Πολιτική

Τσίπρας σε νέους επιχειρηματίες: “Επιλέγουμε να σχεδιάσουμε μαζί το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας”

Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, με επενδύσεις, στην καινοτομία, τη γνώση, την έρευνα και την τεχνολογία, επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της συνάντησης που είχε στον Βόλο με νέους επιχειρηματίες, στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Πλινθοκεραμοποιία στο παλιό εργοστάσιο των αδελφών Τσαλαπάτα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Εσείς εκπροσωπείτε μια άλλη Ελλάδα, την Ελλάδα της παραγωγής και της δημιουργίας», είπε ο κ. Τσίπρας στους νέους επιχειρηματίες, αφού τους άκουσε και συζήτησε μαζί τους, ενώ εξήρε το γεγονός ότι μέσα στην κρίση πήραν το ρίσκο και επένδυσαν σε καινοτόμες ιδέες.

Ο ρόλος του Πανεπιστημίου

Κάποιοι από αυτούς είναι επιχειρηματίες δεύτερης γενιάς που αναπτύσσουν εξαγωγικό δυναμισμό, Startups που αξιοποιούν σε ποσοστό 90% τους αποφοίτους του Πανεπιστημίου, μερικές από αυτές έχουν στηθεί με τη στήριξη της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ή ακόμη και από αποφοίτους του ή φοιτητές του.

Γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον ρόλο του Πανεπιστημίου, λέγοντας: «Το Πανεπιστήμιο αναδεικνύεται σε κινητήρια δύναμη του νέου υποδείγματος ανάπτυξης με βάση τη γνώση και τη δημιουργικότητα. Υποστηρίζει την παραγωγή μέσω της έρευνας στα τμήματα της Πολυτεχνικής και της Γεωπονικής Σχολής. Έτσι δημιουργείται ένα πλέγμα εκπαίδευσης-έρευνας-παραγωγής που δημιουργεί υψηλή προστιθέμενη αξία για προϊόντα και υπηρεσίες καθώς και σταθερές και υψηλού επιπέδου θέσεις εργασίας. Σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε το ρόλο του ώστε μαζί με τους υπόλοιπους φορείς έρευνας και Τεχνολογίας να διαμορφώσουν ένα ολοκληρωμένο μηχανισμό παραγωγικής ανασυγκρότησης».

Η εμπιστοσύνη στην οικονομία αποκαθίσταται

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «βρισκόμαστε σε σημείο καμπής, όπου η εμπιστοσύνη στην οικονομία αποκαθίσταται, αίρεται η αβεβαιότητα και επιλέγουμε να σχεδιάσουμε μαζί το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, το οποίο δεν θα στηρίζεται στην κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα και την υποβάθμιση της παραγωγής που μας οδήγησαν στην κρίση, αλλά στην επένδυση στην καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες, την υγιή επιχειρηματικότητα που στηρίζεται στα νέα δημιουργικά μυαλά».

 

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις προσπάθειες και τα προγράμματα της κυβέρνησης για την επιστροφή νέων επιστημόνων που έφυγαν στο εξωτερικό.

Σε ό,τι αφορά τη στήριξη και ενίσχυση της καινοτομίας, της έρευνας και των νέων τεχνολογιών τόνισε ότι η κυβέρνηση έκανε δύο βασικές κινήσεις: Αύξησε τον προϋπολογισμό για την έρευνα και εξασφάλισε χρηματοδοτικά εργαλεία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ρένα Δούρου στη Βουλή: Σφοδρά πυρά για Ρούμπιο, Κάθετο Διάδρομο και «ΙΧ εξωτερική πολιτική»
Για υποχωρητικότητα απέναντι στην Ουάσινγκτον και αδιαφάνεια στις ενεργειακές συμφωνίες κατηγόρησε την κυβέρνηση η Ρένα Δούρου, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τις κυρώσεις συμφωνιών του ΥΠΕΘΑ
Η Ρένα Δούρου 9
Σπηλιωτόπουλος: Ο Σαμαράς εκφράζει την «ψυχή της παράταξης» – Τι είπε για ενδεχόμενο νέο κόμμα
Εκτίμησε ότι μια νέα πολιτική κίνηση υπό τον Σαμαρά θα μπορούσε να απευθυνθεί τόσο στην παραδοσιακή βάση της ΝΔ όσο και σε ψηφοφόρους που σήμερα κινούνται δεξιότερα του κυβερνώντος κόμματος
Άρης Σπηλιωτόπουλος
31
Κώστας Καραμανλής: Η Ελλάδα χρειάζεται πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική – Αιχμές για δύο μέτρα και δυο σταθμά της Δύσης για Τουρκία και Κύπρο
Τόνισε ότι το νέο διεθνές περιβάλλον επιβάλλει μια διαφορετική προσέγγιση στις διεθνείς σχέσεις, «απαλλαγμένη από τις άκαμπτες διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος»
Κώστας Καραμανλής
Ο Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα - Τα μηνύματα σε Ελλάδα και Ευρώπη, οι συναντήσεις με Γεραπετρίτη και Δένδια - Η πολυαναμενόμενη ομιλία στην Πνύκα και το ραντεβού με Μητσοτάκη
Υπεγράφη συμφωνία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και της Εθνοφρουράς της Φλόριντα - «Η Ελλάδα είναι ένας ισχυρός σύμμαχος μας»
Θεοχάρης, Ρούμπιο και Γεραπετρίτης
272