Πολιτική

Τσίπρας – Ολάντ: Τα είπαν για Κυπριακό, προσφυγικό, οικονομία [pics]

Ολοκληρώθηκε η διμερής συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολαντ στο Άμπου Ντάμπι. Ο χαιρετισμός του πρωθυπουργού και η ανάρτηση στο Twitter.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σειρά ζητημάτων, όπως μεταξύ άλλων, η πορεία της ελληνικής οικονομίας, το Προσφυγικό, οι εξελίξεις στο Κυπριακό και οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, οι οικονομικές σχέσεις της Ελλάδας με τις χώρες του Κόλπου, τέθηκαν στην διμερή συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στο Άμπου Ντάμπι.

Όπως αναφέρει ο Έλληνας πρωθυπουργός σε ανάρτηση του στο Twitter, μετά την ολοκλήρωση της συνάντηςής του με τον κ. Ολάντ: “Συζητήσαμε Κυπριακό και σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, Προσφυγικό, τις οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-χωρών του Κόλπου και την πορεία της ελληνικής οικονομίας”.

Δείτε τις αναρτήσεις του Αλέξη Τσίπρα

 

 

“Θα γίνει πολιτική διακήρυξη”

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας στη Διεθνή Διάσκεψη για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, που διεξάγεται στο Αμπου Ντάμπι και την οποία συνδιοργανώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Γαλλία.

 

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα μας μοιράζεται την ευθύνη της για την Προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και την προώθηση του πολιτιστικού διαλόγου για την Ειρήνη, προς όφελος των επόμενων γενεών.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η Ελλάδα ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Unesco προεδρεύει και στη Διακυβερνητική Επιτροπή για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε περιπτώσεις ένοπλων συγκρούσεων, που συνδέεται με τη Σύμβαση της Χάγης. Επίσης συμμετέχει ενεργά στην πάταξη της προκαλούμενης καταστροφής Πολιτιστικής Κληρονομιάς και στην πάταξη του παράνομου εμπορίου και τράφικινκ πολιτιστικών έργων.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι θα υπάρξει πολιτική διακήρυξη για την προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιά. Όπως είπε: «Θα γίνει μια πολιτική διακήρυξη και εγώ επαναλαμβάνω την ετοιμότητα της χώρας μας να συμμετάσχει. Πιστεύουμε σε αυτή την καινούργια πρωτοβουλία για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και αυτό πρέπει να γίνει μέσα στο πλαίσιο προστασίας των συμβάσεων της Unesco».

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, σημείωσε ο πρωθυπουργός, χρειάζεται μια στενή συνεργασία για την παγκόσμια διαχείριση της κοινής μας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Με αυτόν τον τρόπο καταδεικνύεται ο σημαντικός ρόλος της Unesco και του υπάρχοντος νομικού πλαισίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αφροδίτη Νέστορα για την επίθεση στο γραφείο Πλεύρη: «Πρέπει να είμαστε πολύ αυστηροί απέναντι στη βία και την τρομοκρατία»
Η υποψήφια της ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στην επίθεση που στοίχισε τη ζωή στη μητέρα της, ζητώντας ομόθυμη καταδίκη της τρομοκρατίας - Τι είπε για το άρθρο 23 και τις εκλογές
Αφροδίτη Νέστορα
Θεώνη Κουφονικολάκου: Ερωτήματα προς κυβέρνηση και ΑΑΔΕ για «Χωριάτικο» και Pizza Fan
Απαντήσεις για τη διαχείριση καταγγελιών και την πιθανή εμπλοκή στελεχών της φορολογικής διοίκησης ζητεί η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης (ΕΛΑΣ) του Αλέξη Τσίπρα
Θεώνη Κουφονικολάκου
Γιώργος Φλωρίδης: «Δεν συνδέονται με τις εκλογές οι αποκαλύψεις για τη διαφθορά» – «Θεαματικά τα αποτελέσματα του ελληνικού FBI»
«Θα έπρεπε να σταματήσει η Αστυνομία να παρεμβαίνει και να αφήσουμε την εγκληματικότητα να δρα ανενόχλητη;», διερωτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Γιώργος Φλωρίδης
Κυρανάκης κατά Τσίπρα για «Χωριάτικο»: «Μιλά για εντιμότητα, αλλά έκρυβε υποθέσεις κάτω από το χαλί» – «Εμπλεκόμενος πρώην συνεργάτης του»
Τι είπε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας για τον Ρίζο Ρίζο, την απόσυρση του άρθρου 23 από το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια και τις εκλογές του 2027
Το λογότυπο των φούρνων «Το Χωριάτικο»
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το προεκλογικό κυνήγι του «σταυρού» μπορεί να περιμένει, προτεραιότητα το κυνήγι του κυβερνητικού αποτελέσματος
«Η "Νομιμότητα Παντού" είναι αδιαπραγμάτευτη» τόνισε ο πρωθυπουργός για τις υποθέσεις φοροδιαφυγής και απάτης που έχουν αποκαλυφθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες
23