Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Παραδοχή Τσίπρα πως κάποιοι δημοσιογράφοι πλήρωσαν την κόντρα του με τους καναλάρχες (video)

Παραδοχή Τσίπρα πως κάποιοι δημοσιογράφοι πλήρωσαν την κόντρα του με τους καναλάρχες (video)

Μάλλον… «παγωτό» άφησε ο Αλέξης Τσίπρας την Όλγα Τρέμη όταν της είπε, κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους στο πλαίσιο του Φόρουμ των Δελφών, πως έχει κι εκείνη, ως δημοσιογράφος, υπάρξει θύμα της διαπλοκής στην Ελλάδα. Ο πρώην πρωθυπουργός, παράλληλα, παραδέχτηκε ουσιαστικά ότι κάποιοι δημοσιογράφοι “πλήρωσαν” την κόντρα του με τους ιδιοκτήτες των καναλιών.

Η αρχή έγινε όταν η γνωστή δημοσιογράφος αναφέρθηκε στη συνέντευξη που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην Καθημερινή και αναφέρθηκε στη διαφθορά. «Ποια είναι η διαπλοκή;» ρώτησε, μεταξύ άλλων η Όλγα Τρέμη.

«Κοιτάξτε, ας μην κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε. Όλοι καταλαβαίνουμε τι είναι η διαπλοκή. Κατ’ αρχάς, και εσείς το γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, και το γνωρίζετε πάρα πολύ καλά διότι εγώ θεωρώ ότι είσαστε και θύμα ως δημοσιογράφος αυτής της συζήτησης, διότι πιστεύω ότι στο τέλος της ημέρας οι δημοσιογράφοι επιχειρούν -οι περισσότεροι όχι όλοι- να κάνουν τη δουλειά τους, και μέσα σε ένα κλίμα που έχει να κάνει με αντιπαραθέσεις, συγκρούσεις, οικονομικά συμφέροντα, κάνουν τους τροχονόμους στο τέλος της ημέρας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και η Όλγα Τρέμη «σήκωσε» το γάντι. «Εγώ δεν αισθάνομαι τροχονόμος. Αισθάνομαι παράπλευρη απώλεια, αν θέλετε να σας το πω αλλιώς» είπε. «Ενδεχομένως έχετε δίκιο» της απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας, με τους δυο τους να ξεσπούν σε γέλια.

Υπήρξε όμως και μια δεύτερη ερώτηση από την Όλγα Τρέμη, η οποία ανάγκασε τον Αλέξη Τσίπρα στην παραδοχή πως η κόντρα του με τους καναλάρχες είχε “παράπλευρες απώλειες”. «Θα επαναξιολογούσατε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίσατε τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους, κάποιους από τους οποίους στοχοποιήσατε κιόλας, την περίοδο που ήσασταν κυβέρνηση και πριν;».

«Βεβαίως και θα το επαναξιολογούσαμε και το έχουμε επαναξιολογήσει. Δεν θεωρούμε ότι τα έχουμε κάνει όλα σωστά. Θεωρώ όμως ότι η πρόθεσή μας να βάλουμε ένα τέρμα σε αυτή τη διαδικασία απόκτησης οικονομικής ισχύος μέσα από το ξόδεμα χρήματος στα ΜΜΕ, αυτή η πρόθεση ήταν θετική και δυστυχώς δεν έγινε. Και σήμερα, αυτή η κυβέρνηση, που τότε μας είχε ασκήσει κριτική, θα βρει μπροστά της τα ίδια προβλήματα, κάποια στιγμή».

Δείτε το απόσπασμα από το 36.28 του video

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις