Πολιτική

Τσίπρας σε ομογενείς: Σας χρειαζόμαστε, επενδύστε στην Ελλάδα

Έκκληση στους ομογενείς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα τώρα που η χώρα τους χρειάζεται περισσότερο από ποτέ έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Hellenic Initiative.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρωθυπουργός παραβρέθηκε σε δεξίωση που έγινε στον Πύργο 4 του World Trade Center, παρουσία της Γιάννας Αγγελόπουλου, του Επιτρόπου μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλου και επιφανών ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών όπως ο Τζον Κάλαμος και ο Τζον Κατσιματίδης.

“Η Ελλάδα σας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Ξέρω ότι όλοι σας αγαπάτε την Ελλάδα. Tώρα δεν υπάρχει δικαιολογία για να απέχετε καθώς η χώρα μπήκε σε περίοδο πολιτικής σταθερότητας, με κυβέρνηση τετραετίας η οποία «έχει στρατηγικό όραμα για τη χώρα. Δεν έχει σημασία αν είσαι δεξιός η αριστερός είμαστε όλοι Έλληνες”, είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας υπεραμύνθηκε και της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου, η οποία όπως είπε “παρά τα δύσκολα σημεία της, διασφαλίζει την απαιτούμενη οικονομική σταθερότητα”. “Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα έχει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα. Περιλαμβάνει ακόμη την δέσμευση των πιστωτών για ελάφρυνση του δημοσίου χρέους, εφόσον περάσουμε επιτυχώς την πρώτη αξιολόγηση”, επεσήμανε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι στόχος είναι να βγει η χώρα ξανά στις αγορές και να επιστρέψει στην ανάπτυξη.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε να γίνουν όλες οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να γίνει η Ελλάδα ελκυστική για επενδύσεις και στάθηκε κυρίως στη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος και του δημόσιου τομέα. “Θέλουμε ένα φορολογικό σύστημα στο οποίο ο καθένας θα πληρώνει αναλόγως με τις δυνατότητές του. Ένα φορολογικό σύστημα που θα διακρίνεται από διαφάνεια, χωρίς να εξαιρεί κανέναν”, είπε.

Πηγή: New Greek TV

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τσίπρας από την Κρήτη: «Αντίπαλός μου είναι ο Μητσοτάκης» – Άνοιγμα συνεργασίας προς τις προοδευτικές δυνάμεις
Στην ανάγκη προγραμματικής συνεννόησης με ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ επέμεινε ο πρόεδρος της ΕΛ.ΑΣ. - Στο επίκεντρο της περιοδείας, οι πλημμυρικές ζημιές, ο ΒΟΑΚ και οι υποδομές του νησιού
Τσίπρας, ΕΛΑΣ, Κρήτη
5
Νέο κόμμα στα σκαριά από Αυγερινό και πρώην στελέχη της Καρυστιανού – Ζητούν την απομάκρυνση Γκιλφόιλ
Κοινή παρέμβαση 37 προσώπων που είχαν συνδεθεί με την «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» - Ζητούν διπλωματική πρωτοβουλία από την κυβέρνηση, ακόμη και κήρυξη της Αμερικανίδας πρέσβειρας ως persona non grata
Θανάσης Αυγερινός και Κατερίνα Μουτσάτσου
Νίκος Ανδρουλάκης: Έρχεται πρόταση νόμου για τη ρύθμιση ιδιωτικού χρέους και τη στήριξη των μικρομεσαίων
Σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να μιλά για ισχυρή ανάπτυξη, όταν ένα τόσο μεγάλο κομμάτι της παραγωγικής οικονομίας δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
Τζέι Ντι Βανς: Στην Αθήνα τον Φεβρουάριο ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ για το πρώτο Breitbart Europe Summit
Ο στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να είναι ο κεντρικός προσκεκλημένος της συνόδου - Στην ελληνική πρωτεύουσα Αμερικανοί γερουσιαστές, σύμβουλοι του Λευκού Οίκου και επιχειρηματικά στελέχη
Τζέι Ντι Βανς, ΗΠΑ