Πολιτική

Τσίπρας στην Βουλή για Παππά: Σήμερα είναι ημέρα ντροπής για την κυβέρνηση

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Σήμερα είναι μία ημέρα ντροπής για την κυβέρνηση, για τη Βουλή και για τον πρωθυπουργό», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας και εξαπέλυσε σκληρή προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του πορίσματος για άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Εστιάζοντας τα πυρά του στον πρωθυπουργό ανέφερε: «Είναι ημέρα ντροπής για ένα πρωθυπουργό που έχει χτίσει την πολιτική του σταδιοδρομία πάνω στον διχασμό, στις προσωπικές επιθέσεις και τη δολοφονία χαρακτήρα των πολιτικών του αντιπάλων. Από τα Γερούν γερά, όταν η χώρα έδινε τη μάχη απέναντι στους δανειστές, μέχρι τα συλλαλητήρια για τη δήθεν προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, που σήμερα δηλώνει ότι τιμά… Μέχρι τα ψέματα και τις αθλιότητες για τους πολιτικούς του αντιπάλους, ακόμη και αισχρά ψέματα που αμαυρώνουν τη μνήμη ανθρώπων που δεν βρίσκονται στη ζωή για να απαντήσουν, όπως αυτό για τον πατέρα μου».

Ακολούθως και αφού επισήμανε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήταν στη Βουλή, του καταλόγισε πολιτική δειλία και προσέθεσε: «Αλλά και παραδοχή της πολιτικής του ήττας στο θέμα της προανακριτικής. Όπου για πρώτη φορά στη ιστορία κυβερνητική πλειοψηφία αναγκάζεται να εξευτελιστεί, παραδεχόμενη ότι δεν προκύπτει κανένα στοιχείο για τη βασική κατηγορία για την οποία αποπειράται να παραπέμψει σε δίκη τον πολιτικό της αντίπαλο».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε εκτεταμένα στη διαχείριση τής πανδημίας και χρέωσε στον πρωθυπουργό ότι «απέτυχε οικτρά και για αυτό και κρύβεται πίσω από διαγγέλματα και διχαστικά τεχνάσματα». Ακολούθως σημείωσε ότι «δεν θα ακολουθήσω τον ολισθηρό δρόμο του κ. Μητσοτάκη, είμαι εδώ για να ενώνω και όχι για να διχάζω».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης για Marfin: Η απάντηση στην τρομοκρατία είναι η απόδοση της Δικαιοσύνης και όχι ο τοξικός λόγος
«Κάθε φορά που δικαιολογείς μια κατάληψη που είναι μια παράνομη πράξη σε ένα πανεπιστήμιο ρίχνεις και εσύ νερό στο μύλο πράξεων που η κλιμάκωσή τους οδηγεί ακόμη και σε μια δολοφονία» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης
Παύλος Πολάκης: Μπορώ να βάλω τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή με αξιοπρεπές ποσοστό, η Ρένα Δούρου δεν μπορεί – Καθοριστικός ο ρόλος του Τσίπρα στην πτώση
«Θα διεκδικήσω την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας» τόνισε ο Παύλος Πολάκης, υπογραμμίζοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον θα κατέβει αυτόνομα στις επόμενες εκλογές»
Ο Παύλος Πολάκης 27
Η τρόικα Δούρου, Παππά, Πολάκη πήρε τα κλειδιά του ΣΥΡΙΖΑ - Τα τρία καθοριστικά βήματα της νέας ηγετικής ομάδας
Η νέα πλειοψηφία στήνει τον μηχανισμό της επόμενης ημέρας, επαναφέρει τον Παύλο Πολάκη στην πρώτη γραμμή και ανοίγει τη μάχη της διαδοχής, ενώ οι αποχωρήσεις συνεχίζονται και η εσωκομματική σύγκρουση περνά σε νέα φάση
Παύλος Πολάκης και Νίκος Παππάς 6