Πολιτική

Τσίπρας σε δημοσιογράφους: Τζετ λαγκ παιδιά!

Εμφανώς κουρασμένος από τα συνεχόμενα ταξίδια εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την λήξη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Τσίπρας μίλησε στους έλληνες δημοσιογράφους αναφερόμενος στα όσα συζητήθηκαν στην Σύνοδο Κορυφής η οποία ακολούθησε το ταξίδι του στις ΗΠΑ.

«Είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε για τον μετασχηματισμό και το μέλλον της Ευρώπης, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε το Brexit και το μεταναστευτικό ζήτημα, καθώς και τη σχέση ΕΕ-Τουρκίας» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Όπως τόνισε, μαζί με τους ομολόγους του της Ιταλίας και της Ισπανίας κατέθεσαν τον προβληματισμό τους για τις προσφυγικές ροές. Για την Τουρκία σημείωσε ότι αποφασίστηκε να κρατήσει η Ευρώπη μία στάση ψύχραιμη αλλά αυστηρή απέναντι στην Άγκυρα, αναφορικα με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Οι αλλαγές στην Ευρώπη πρέπει να γίνουν με τη συμμετοχή των πολιτών, «η είδηση είναι ότι μέχρι τον Ιούνη, παρά τις διαφωνίες μας, πρέπει να πάρουμε απόφασεις», είπε επίσης ο πρωθυπουργός. Επανέλαβε ότι όλοι έχουν καταλάβει πως εάν δεν αλλάξουμε θα βουλιάξουμε.

Σχετικά με το Brexit, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι αναγνωρίστηκαν σημαντικά βήματα, αλλά ακόμη έχουν να γίνουν πολλά. Όπως πρόσθεσε, «η στάση μας απέναντι στον βρετανικό λαό δεν είναι τιμωρητική», «μας ενδιαφέρει η επόμενη ημέρα».

Ολοκληρώνοντας τις μακροσκελείς δηλώσεις και ενώ οι δημοσιογράφοι προσπαθούσαν να κάνουν ερωτήσεις ο κ. Τσίπρας με χαμόγελο τους είπε: «Τζετ λαγκ παιδιά!»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τσίπρας από την Κρήτη: Πόλεμος στα καρτέλ, στήριξη στην Ελλάδα του μόχθου
Με αιχμές για την ακρίβεια, τη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης και τους «αγρότες Κολωνακίου», ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε από τη Γέργερη την προστασία της κοινωνίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση στο επίκεντρο των πολιτικών του δεσμεύσεων
Αλέξης Τσίπρας
Νάντια Γιαννακοπούλου στο newsit.gr: «Ο Τσίπρας είναι ευκολάκι για τον Μητσοτάκη» – «Όχι» σε συγκυβέρνηση με ΝΔ
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανοίγει τα χαρτιά της στο vidcast «No Filters» και την Κατερίνα Σερέτη για τις εκλογές, τη διεύρυνση, τις συνεργασίες, την οικονομία, τα εθνικά θέματα και τον σεξισμό στην πολιτική
Νάντια Γιαννακοπούλου στο newsit.gr: «Ο Τσίπρας είναι ευκολάκι για τον Μητσοτάκη» – «Όχι» σε συγκυβέρνηση με ΝΔ 14