Πολιτική

Τσίπρας σε Παπούλια: “Ελπίζω να περάσουμε τον κάβο” – ΠτΔ: “Ελπίζω ο λαός να δει καλύτερες μέρες”

Είμαστε σε κρίσιμη καμπή της διαπραγμάτευσης. Ελπίζουμε να περάσουμε τον κάβο, είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε, όπως ήταν προγραμματισμένο, στο Προεδρικό Μέγαρο για να ενημερώσει τον Κάρολο Παπούλια τόσο για τις εξελίξεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, όσο και για το διάδοχό του, Προκόπη Παυλόπουλο.

Στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο πρωθυπουργός επεσήμανε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη και ευαίσθητη καμπή της διαπραγμάτευσης και ελπίζει να ξεπεράσει τον “κάβο που θα μας δώσει δυνατότητες να προχωρήσουμε”.

“Βρισκόμαστε στο μέσο μιας ουσιαστικής και σκληρής διαπραγμάτευσης. Τα περιμέναμε όλα, ακόμη και τις δυσκολίες”, είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως εκείνο που δεν περίμενε ήταν το κύμα συμπαράστασης “την ελπίδα και πατριωτική υπερηφάνεια που έχει δημιουργηθεί και μας βοηθάει πάρα πολύ”. Τόνισε πως υπάρχουν ακόμη δυο υποστηρικτικοί παράγοντες. “Οι κινητοποιήσεις στην Ευρώπη για το δίκιο της Ελλάδας και οι επαφές που κάναμε. Δεν είμαστε απομονωμένοι. Βλέπουν θετικά τις προτάσεις μας, δεν έχουμε μέτωπο απέναντί μας”.

“Βλέπω τις δυσκολίες, πράγματι η Ευρώπη ζει μια ιστορική περίοδο, ιστορικότερη και από το 1848. Ελπίζω να πετύχετε στην προσπάθεια που κάνετε. Είναι σημαντική για την Ελλάδα. Η ελπίδα και η προσμονή του λαού μας είναι πολύ μεγάλη και ελπίζω όλα να πάνε καλά, για να δει καλύτερες μέρες”.

Η συνάντηση των δυο ανδρών διήρκεσε 45 λεπτά, με τον πρωθυπουργό να αναχωρεί από το Προεδρικό Μέγαρο χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας: Μείωση φόρων στους μισθωτούς, φορολόγηση του πλούτου και αλλαγή παραγωγικού μοντέλου
Στο τρίτο μέρος της συνέντευξης ανοίγει την οικονομική ατζέντα της ΕΛ.Α.Σ., επιτίθεται στην κυβέρνηση για Πολιτική Προστασία και ΔΕΔΔΗΕ και προαναγγέλλει αλλαγές σε νερό, αυτοδιοίκηση και μη κρατικά πανεπιστήμια
Ο Αλέξης Τσίπρας 14
Έβρος: Το masterplan μετά τις φωτιές που επιστρέφει ως μπούμερανγκ στην κυβέρνηση – ΕΛΑΣ και ΣΥΡΙΖΑ ζητούν απαντήσεις
Η υπόθεση του «Έβρος Μετά» επιστρέφει σαν μπούμερανγκ στο Μαξίμου, καθώς τρία χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές το ερώτημα δεν είναι πλέον τι εξαγγέλθηκε αλλά τι υλοποιήθηκε
Καταστροφές απο την πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη 6