Πολιτική

Τσίπρας – Τραμπ: Ο ρόλος της Σούδας στο… Οβάλ Γραφείο

Η πιο "μεγάλη"… ώρα είναι στις 19:00 (ώρα Ελλάδας) όταν ο Αλέξης Τσίπρας θα γίνει δεκτός στον Λευκό Οίκο από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Θα είναι η πρώτη επίσημη συνάντηση που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ντόναλντ Τραμπ. Οι δυο άνδρες είχαν συναντηθεί και στις Βρυξέλλες, τον περασμένο Μάιο, στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Στον Λευκό Οίκο

Ο Αλέξης Τσίπρας θα φτάσει στις 19:00 στον Λευξό Οίκο και ο Ντόναλντ Τραμπ θα τον υποδεχτεί στο Οβάλ Γραφείο για την κατ’ ιδίαν συνάντηση. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας σε διευρυμένη σύνθεση.

Στις 20:30 θα πραγματοποιηθούν οι κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού και του προέδρου των ΗΠΑ.

Η ατζέντα

Σημαντικά ζητήματα, όπως αυτό της βάσης στη Σούδα, θα τεθούν στο τραπέζι της συνάντησης Τσίπρα – Τραμπ.

Θα συζητηθούν επίσης:

– η οικονομία, με έμφαση στην ενίσχυση των προσπαθειών της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση και τη σταθερή πρόσβαση της στις αγορές.

–  η ασφάλεια, δεδομένου του κρίσιμου ρόλου που παίζει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή.

– οι περιφερειακές εξελίξεις στην περιοχή που παρουσιάζουν έντονο ενδιαφέρον και η Ελλάδα έχει ενεργή συμμετοχή και αναβαθμισμένη συνεργασία με σειρά γειτονικών χωρών. [σ.σ. τριμερείς (Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ, Ελλάδα – Κύπρος – Αίγυπτος) και τετραμερείς (Ελλάδα – Σερβία – Βουλγαρία – Ρουμανία) διασκέψεις].

– η ενέργεια, δεδομένου του διεθνούς ενδιαφέροντος που υπάρχει για το ζήτημα αυτό, αλλά και της θέσης της χώρας, που συνιστά σημαντικό παράγοντα στην αναβάθμιση του ρόλου της στον τομέα αυτό.

Το σημερινό πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει, στη συνέχεια, συνάντηση με γερουσιαστές στις 22:30 και συνάντηση με επιχειρηματίες στις 02:30 ώρα Ελλάδος (χαράματα Τετάρτης).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στους Financial Times: H Ευρώπη δεν μπορεί να αποδεχθεί καμία μορφή πληρωμής στα Στενά του Ορμούζ
Για τις σχέσεις Ελλάδας -Ισραήλ ο πρωθυπουργός, αφού υπογράμμισε ότι αποτελούν μια σταθερή επιλογή εξωτερικής πολιτικής που υιοθέτησαν και προηγούμενες κυβερνήσεις
Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στον δημοσιογράφο Gideon Rachman για το podcast "The Rachman Review"
Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Ζωή Κωνσταντοπούλου: Με την άρση της ασυλίας της ανοίγει η οδός της ποινικής διερεύνησης των πράξεών της
«Η βουλευτική ασυλία δεν δόθηκε από τον Συνταγματικό νομοθέτη ως ιδιαίτερο προνόμιο συγκάλυψης ποινικών αδικημάτων σε βάρος πολιτών αλλά ως προστασία του βουλευτή για πράξεις συνδεόμενες με τα καθήκοντά του»
Ζωή Κωνσταντοπούλου 8
Η Μαρία Καρυστιανού ανοίγει τα χαρτιά της: Η παρουσίαση του κόμματος, η ελπίδα και ο συμβολισμός της Θεσσαλονίκης
Το τελευταίο διάστημα η Μαρία Καρυστιανού είχε αφήσει να φανούν οι προθέσεις της, τόσο μέσα από δημόσιες αναρτήσεις όσο και μέσω επαφών και συναντήσεων
Μαρία Καρυστιανού 46
Αλέξης Τσίπρας για το νέο κόμμα: «Όλη η ομάδα προετοιμάζεται για τη μεγάλη μέρα» - Οι εκπλήξεις στο Θησείο, η Μπαρτσελόνα και η μουσική του Κραουνάκη
Για την εκδήλωση όπου θα παρουσιαστεί το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα βρίσκονται σε πυρετώδεις ετοιμασίες εκατοντάδες εθελοντές
Αλέξης Τσίπρας 23
Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την παρουσίαση του νέου κόμματος του Αλέξη Τσίπρα - «Πολλές οι εκπλήξεις» λένε από την Αμαλίας
Ταυτόχρονα ετοιμάζεται ιστότοπος του κόμματος όπου θα φιλοξενηθεί διαδικτυακή πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί από το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα
Ο Αλέξης Τσίπρας 9