Πολιτική

Τσίπρας: Οι πολίτες στερούνται ακόμη ένα Πάσχα, εξαιτίας της ανικανότητας και ανεμελιάς του κ. Μητσοτάκη

«Μετά από έξι μήνες αποτυχημένου λοκντάουν και την εβδομάδα που η χώρα μας κατέχει το αρνητικό ρεκόρ θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού σε όλη την Ευρώπη, ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να βγει και να μας πει ότι πέτυχε», τονίζει σε τηλεοπτική δήλωσή του, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Όπως σχολιάζει ο κ. Τσίπρας «με ρεκόρ διασωληνωμένων εντός και εκτός ΜΕΘ, αποφάσισε να μας πει ότι το ΕΣΥ, που δεν στήριξε, άντεξε». «Με μόλις 7% του πληθυσμού εμβολιασμένο, αποφάσισε να μας πει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των διασωληνωμένων δεν είχαν εμβολιαστεί. Λες και μπορούσαν να το πράξουν και δεν το επέλεξαν», προσθέτει, ενώ καταλογίζει στον πρωθυπουργό ότι «αποφάσισε τελικά να μας ανακοινώσει ότι χάνουμε ένα ακόμη Πάσχα, μπας και κερδίσουμε το καλοκαίρι». «Ξέχασε όμως να μας πει ότι το χάνουμε εξαιτίας του», συμπληρώνει.

«Και το ερώτημα είναι: βάσει ποιων επιδημιολογικών δεδομένων, αυτό που δεν μπορεί να αποφασίσει για σήμερα, προκαταβολικά αποφασίζει και ανακοινώνει για μετά το Πάσχα;», συνεχίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και διερωτάται: «Βάσει ποιων δεδομένων δεν εφαρμόζεται από σήμερα το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους, αλλά από τη Δευτέρα του Πάσχα, αφήνοντας ακόμα δέκα μέρες περιθώριο για φαινόμενα συνωστισμού σε πλατείες;», αλλά και «βάσει ποιων δεδομένων διατηρεί την ανοησία του sms για να μπορεί να βγει κάποιος για έναν περίπατο;».

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει πια κουράσει με τις αντιφάσεις και τις αυτοδιαψεύσεις του. Όσα διαγγέλματα και να κάνει, οι πολίτες του έχουν ήδη γυρίσει τη πλάτη. Και του καταλογίζουν ότι για ένα ακόμη Πάσχα στερούνται την ελευθερία τους, εξαιτίας της δίκης του ανικανότητας και ανεμελιάς», καταλήγει ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σε αυξημένη ετοιμότητα η Αθήνα λίγο πριν την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη: Οι Navtex, τα 23 νησιά του Αιγαίου και το απαρχαιωμένο «Πίρι Ρέις»
Έγκυροι αναλυτές εκτιμούν ότι είναι «πάγια η τακτική» η Άγκυρα να κλιμακώνει την ένταση, είτε σε επίπεδο ρητορικής, είτε με προκλητικές αλλά προσεγμένες κινήσεις στο πεδίο, πριν από κρίσιμες επαφές
Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Πρέπει να αποτελέσει πολιτικά παρελθόν -Φόρτωσε την ευθύνη της ακρίβειας στους πολίτες
«Στο όνομα του οικονομικού νεοφιλελευθερισμού, θα συνεχίσει να βλέπει δισεκατομμύρια να βγαίνουν από τις τσέπες των πολιτών και να καταλήγουν στα αποθεματικά των τραπεζών»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ 2
Ελλάδα και Λιβύη ξεκινούν την διαδικασία οριοθέτησης ΑΟΖ – Στο προσκήνιο η διμερής συνεργασία στο μεταναστευτικό
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης συζήτησε με τον Λίβυο ομόλογό του για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, των μεταφορών και των κατασκευών
Γιώργος Γεραπετρίτης - Υπουργός Εξωτερικών Λιβύης 22
Νίκος Δένδιας: «Δείτε μια φωτογραφία του Πίρι Ρέις και θα καταλάβετε γιατί δεν συζητήθηκε στο ΚΥΣΕΑ»
«Η άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων εντάσσεται στον κύκλο των αιφνιδιαστικών ασκήσεων που διεξάγονται κάθε χρόνο, δεν έχουν σχέση με το Πίρι Ρέις, που δεν απασχόλησε το ΚΥΣΕΑ» σημείωσε
Ο Νίκος Δένδιας
7