεγάλη αλλαγή των τελευταίων ετών είναι πως πλέον η Αθήνα έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και η Άγκυρα καλείται να αντιδρά στις ελληνικές πρωτοβουλίες
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης
Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό: Από 1η Σεπτεμβρίου η μείωση τιμών και στα σχολικά είδη – Δεν συζητάμε τίποτα άλλο με την Τουρκία εκτός από υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ
«Στη ΔΕΘ θα παρουσιάσουμε τους άξονες της οικονομικής πολιτικής για το 2027 και τον Οδικό Χάρτη της πατρίδας μας προς το 2030» τόνισε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο
188