Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Τσίπρας: Να είμαστε έτοιμοι για εκλογές μετά την πανδημία

Τσίπρας

Για πρώτη φορά μετά την εκλογική αναμέτρηση  του 2019 που τον έφερε στην αντιπολίτευση, ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι ακόμα και αν δεν  θελήσει να πάει μόνος του ο πρωθυπουργός σε εκλογές, οι συνθήκες θα είναι τέτοιες που θα τον οδηγήσουν στο να στήσει κάλπες.

«Όταν λοιπόν τελειώσει το υγειονομικό σκέλος της κρίσης ,θα γίνει λογαριασμός. Και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για το αύριο του τόπου είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Όσο δύσκολο και να είναι αυτό, γιατί ξανά θα βρεθούμε μπροστά σε κοινωνικά ερείπια και συντρίμμια.

Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση που και να θέλει και να μπορεί να στηρίξει την κοινωνική συνοχή, να επαναφέρει την ελπίδα και τη δικαιοσύνη».

Η Δημοκρατία δε μπαίνει σε καραντίνα

Ο  αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έβαλε παράλληλα και μια ακόμη διάσταση στο θέμα της πανδημίας λέγοντας ότι «είναι πολύ μεγάλος ο κατάλογος, και είναι πολλά τα λεφτά. Για αυτό και θα ζητήσουμε τη παρέμβαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για έλεγχο των δαπανών υγείας λόγω κορονοϊού.

Διότι ας το καταλάβουν καλά ούτε η δημοκρατία, ούτε ο έλεγχος και η λογοδοσία μπορούνε να μπούνε σε καραντίνα.

Ούτε πρόκειται να ανεχθούμε κάποιοι, με πρόσχημα τη καραντίνα να κάνουν χρυσές δουλειές με τα χρήματα αυτών που υποφέρουν.

Οι ευθύνες είναι απόλυτες και γνωστές. Και τα ερωτήματα αμείλικτα, πόσο δε μάλλον όταν αφορούν ανθρώπινες ζωές. Κανείς δε θα ξεφύγει από αυτές τις ευθύνες».

Οι λόγοι που ο Μητσοτάκης ίσως πάει σε εκλογές

Στην πραγματικότητα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε να αποδέχεται τα σενάρια του υπάρχουν και τα οποία λένε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψάχνει τον κατάλληλο χρόνο μετά την πανδημία για να προσφύγει στις κάλπες.

Όσοι επεξεργάζονται αυτά τα σενάρια λένε ότι πρόθεση του πρωθυπουργού είναι αφ’ ενός  να ανανεώσει την λαϊκή εντολή- εφόσον κερδίσει τις εκλογές- προκειμένου να αντιμετωπίσει την δύσκολη οικονομική κατάσταση που θα βρίσκεται η χώρα και αφ’ ετέρου να κάψει το σενάριο της απλής αναλογικής.

Όπως έλεγαν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε με έμμεσο πλην σαφή τρόπο το θέμα των εκλογών δείχνει ότι κάτι αρχίζει να αλλάζει στην κοινωνία το οποίο δειλά αλλά σταθερά καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις