Πολιτική

Τσίπρας: Ποια είναι η κόκκινη γραμμή για τον κ. Μητσοτάκη;

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Ποια είναι η κόκκινη γραμμή για τον κ. Μητσοτάκη;», αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη χθεσινή έκτακτη σύσκεψη στην Κουμουνδούρου με τους αρμόδιους τομεάρχες και πρώην αρχηγούς Ενόπλων Δυνάμεων, με αντικείμενο την τουρκική επιθετικότητα και τη νέα NAVTEX της Τουρκίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε ότι «δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν οι εξελίξεις».

Θύμισε ότι πριν από δέκα μέρες «ο κ. Μητσοτάκης πέταξε λευκή πετσέτα στη Σύνοδο» και πως «την ίδια στιγμή ο ίδιος δήλωνε απόλυτα ικανοποιημένος από τα αποτέλεσματά της, παρόλο που δεν είχε καμία αναφορά σε κυρώσεις».

«Και μέσα σε δέκα μέρες», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, «ο Ερντογάν άνοιξε τα Βαρώσια και έστειλε πάλι ερευνητικό εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας ακόμη και εντός των 12 μιλίων των δυνητικών χωρικών μας υδάτων στο Καστέλοριζο».

“Μονόδρομος η επέκταση στα 12 μίλια”

«Αναρωτιέμαι, άραγε, ποια είναι η κόκκινη γραμμή για τον κ. Μητσοτάκη;», είπε, προσθέτοντας ότι «στις παρούσες συνθήκες η επέκταση στα 12 μίλια στα νησιά μας στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Κρήτη είναι μονόδρομος. Όπως και η πίεση στη Σύνοδο για κυρώσεις».

«Πολύ φοβάμαι», συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ότι η Γερμανική Προεδρία και η ΕΕ στο σύνολό της δεν πρόκειται να αναλάβουν τις ευθύνες τους αν δεν πιεστούν. Και αν δεν υπάρξει μηχανισμός κυρώσεων έστω τώρα και αν ταυτόχρονα δεν ανοίξει το θέμα επέκτασης σε 12 ν.μ. στην Ανατολική Μεσόγειο η Ελλάδα και η ΕΕ θα χάσουν πια κάθε αξιοπιστία».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Πέτρος Κωνσταντίνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αυτοσχεδίασε στον όρκο του στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας – «Λέει ανοησίες αντί για τον όρκο στο Σύνταγμα» λέει ο Γεωργιάδης
«Δεν έχει καμία απολύτως θέση εκεί έως ότου δώσει τον νενομισμένο όρκο», αναφέρει ο υπουργός Υγείας
Πέτρος Κωνσταντίνου 12
Νίκος Ανδρουλάκης: Η αποτυχία της ΝΔ είναι πια κοινωνική εμπειρία, το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί το κεντρικό αφήγημα μιας σοβαρής επόμενης κυβέρνησης
«Εμείς παζάρια δεν κάνουμε. Εμείς προτείναμε μια διαδικασία αξιοκρατίας και διαφάνειας, για να γίνει μια νέα αρχή στην πλήρωση των ανεξάρτητων αρχών»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 6
ΠΑΣΟΚ: Το Πολιτικό Συμβούλιο συνεδριάζει στη σκιά της κόντρας Ανδρουλάκη – Καστανίδη και της παρέμβασης Ρέππα
O Δημήτρης Ρέππας ζητά από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ να εισηγηθεί στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος τη συμμετοχή του Χάρη Καστανίδη στο ψηφοδέλτιο της Α΄ Θεσσαλονίκης του κόμματος στις επόμενες εκλογές
Συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ