Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Τσίπρας – Τραμπ LIVE στις ΗΠΑ: Λεπτό προς λεπτό όσα συμβαίνουν

Τσίπρας – Τραμπ LIVE στις ΗΠΑ: Λεπτό προς λεπτό όσα συμβαίνουν

– Η μεγάλη στιγμή έφτασε! Ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε τον Ντόναλντ Τραμπ και έγινε ο τέταρτος Έλληνας πρωθυπουργός που βρέθηκε σε αυτή τη θέση
– Τσίπρας: “Η στρατηγική μας συνεργασία με τις ΗΠΑ είναι πιο σημαντική από ποτέ”
– Ο… ανεπίσημος διάλογος που “έπιασαν” οι κάμερες: “Κάνετε τεράστια βήματα προόδου. Τεράστια!” είπε ο Τραμπ στον Τσίπρα
– “Θα βοηθήσουμε την Ελλάδα και η Ελλάδα θα μας βοηθήσει” το… μήνυμα του αμερικανού προέδρου
– Φωτογραφίες και βίντεο
– Λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ μέσα από το live blogging του newsit.gr

Ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε τον αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τον υποδέχθηκε στον Λευκό Οίκο. Ο κ. Τσίπρας έγινε έτσι ο τέταρτος Έλληνας πρωθυπουργός που συναντήθηκε -επισήμως- με αμερικανό πρόεδρο. Το είχαν κάνει επίσης οι Ανδρέας Παπανδρέου, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Κώστας Σημίτης. Διαβάστε εδώ αναλυτικά όσα είχαν συμβεί όταν οι προκάτοχοι του πρωθυπουργού σε συνάντησαν αμερικανούς προέδρους στην… έδρα τους.

Τσίπρας – Τραμπ…. κατ’ ιδίαν

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στις 19:00 στον Λευκό Οίκο. Ο Ντόναλντ Τραμπ τον υποδέχθηκε στο Οβάλ Γραφείο για την κατ’ ιδίαν συνάντηση. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας σε διευρυμένη σύνθεση.

Είναι η πρώτη επίσημη συνάντηση που έχει ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ντόναλντ Τραμπ. Οι δυο άνδρες είχαν συναντηθεί και στις Βρυξέλλες, τον περασμένο Μάιο, στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν στο live blogging του newsit.gr

Η ατζέντα της πολυαναμενόμενης συνάντησης στις ΗΠΑ

Σημαντικά ζητήματα, όπως αυτό της βάσης στη Σούδα, θα συζητήσουν Τσίπρας – Τραμπ. Τόσο στην κατ’ ιδίαν συνάντηση, όσο και στην κοινή συνέντευξη Τύπου.

Η ατζένα επίσης περιλαμβάνει:

– την οικονομία, με έμφαση στην ενίσχυση των προσπαθειών της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση και τη σταθερή πρόσβαση της στις αγορές.

–  την ασφάλεια, δεδομένου του κρίσιμου ρόλου που παίζει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή.

– τις περιφερειακές εξελίξεις στην περιοχή που παρουσιάζουν έντονο ενδιαφέρον και η Ελλάδα έχει ενεργή συμμετοχή και αναβαθμισμένη συνεργασία με σειρά γειτονικών χωρών (σ.σ. τριμερείς (Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ, Ελλάδα – Κύπρος – Αίγυπτος) και τετραμερείς (Ελλάδα – Σερβία – Βουλγαρία – Ρουμανία) διασκέψεις].

– την ενέργεια, δεδομένου του διεθνούς ενδιαφέροντος που υπάρχει για το ζήτημα αυτό. Αλλά και της θέσης της χώρας, που συνιστά σημαντικό παράγοντα στην αναβάθμιση του ρόλου της στον τομέα αυτό.

Το σημερινό πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει, στη συνέχεια, συνάντηση με γερουσιαστές στις 22:30. Τέλος, συνάντηση με επιχειρηματίες στις 02:30 ώρα Ελλάδος (σ.σ. χαράματα Τετάρτης).

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις