Πολιτική

Τσίπρας: «τα πλεονάσματα βασίζονται στη διάλυση των σχολείων»

Για διάλυση της δημόσιας παιδείας μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των δασκάλων, επισημαίνοντας ότι τα σχολεία κινδυνεύουν σε καιρό δημοκρατίας να μη μπορούν να λειτουργήσουν.

«Φέτος έχουμε τη χειρότερη σχολική χρονιά των τελευταίων τουλάχιστον 40 χρόνων», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ).

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, τόνισε ότι τη φετινή χρονιά «απειλείται συθέμελα το οικοδόμημα της δημόσιας εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες». Και πρόσθεσε ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα «μιας βάρβαρης πολιτικής που, με στόχο τα λογιστικά πρωτογενή πλεονάσματα, δημιουργεί τεράστια κοινωνικά ελλείμματα».

Τα πλεονάσματα, όμως, σημείωσε χαρακτηριστικά, «που βασίζονται στη διάλυση και στο κλείσιμο σχολείων, νοσοκομείων, μονάδων κοινωνικής φροντίδας, δεν είναι πραγματικά πλεονάσματα».

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε και πάλι τη στήριξή του στα «δίκαια», όπως είπε, αιτήματα των εκπαιδευτικών, που πέρα από το «ιερό τους δικαίωμα στην εργασία» αφορούν «στη δυνατότητα η χώρα να έχει σχολεία και πανεπιστήμια».

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι είναι μονόδρομος η ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου και δήλωσε ότι δεσμεύθηκε στους δασκάλους πως, όταν αναλάβει την εξουσία, ως προτεραιότητα θα τεθεί «η αποκατάσταση των αδικιών και των μεγάλων πληγών, που έχει επιφέρει το μνημόνιο και η μνημονιακή πολιτική σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ – Η διαθεσιμότητα παραλύει το Δημόσιο

48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ: Ποιοι συμμετέχουν – Όλο το απεργιακό δελτίο

Κουβέλης προς ΔΟΕ: Τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά

Κεδίκογλου: ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει τα σχολεία

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η γκρίνια στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, τα «αγκάθια» στον δρόμο για το συνέδριο και οι «παιδικές αρρώστιες της αριστεράς»
Η εσωκομματική αντιπολίτευση ασκεί κριτική στην ηγεσία του κόμματος, παρά το γεγονός ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για διαφωνίες. 
Ο Παύλος Πολάκης, ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Νίκος Παππάς
Δημοσκόπηση Interview: Στις 15,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ – Στην τέταρτη θέση έπεσε η Πλεύση Ελευθερίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση στο ερώτημα «ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας», ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο «κανένας»
Κάλπη με ψηφοδέλτια στις εκλογές 2
Τι περιλαμβάνει η νέα συμφωνία με την Ιταλία για τα τρένα και ποιες δεσμεύσεις αναλαμβάνει η Ελλάδα – Το παρασκήνιο της υπογραφής της
Στις «ράγες» του ελληνικού σιδηρόδρομου επενδύσεις 360 εκατ. ευρώ από τη Hellenic Train - Μέχρι το 2027 η Ελλάδα θα έχει παραλάβει τα νέα τρένα
Κυριάκος Μητσοτάκης / Τζόρτζια Μελόνι
Μητσοτάκης για το νέο αεροσκάφος του ΕΚΑΒ: Μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς και γρήγορες αεροδιακομιδές σε μεγάλα νοσοκομεία
«Και σε μία χώρα με τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της πατρίδας μας, με τη νησιωτικότητα, καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη είναι η σημασία αυτών των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην παράδοση - παραλαβή του αεροσκάφους, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ 1