Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Τσίπρας σε Πολύδωρα: «Με συγχωρείς, δεν ήθελα να κάνω κανένα πείραμα»

Τσίπρας σε Πολύδωρα: «Με συγχωρείς, δεν ήθελα να κάνω κανένα πείραμα»

«Δέχτηκα bullying και άγριο τρολάρισμα και αντιμετώπισα το δίλημμα να προστατέψω την ψυχή και την αξιοπρέπειά μου ή να εποικοδομηθεί η πρόσκληση. Ένιωσα τιμώμενος. Δεν διαγράφω την ιστορία μου. Υπεράσπισα την τιμή και την αξιοπρέπειά μου με το ένστικτο και το μυαλό μου και πράγματι μπορεί να έκαψα την υποψηφιότητά μου», δήλωσε στον Alpha 989 ο Βύρων Πολύδωρας.

Ο κ. Πολύδωρας είπε ότι του τηλεφώνησε ο Αλέξης Τσίπρας για να τον ενημερώσει για την απόσυρση της πρότασης του ονόματός του: «Μου είπε ο Τσίπρας: με συγχωρείς. Δεν ήθελα να κάνω κανένα πείραμα, δεν ήθελα να σε βάλω σε αυτή την περιπέτεια».

«Από τον Τσίπρα εισέπραξα περισσότερη κατανόηση από ότι από τους δικούς μου» είπε ο πρώην υπουργός ενώ επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας χαρακτηριστικά: «η ΝΔ δεν μπήκε ποτέ μπροστά σε κανένα τρολάρισμα. Δεν είπε κανένας ότι η ζαρντινιέρα δεν είναι ίχνος υπαιτιότητάς μου. Είναι τόσο χονδροειδές και χιλιοπαιγμένο…Οι καλικάντζαροι από τα υπόγεια είτε της Συγγρού είτε της Πειραιώς παίζουν τώρα τη ζαρντινιέρα. Εγώ δεν έχω καμία σχέση με αυτό, εγώ ήμουν τιμωρός. Διέταξα ΕΔΕ από τις Βρυξέλλες και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι 4 από τους 6 και οι άλλοι αντιμετώπισαν βαριές ποινές. Είναι αδύνατες πένες οι τρόλερ. Δεν τους τιμά το σύστημα δολοφονίας χαρακτήρων. Εγώ είμαι εδώ, όρθιος. Με παρουσιάζουν σαν Αρειανό με κεραίες στο κεφάλι και δυο γλομπάκια! Άμυνα θα κάνω και ας θέλουν να με πεθάνουν κοινωνικά ή πολιτικά. Δεν έχω θίξει κανέναν, άμα θέλω να το κάνω μπορώ να φτιάξω άρτια κατηγορητήρια αλλά δεν είναι καιρός».

Για τον Α. Σαμαρά είπε ότι «με είχε διαγράψει ο κος Σαμαράς από τη ΝΔ. Ποιος διέγραψε ποιον; Εκείνος που έριξε την κυβέρνηση. Εκείνος που έλεγε ότι δεν πάει ούτε νεκρός στη ΝΔ; Δεν είπαν γιατί. Εγώ θεωρούσα κακό τον ΕΝΦΙΑ».

Για τον Κώστα Καραμανλή είπε ότι «έχουμε να μιλήσουμε 4 χρόνια γιατί ήταν με άλλους». Αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του ο κος Πολύδωρας είπε χαρακτηριστικά:

«Δεν πήγα για θέση. Ένιωθα δυνατός γι’ αυτή την πρόταση, ότι μπορούσα να προσφέρω. Ποιος έχει μεγαλύτερη πείρα από μένα; Εγώ πήρα θέση υποστηρίζοντας την ιδέα της νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Δεν υποστηρίζω δηλαδή κάθε λεπτομέρεια του νόμου (Παππά). Συμμόρφωση προς την απόφαση του ΣΤΕ, είπα. Να έρθουν όλες οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ, να βάλω μπροστά την διαγωνιστική διαδικασία και να λειτουργήσουν με συναίνεση αμέσως. Να δοθούν 7-8 άδειες βεβαίως. Η συναίνεση δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι άοσμος ή άγευστος. Εξάλλου εγώ με τους καναλάρχες είχα κάνει ως υπουργός συνεργασία και θέλω σειρά και τάξη, δεν έχω καμία κόντρα μαζί τους. Ήθελα αυτό το πνεύμα κατανόησης να το κάνω πολιτική πράξη και να δώσω διέξοδο με την παρουσία μου. Δεν είμαι ο αποσυνάγωγος».

«Πολλοί δημοσιογράφοι γράφουν πώς εγώ, ένας πατριώτης, να πάω με τον ΣΥΡΙΖΑ; Δεν οργανώνω την μεγάλη τακτική να ρίξω την κυβέρνηση».

Χαρακτήρισε ανόητη την τακτική της ΝΔ. «Τώρα θα συρθεί να ψηφίσει», είπε ο κ. Πολύδωρας.  Κάλεσε τη ΝΔ «να αφήσουν αυτά τα απόλυτα που έκανε και ο Σαμαράς και είδαμε τί έγινε. Αν βγει ο Μητσοτάκης δηλαδή θα του στρώσουν κανένα κόκκινο χαλί ή θα έρθουν οι επενδυτές; Οι Βρυξέλλες άδειασαν τον Σαμαρά και μπορεί να αδειάσουν και τον Κυριάκο».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε