Πολιτική

Τσίπρας: Ο λαός δικαιούται ακόμα μια τετραετία με ανθρώπους που δεν προέρχονται από τις ελίτ

«Η Ελλάδα, ο ελληνικός λαός, δικαιούται άλλη μια τετραετία με ανθρώπους που δεν προέρχονται από τις ελίτ και δεν έχουν στόχο να υπηρετήσουν τις ελίτ, αλλά τους πολλούς, με λυμένα τα χέρια να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν ένα καλύτερο αύριο» είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε κατοίκους της Πρέβεζας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Τώρα έχουμε τη δύναμη, ήρθε η ώρα να ανασάνουν οι πολλοί, έχουμε τη δύναμη να οικοδομήσουμε την Ελλάδα της δικαιοσύνης, την Ελλάδα των πολλών, να οικοδομήσουμε μια Ελλάδα για τις νέες και τους νέους, για τους ηλικιωμένους, για όσους έβαλαν πλάτη στα δύσκολα χρόνια της κρίσης και τώρα δικαιούνται να πάρουν μέρισμα από τις καλύτερες μέρες», τόνισε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Ζητάμε την ψήφο σας στις ευρωπαϊκές εκλογές, ζητάμε τη στήριξη των σχημάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης της Αριστεράς, των προοδευτικών δυνάμεων, των δημοκρατικών δυνάμεων στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές».

Εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τη συμμετοχή και τον ενθουσιασμό, όπως είπε, των κατοίκων της Πρέβεζας, «που πήραν μέρος όχι σε μια προγραμματισμένη και στημένη συγκέντρωση», αλλά στο πλαίσιο της περιοδείας του, τόνισε πως η παρουσία τους σηματοδοτεί μια νέα μεγάλη νίκη του λαού μας.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα”

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και στην Άρτα και στην Πρέβεζα και αποκάλυψε ότι έχει βάλει στοίχημα με τον υπουργό Οικονομικών καθώς, όπως είπε με χιούμορ, «επειδή του Ευκλείδη του αρέσουν τα ουίσκι», σε ποιον από τους δύο νομούς ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκεντρώσει το υψηλότερο ποσοστό. Ο «ανταγωνισμός» τους έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατάγεται από την Αρτα και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από την Πρέβεζα.

«Στις 26 του Μάη θα δώσουμε μήνυμα ισχυρό στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Μήνυμα ισχυρό σε αυτούς που λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, που είναι πάντοτε ο ελληνικός λαός», είπε ο πρωθυπουργός και απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους υπογράμμισε: «Η παρουσία σας αποδεικνύει τον λόγο γιατί τις τελευταίες μέρες δεχόμαστε μια λυσσαλέα επίθεση. Μια επίθεση με γροθιές κάτω από τη μέση, με μέσα ανήθικα. Ο λόγος είναι απλός αν είχαν εξασφαλίσει ότι έχουν τη νίκη στο τσεπάκι τους, δεν θα έκαναν έτσι όπως κάνουν τις τελευταίες μέρες. Δεν θα επέλεγαν να πέσουν τόσο χαμηλά, να κυλιστούν στη λάσπη και στο βούρκο».

“Η ΝΔ δεν έχει ελκυστικό πρόγραμμα για τον λαό”

Για τη Νέα Δημοκρατία είπε ότι το βασικό της πρόβλημα είναι πως δεν έχει ελκυστικό πρόγραμμα για τον ελληνικό λαό. «Το πρόγραμμα της και οι θέσεις της είναι πανομοιότυπες με τις θέσεις και τα προγράμματα του ΔΝΤ που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα από το 2010 μέχρι το 2015 και οδήγησαν στην κοινωνική λεηλασία και την καταστροφή. Το πρόγραμμα της Ν.Δ. είναι να γυρίσει το ΔΝΤ πίσω στην Ελλάδα, είναι το πρόγραμμα που οδηγεί στα μνημόνια», είπε και αυτό ακριβώς είναι που θέλει να κρύψει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσέθεσε.

«Για κακή τους τύχη επέλεξαν το γήπεδο της ηθικής» είπε αναφερόμενος στη ΝΔ και εξήγησε: «Θέλουν να μηδενίσουν, λένε, το δικό μας ηθικό πλεονέκτημα. Δεν μπορούν να το μηδενίσουν, όμως, για έναν πολύ απλό λόγο: Διότι εμείς αυτά τα τέσσερα χρόνια-κάναμε και λάθη, δεν υπάρχει αμφιβολία-αλλά ούτε μία στιγμή, ούτε μία ημέρα, ούτε μία ώρα δεν ξεχάσαμε από ποιους στηριζόμαστε, ποιοι μας οδήγησαν σε θέσεις κυβερνητικές, ποιών τα συμφέροντα υπερασπιζόμαστε. Ακόμα και στους πιο δύσκολους συμβιβασμούς».

Αναφερόμενος στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, είπε: «Η Ελλάδα με τον ΣΥΡΙΖΑ των “κατσαπλιάδων οικονομολόγων”, έτσι έλεγαν τον Ευκλείδη κι εμάς, κατάφερε να έχει το χαμηλότερο επιτόκιο στις αγορές που είχε ποτέ στην ιστορία της».

Ο κ.Τσίπρας απευθύνθηκε ιδιαίτερα στις νέες και τους νέους, αυτούς που, όπως είπε, έδωσαν τη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ στις δύσκολες εκλογικές αναμετρήσεις, και τους κάλεσε να προσέλθουν στις κάλπες, να μην «πετάξουν» το «όπλο» που κρατάνε, «γιατί κάποιοι άλλοι τους θέλουν άοπλους για να αποφασίζουν αυτοί γι’ αυτούς χωρίς αυτούς».

Τους κάλεσε να δώσουν «ένα μήνυμα και ένα μάθημα στους αλαζόνες που τους λείπε πάρα πολύ η εξουσία, γιατί γεννήθηκαν με αυτή, μεγάλωσαν με αυτή και δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτή». Να δώσουν ένα μάθημα, όπως προσέθεσε, σε αυτούς που έχουν προεξοφλήσει την κρίση του ελληνικού λαού πριν αυτός αποφασίσει και δεν έχουν προτάσεις, αλλά έχουν μόνο «μαύρη προπαγάνδα» και «κίτρινη ρητορική».

Ο κ. Τσίπρας περπάτησε στον πεζόδρομο της Πρέβεζας και στην παραλία, έχοντας μαζί του την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη, τον υφυπουργό Εργασίας Κώστα Μπάρκα, τον υποψήφιο περιφερειάρχη Ηπείρου Γώργο Ζάψα, τον υποψήφιο δήμαρχο Πρέβεζας Ευκλείδη Φουντουρά και βουλευτές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση Opinion Poll για την Αττική: ΝΔ 31,5%, ΕΛΑΣ 16,9%, ΠΑΣΟΚ 10,2% – Διχασμένοι οι πολίτες για την αυτοδυναμία
Στο 64,9% η παράσταση νίκης για το κυβερνών κόμμα - Ο Τσίπρας προηγείται του Ανδρουλάκη ως πιθανός αντίπαλος του Μητσοτάκη - «Αγκάθι» η ακρίβεια, ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά
(Φωτογραφία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 113
Σαμαράς για τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Τα γεγονότα στη Λιβύη εκθέτουν ανεπανόρθωτα Γεραπετρίτη και Μητσοτάκη»
Σφοδρή επίθεση του πρώην πρωθυπουργού στην κυβέρνηση μετά την αναφερόμενη έγκριση της συμφωνίας από τη Βουλή της Λιβύης - «Κοιμισμένοι, κολυμπάμε στα δήθεν ήρεμα νερά με την Τουρκία»
ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ 32
Το ΥΠΕΞ απορρίπτει την έγκριση του τουρκολιβυκού μνημονίου από τη Βουλή της Λιβύης: Δεν μεταβάλλει τον παράνομο, άκυρο και ανυπόστατο χαρακτήρα του
«Η γεωγραφία και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας δεν αλλάζουν με μονομερείς, νομικά αβάσιμες κοινοβουλευτικές αποφάσεις»
Υπουργείο Εξωτερικών 53
Συνάντηση Μητσοτάκη με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας: AI και προσέλκυση επιστημόνων στο επίκεντρο – Ο σχεδιασμός για νέο υπουργείο
Οι νέες υποδομές «Δαίδαλος» και «Pharos», η αύξηση των δαπανών για έρευνα και η ενίσχυση της ελληνικής συμμετοχής στα ευρωπαϊκά προγράμματα
Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρία Λέπτιν
Ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλία: «Δεν αρκεί η πολιτική αλλαγή, χρειάζεται αλλαγή πολιτικής»
Συναντήσεις με επαγγελματίες της εστίασης, νέους και κατοίκους στον Βόλο και στην Αγιά - Το μήνυμα για την κοινωνική εμπιστοσύνη, η αναφορά στην Εθνική Αντίσταση και η πρόταση για το Εθνικό Ταμείο Σύγκλισης
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Ανδρουλάκης: «Αντίπαλός μου είναι ο λαϊκισμός και η διαφθορά» – Αιχμές για Μητσοτάκη και Τσίπρα, στόχος η ήττα της ΝΔ
Τι είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τις μετεκλογικές συνεργασίες, τις διαδηλώσεις στην Ευρώπη και το ιδιωτικό χρέος
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ