Πολιτική

Τσίπρας σε εμπόρους: Μόνη λύση η μη επιστρεπτέα ενίσχυση

Διάχυτη είναι η αγωνία των εμπόρων, επαγγελματιών και εργαζομένων για την επόμενη ημέρα μετά την πανδημία, αφού όπως υπογράμμισαν σε συζητήσεις που είχαν με τον Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο περιοδείας του στο Ίλιον, θα πρέπει όχι μόνο να καλύψουν την τεράστια πτώση του τζίρου αλλά και να επιστρέψουν τις όποιες ενισχύσεις που πήραν το προηγούμενο διάστημα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία είχε την ευκαιρία να βρεθεί και να συζητήσει με καταστηματάρχες, επαγγελματίες και απλούς πολίτες περιοδεύοντας το πρωί στο Ίλιον.

 Όλοι περιέγραψαν με έντονο τρόπο τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν μέσα στην πανδημία αφού το lock down  είχε ως αποτέλεσμα όπως είπαν να ρίξει τον τζίρο τους μέχρι και 60%.

Ταυτόχρονα όπως είπαν το click away δεν κατάφερε να αντιστρέψει την εικόνα αφού λειτούργησε μόνο για εξειδικευμένες επιχειρήσεις και γενικά για τους μεγάλους στο χώρο του λιανεμπορίου.

“Οικονομικά κρατιόμαστε γιατί στηρίζει ο ένας τον άλλο. Μεταξύ μας .. Με επιστρεπτέα  ενίσχυση 2 χιλιάδες  και πληρώνω 2 υπαλλήλους.  Το εμπόρευμα αυτό που έχω ποιος θα το πληρώσει” αναρωτήθηκε μια ιδιοκτήτρια εμπορικού καταστήματος με ρούχα για να συμπληρώσει ότι θα έπρεπε να είναι μη επιστρεπτέα η ενίσχυση.  “Προ κρίσης έδινα 100 χιλιάδες σε φόρους και εισφορές ασφαλιστικές, τώρα το κράτος δεν μπορεί; Να μας χαρίσει κι εμάς κάτι”.

“Επιστρεπτέα πήραμε αλλά τι κάνει; Πήρα 4 χιλιάδες και έχω τρέχοντα έξοδα 15 χιλιάδες. Έξοδα που τα έκανα τότε που ήμασταν ανοικτοί. Δανειζόμαστε για να πληρώσουμε τα χρέη στο δημόσιο ” ανέφερε άλλος ιδιοκτήτης καταστήματος επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να γίνει κάτι για όλους τους επαγγελματίες.

Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του υπογράμμισε ότι έχει θέσει από την αρχή το θέμα της μη επιστρεπτέας προκαταβολής. Ένα εξαιρετικό κρίσιμο θέμα προκειμένου να στηριχθούν οι επιχειρήσεις γιατί σε αυτή την δύσκολη στιγμή πρέπει να μην οδηγηθούν σε κλείσιμο.

“Εδώ που φθάσαμε δύο λύσεις υπάρχουν. Η μία η προφανής, είναι η επιστρεπτέα να μην είναι επιστρεπτέα. Να μην την ζητήσουν πίσω. Σε όλα τα κράτη της ΕΕ η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα επιδοτήθηκε , διότι έκλεισε εξ ανάγκης δεν έκλεισε από δικό της σφάλμα. Και το άλλο θέμα που που κατά την άποψή μου αφορά όλες τις επιχειρήσεις συνολικά είναι να γίνει μια γενναία ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, τουλάχιστον αυτού που δημιουργήθηκε στην πανδημία” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Το ίδιο έκδηλη ήταν η ανησυχία σε όλους τους πολίτες με τους οποίους συνομίλησε ο Αλέξης Τσίπρας. Ανησυχία από την μια για την εξάπλωση της πανδημίας και από την άλλη για την οικονομική κατάσταση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Καρφιά» Γεωργιάδη για Δένδια: «Να μην δεχόμαστε εύκολα την κριτική από αυτούς που δεν μιλάνε καθόλου»
«Αν μιλάς και υπερασπίζεσαι ένα δύσκολο έργο τότε θα φύγει και κανένας πόντος, και για να το πω ανάποδα, αυτοί οι οποίοι δεν θέλουν να φύγει κανένας πόντος δεν μιλάνε καθόλου» λέει ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης
Κασσελάκης: Έχασα μια κομματική μάχη σε μπουζουξίδικο με μπράβους της νύχτας – Δεν μπαίνει ”λουκέτο” στο Κίνημα Δημοκρατίας
Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε επανειλημμένα ότι ο ίδιος δεν λειτουργεί ως ιδιοκτήτης πολιτικού φορέα, αλλά ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των μελών
Ο Στέφανος Κασσελάκης 12
Η πρώτη ανασκόπηση Μητσοτάκη για το 2026: Η Βενεζουέλα, οι «αιώνιοι» φοιτητές, οι λαϊκές αγορές και η λειψυδρία
«Το 2026 συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει εδώ και 6,5 χρόνια: να ενισχύουμε την οικονομία με μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις, χωρίς να παίζουμε με τα δημόσια οικονομικά»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή 92
Ανδρουλάκης για ραντεβού Μητσοτάκη με αγρότες: Το θέμα αυτό δεν είναι στα χέρια μας, έχουμε τις δικές μας προτάσεις
«Οι προτάσεις μας είναι 7 λεπτά η κιλοβατώρα, για 5 χρόνια, για να υπάρχει χαμηλό κόστος παραγωγής, 5 ευρώ το πάγιο και 120 δόσεις γιατί τα χρέη είναι πολλά»
Επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη στη Δυτική Μακεδονία
Κυριάκος Μητσοτάκης σε πολίτες στο Μοσχάτο: Να είστε προσεκτικοί σε όσα ακούτε και όσα σας υπόσχονται κάποιες «σειρήνες»
«Τους πειραματισμούς με τον λαϊκισμό η χώρα τούς πλήρωσε πολύ ακριβά στο παρελθόν και πιστεύω ότι αυτά τα διδάγματα έχουν γίνει μαθήματα για τους πολίτες»
Περιοδεία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μοσχάτο και συνομιλία με πολίτες
11