Πέμπτη, 30 Μαΐ
23oC Αθήνα

Τσίπρας – Νταβούτογλου συζήτησαν για τους πρόσφυγες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι πρωθυπουργοί Ελλάδας – Τουρκίας για το προσφυγικό ζήτημα.

Οι κύριοι Τσίπρας και Νταβούτογλου , επικεντρώθηκαν στη μείωση και διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών ενόψει και της Συνόδου Ε.Ε.-Τουρκίας που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαρτίου, στις Βρυξέλλες, αλλά και της 4ης Συνόδου του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαρτίου στη Σμύρνη.

Τούρκικο παζάρι με την Ε.Ε. και τους πρόσφυγες

Η έκτακτη σύνοδος κορυφής ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την Τουρκία στις 7 Μαρτίου στις Βρυξέλλες δεν πρέπει να είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στο θέμα των προσφύγων και μεταναστών, αλλά θα πρέπει να αφορά και τις σχέσεις ανάμεσα στην Αγκυρα και την Ενωση, δήλωσε σήμερα τούρκος αξιωματούχος.
“Δεν θέλουμε η σύνοδος κορυφής να είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στους πρόσφυγες. Πρέπει να λάβει υπ΄όψιν το σύνολο των θεμάτων της σχέσης ανάμεσα στην Τουρκία και την ΕΕ”, δήλωσε ο αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται.
Εκτός από το άνοιγμα νέων κεφαλαίων της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η σύνοδος κορυφής πρέπει να δώσει την ευκαιρία για συνομιλίες σχετικά με το θέμα της κατάργησης των αδειών εισόδου προς τους τούρκους πολίτες, διευκρίνισε ο αξιωματούχος.
“Είμαστε αποφασισμένοι να σταματήσουμε την παράνομη μετανάστευση, αλλά είναι αδύνατον να το καταφέρουμε σε μία μέρα”, πρόσθεσε.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε