Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Τσίπρας στα Σκόπια: Η selfie με τον Ζάεφ και η ελληνική σημαία στο γραφείο

Τσίπρας στα Σκόπια: Η selfie με τον Ζάεφ και η ελληνική σημαία στο γραφείο

Το κόκκινο χαλί ήταν έτοιμο στην έδρα της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας στα Σκόπια. Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε και φυσικά ήταν εκεί για να τον υποδεχτεί ο Ζόραν Ζάεφ.

Οι υπουργοί ήταν… παρατεταγμένοι σαν ομάδα μπάσκετ και περίμεναν τους δυο πρωθυπουργούς. Ζόραν Ζάεφ και Αλέξης Τσίπρας πρώτα στάθηκαν μπροστά στους δημοσιογράφους για τα απαραίτητα πλάνα και τις φωτογραφίες της ιστορικής, από κάθε άποψη, επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στα Σκόπια.

«Κύριε πρόεδρε, εδώ, από εδώ» ακούγονταν συχνά, αφού όλοι ήθελαν ένα καλό, χαμογελαστό πλάνο των δυο ηγετών. Κι εκείνοι δεν… χάλασαν χατίρι σε κανέναν.

Αλλά φαίνεται πως οι φωτογραφίες που έβγαζαν οι απεσταλμένοι των πρακτορείων δεν ήταν αρκετές για τον Ζόραν Ζάεφ. Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας ήθελε και μια μόνο για εκείνον.

Καθώς ο Αλέξης Τσίπρας γύρισε για να κατευθυνθεί προς τους υπουργούς που… περίμεναν, ο Ζόραν Ζάεφ τον σταμάτησε. Τον γύρισε, έβγαλε από την τσέπη του σακακιού του το κινητό του, αγκάλιασε τον Έλληνα πρωθυπουργό και έβγαλε μερικές… selfies.

Ο Αλέξης Τσίπρας βλέποντας τους Έλληνες δημοσιογράφους είπε στον Ζόραν Ζαεφ “πάμε και στους δικούς μου να μας βγάλουν φωτογραφίες”. Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας δεν του χάλασε το χατίρι και οι δυο τους κινήθηκαν προς το μέρος όπου που ήταν μαζεμένοι οι Έλληνες δημοσιογράφοι και ο Ζόραν Ζάεφ έβγαλε selfie έχοντας από πίσω του, τους Έλληνες ρεπόρτερ.

Αφού έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις, Ζόραν Ζάεφ και Αλέξης Τσίπρας πέρασαν στο εσωτερικό του κυβερνητικού μεγάρου στα Σκόπια. Κατευθύνθηκαν στο γραφείο του Ζόραν Ζάεφ, όπου ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας έδειξε στον Έλληνα ομόλογό του τις φωτογραφίες που υπάρχουν στη βιβλιοθήκη του.

Πίσω από το γραφείο του, προς τιμήν του καλεσμένου του, ο Ζόραν Ζάεφ είχε ζητήσει να τοποθετηθεί μια ελληνική σημαία δίπλα σε εκείνη της Βόρειας Μακεδονίας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις