Πολιτική

Τσίπρας: Θα επιστρέψουμε και θα μείνουμε στο Μαξίμου για χρόνια

«Ο ελληνικός λαός θα είναι ο κριτής. Αυτός θα αποφασίσει ποια θα είναι η κυβέρνηση και ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός και όχι τα σκοτεινά δωμάτια της διαπλοκής, όχι τα σκοτεινά συμφέροντα μέσα και έξω από τη χώρα». Αυτό διεμήνυσε από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την 'Άρτα ο Αλέξης Τσίπρας απ΄ όπου ξεκίνησε την περιοδεία του στην Ήπειρο.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η προσπάθεια «που κάνουμε να ξαναστήσουμε τον τόπο σε στέρεα θεμέλια κοινωνικής δικαιοσύνης και προκοπής δεν θα είναι μια σύντομη παρένθεση», γιατί, όπως τόνισε, από όλη την Ελλάδα, αλλά και από την Άρτα, έρχονται μηνύματα νίκης, τα οποία θα σταλούν και στην κάλπη.

«Εμείς οι Ηπειρώτες ξέρουμε να αγωνιζόμαστε και ξέρουμε όταν μας ρίχνουν, να σηκωνόμαστε και να συνεχίζουμε» είπε απευθυνόμενος στους συμπατριώτες του και πρόσθεσε: «Να είστε σίγουροι ότι η Ήπειρος και η Άρτα θα έχουν πρωθυπουργό για αρκετά χρόνια και όχι μόνο για ένα εξάμηνο. Φύγαμε για λίγες ημέρες από το Μαξίμου και θα επιστρέψουμε για αρκετά χρόνια, να δουλέψουμε σκληρά για να ξαναστήσουμε την πατρίδα».

Στο σύντομο χαιρετισμό του προς τους συμπατριώτες του στην κεντρική πλατεία της Αρτας, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε και σε εκείνους, οι οποίοι -όπως είπε- «προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλοι είναι ίδιοι».

«Έχει πολύ μεγάλη διαφορά» επισήμανε ο Αλεξης Τσίπρας «το δείγμα γραφής που αφήσαμε πίσω μας. Όχι μόνον σκληρές διαπραγματεύσεις, σε σχέση με την άνευ όρων παράδοση των προηγούμενων, αλλά και με τα όσα πράξαμε με τη θηλιά στο λαιμό επί εξήμισι μήνες» και παρέθεσε τα κυριότερα σημεία του νόμου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει απόψε στις 7.30 το απόγευμα σε προεκλογική συγκέντρωση στα Γιάννενα.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στέφανος Μάνος: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον «αντισυμβατικό μεταρρυθμιστή» – Οι άγνωστες πτυχές του πρώην υπουργού
Οι αποχαιρετισμοί από διαφορετικές πλευρές του πολιτικού φάσματος συγκλίνουν έτσι στην εικόνα ενός πολιτικού που επέμενε στις ιδέες του, συχνά με πολιτικό κόστος, και άφησε διακριτό αποτύπωμα στη δημόσια ζωή της Μεταπολίτευσης
Στέφανος Μάνος
6
Μητσοτάκης από τα Χανιά: «Η σκέψη μας με αυτούς που δίνουν αγώνα απέναντι στις πυρκαγιές»
«Η μεγάλη αυτή ημέρα της ορθοδοξίας, είναι πάντα μία ευκαιρία αναστοχασμού και αναζήτησης της δύναμης που μας δίνει η πίστη μας, για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες«, είπε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
122
Νέες αιχμές Μουτσάτσου κατά Καρυστιανού: «Υποβαθμίζεται η συνεισφορά όσων επέλεξαν να αποχωρήσουν»
Η πρώην συνεργάτιδα της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» απαντά στις αναφορές για τα στελέχη που αποχώρησαν και παρουσιάζει αναλυτικά τη δουλειά της στον Τομέα Πολιτισμού - «Δεν διαγράφονται αναδρομικά ο χρόνος, η εργασία, οι πρωτοβουλίες και οι ιδέες»
Αυγερινός, Μουτσάτσου και Καρυστιανού 8
Γεωργιάδης: Από την 1η Σεπτέμβρη η υποχρεωτική ηλεκτρονική καταχώρηση διαγνωστικών εξετάσεων – «Τί αμορφωσιά έχουν κάποιοι»
«Αντί να πουν μπράβο αρχίζουν από κάτω και υβρίζουν με θεωρίες συνωμοσίας για τις Ασφαλιστικές, τα προσωπικά δεδομένα», γράφει ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης 40