Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης να δώσει εξηγήσεις, γιατί η Μενδώνη κάλυπτε τον Λιγνάδη;

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης να δώσει εξηγήσεις, γιατί η Μενδώνη κάλυπτε τον Λιγνάδη;

Εξηγήσεις από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον Δημήτρη Λιγνάδη και το χρόνο που απομακρύνθηκε από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου ζητά με ανάρτησή του στα social media ο Αλέξης Τσίπρας. Και για άλλη μια φορά ζητά την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού.

Ο Αλέξης Τσίπρας στρέφει τα πυρά του προσωπικά προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και τον καλεί να δώσει εξηγήσεις γιατί, όπως αναφέρει, η Λίνα Μενδώνη γνώριζε για τις καταγγελίες αλλά κάλυπτε τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Click4more Δημήτρης Άνθης: Η σεξουαλική κακοποίηση από γνωστό ηθοποιό – Πως συνδέεται με τον Νίκο Σ.

«Γυναίκες και άνδρες εδώ και εβδομάδες σπάνε τη σιωπή τους και μιλούν δημόσια με θάρρος για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, κακοποιήσεις, ακόμα και για ειδεχθή και ανατριχιαστικά εγκλήματα που έχουν υποστεί. Ξεθάβουν και κάνουν κτήμα όλων τις δικές τους επώδυνες αναμνήσεις. Βρίσκουν το θάρρος να καταγγείλουν με ονοματεπώνυμο τους εφιάλτες τους. Αυτούς που μέχρι χθες δεν φαντάζονταν ότι θα μπορούσαν καν να ακουμπήσουν.

Γιατί είναι διάσημοι. Γιατί έχουν εξουσία. Γιατί είναι δυνατοί. Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε, που όταν κακοποιούσαν τα θύματά τους, δεν τους περνούσε καν από το μυαλό ότι μπορεί να κινδυνεύουν να υποστούν τις συνέπειες. Ορισμένοι μάλιστα, τυφλωμένοι από την εξουσία της θέσης τους ή τη στενή τους σχέση με την πολιτική εξουσία, συνέχιζαν να συμπεριφέρονται έτσι ακόμη και μετά τις καταγγελίες.

Δεν θα κατηγορήσω ποτέ κανέναν για τη φιλία ή τη στενή συναναστροφή με ανθρώπους, που σήμερα αποκαλύπτεται ότι δεν ήταν ακριβώς αυτοί που η εικόνα τους έδειχνε. Θεωρώ όμως ανήθικο, όταν πια ξέρουμε, να μην παίρνουμε θέση. Να μην στηρίζουμε τους ανθρώπους που βρίσκουν τη δύναμη να μας πουν την αλήθεια τους.

Να μην απομακρύνουμε, αν περνάει από το χέρι μας, από θέσεις ευθύνης αυτούς που σήμερα καταγγέλλονται. Και ακόμη χειρότερα, θεωρώ εγκληματικό, στο όνομα της όποιας φιλίας, να επιχειρούμε να τους καλύψουμε.

Ο κος Μητσοτάκης δεν οφείλει απλά να πάρει θέση, όπως του ζητούν επισήμως πολλοί από τους καταγγέλλοντες. Ο κος Μητσοτάκης οφείλει και να πάρει θέση αλλά και να δώσει εξηγήσεις. Για ποιο λόγο η κα Μενδώνη, ενώ γνώριζε, επί δυο εβδομάδες παρείχε πλήρη κάλυψη στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού;

Αν ο λόγος δεν είναι οι εντολές του, τότε οφείλει να ζητήσει αμέσως την παραίτηση της Υπουργού του. Αν όμως ο λόγος είναι ότι ο ίδιος έσπευσε να δώσει λίγο από την κάλυψη της δικής του εξουσίας σε κάποιον που καταγγέλλεται για τόσο απεχθή εγκλήματα, να ξέρει ότι διέπραξε ασυγχώρητο ατόπημα.

Αν πιστεύει ότι θα μπορέσει όλο αυτό να το κρύψει κάτω από το χαλί, ελπίζοντας πως κάποια στιγμή θα ξεχαστεί, κάνει τεράστιο λάθος. Ο φόβος πια έσπασε. Και θαρρώ ότι είμαστε ακόμη στην αρχή».

Δείτε την ανάρτηση 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις