Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Τσίπρας στο Θριάσιο: Μετά το αποτυχημένο lockdown, ξανά δραματική η κατάσταση 

Τσίπρας στο Θριάσιο: Μετά το αποτυχημένο lockdown, ξανά δραματική η κατάσταση 

Σφοδρή επίθεση για τον τρόπο με τον οποίον διαχειρίζεται την πανδημία, το «αποτυχημένο lockdown», όπως το χαρακτήρισε και τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία ενώ «οι ιδιωτικές κλινικές παραμένουν covid free»,  εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του μετά την επίσκεψή του στο Θριάσιο νοσοκομείο.

«Αυτή τη φορά  δεν μπορούν να υπάρξουν δικαιολογίες για το γεγονός ότι δεν υπήρχε προετοιμασία και σχέδιο», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για «δραματική κατάσταση των νοσοκομείων, ιδιαίτερα της Αττικής».

«Από τις αρχές Γενάρη, με επίσκεψή μου στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχα επισημαίνει τον κίνδυνο να γίνει και στην Αττική  κάτι αντίστοιχο με αυτό που έγινε στην Θεσσαλονίκη.  Να φθάσουν δηλαδή τα νοσοκομεία της Αττικής στο κόκκινο. Και ζήτησα σύγκλιση του συμβουλίου αρχηγών προκειμένου να υπάρξει σχέδιο για την αντιμετώπιση αυτού του κινδύνου», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση αγνόησε την πρόταση αυτή και για τρεις μήνες μας έβαλε σε μια νέα αλλά απολύτως αποτυχημένη και ατελέσφορη καραντίνα, σε ένα lockdown αποτυχημένο».

«Δεν φρόντισε να έχει το παραμικρό σχέδιο για την ενίσχυση του ΕΣΥ, ιδίως της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αλλά και την ενίσχυση των νοσοκομείων που σήμερα για άλλη μια φορά όχι μόνο βρίσκονται στο κόκκινο αλλά και με προσωπικό που τα έχει δώσει όλα και είναι βαθύτατα κουρασμένο και απογοητευμένο» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην κάλυψη των ελλείψεων  σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό που όπως ανέφερε είναι γνωστές σε όλους. «Η ηρωική προσπάθεια που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι  να κρατήσουν όρθιο το σύστημα  είναι γνωστή σε όλους. 

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε τον διευθυντή της πνευμονολογικής στο Θριάσιο που εργάζεται μόνος του με 65 ασθενείς και είναι 66 χρονών. «Αντιλαμβάνεστε ότι υπερβαίνει τις δυνάμεις του και βεβαίως το ίδιο συμβαίνει και με τους νοσηλευτές που κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες», είπε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις