Πολιτική

Τσίπρας: Θα ξεπεράσουν τους 153 οι βουλευτές που θα ψηφίσουν το Ασφαλιστικό!

- "Όνειρα θερινής νυκτός" τα σενάρια περί συνεργασίας με τον Βασίλη Λεβέντη
- "Αστεία συζήτηση" υποστηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας
- Ο πρωθυπουργός δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ενίσχυσης μέσα στο έτος με στελέχη από το κέντρο
- "Δεν υπάρχει υποχρέωση να βρεθούν αυτά τα χρήματα που λείπουν από περικοπές συντάξεων"
- Διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να προκύψουν "θέματα κυριαρχίας" στο Αιγαίο Πέλαγος

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μήνυμα προς τους δανειστές ότι η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει σε παράλογες απαιτήσεις, στέλνει με συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News της Κυριακής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Θα τηρήσουμε κατά γράμμα τη συμφωνία, χωρίς όμως να δεχθούμε αδικίες» τονίζει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του, που τιτλοφορείται «Δεν θα υποκύψουμε σε παράλογες απαιτήσεις».

Επίσης, ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει το 2016 χρονιά της επιστροφής μετά από 6 χρόνια κρίσης, εκφράζοντας την πεποίθηση πως ανοίγει μια καινούρια σελίδα για τον τόπο και ότι βρίσκεται πλέον πιο κοντά ο στόχος να απελευθερωθεί η Ελλάδα από τη θηλιά της εποπτείας. Η Ελλάδα το 2016 βγαίνει από την κρίση και ανακάμπτει, και θα πετύχει όχι μόνο την έξοδο από την επιτροπεία των δανειστών αλλά και μεγάλες θεσμικές τομές που μέχρι τώρα κανείς δεν τόλμησε, υπογραμμίζει.

Αναφερόμενος στα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης, τα χαρακτηρίζει «όνειρα θερινής νυκτός», διαβεβαιώνοντας ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι απολύτως συμπαγής και ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία. Σημειώνει ότι τα σενάρια αυτά προωθούνται από το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα και τονίζει πως θα διαψευστούν.

Μάλιστα, εκτιμά οι βουλευτές που θα ψηφίσουν υπέρ του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό θα ξεπεράσουν την κυβερνητική πλειοψηφία των 153. «Η ψήφιση του ασφαλιστικού αποτελεί ψήφος εμπιστοσύνης στις επόμενες γενιές, που δικαιούνται κοινωνική προστασία. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι τελικά ο αριθμός των βουλευτών που θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στο μέλλον θα είναι μεγαλύτερος των 153» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Τέλος, εκτίμησε ότι οι επιτυχίες της κυβέρνησης τη νέα χρονιά θα φέρουν διεργασίες και εξελίξεις στον χώρο της κεντροαριστεράς και προσέθεσε πως αν θέλουν κάποιοι να στηρίξουν τη μεγάλη εθνική προσπάθεια είναι βεβαίως ευπρόσδεκτοι, αλλά όχι με όρους πολιτικής συναλλαγής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στέφανος Μάνος: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον «αντισυμβατικό μεταρρυθμιστή» – Οι άγνωστες πτυχές του πρώην υπουργού
Οι αποχαιρετισμοί από διαφορετικές πλευρές του πολιτικού φάσματος συγκλίνουν έτσι στην εικόνα ενός πολιτικού που επέμενε στις ιδέες του, συχνά με πολιτικό κόστος, και άφησε διακριτό αποτύπωμα στη δημόσια ζωή της Μεταπολίτευσης
Στέφανος Μάνος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα Χανιά για τον Δεκαπενταύγουστο: «Η σκέψη μας με αυτούς που δίνουν αγώνα απέναντι στις πυρκαγιές»
«Η μεγάλη αυτή ημέρα της ορθοδοξίας, είναι πάντα μία ευκαιρία αναστοχασμού και αναζήτησης της δύναμης που μας δίνει η πίστη μας, για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες«, είπε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
82
Νέες αιχμές Μουτσάτσου κατά Καρυστιανού: «Υποβαθμίζεται η συνεισφορά όσων επέλεξαν να αποχωρήσουν»
Η πρώην συνεργάτιδα της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» απαντά στις αναφορές για τα στελέχη που αποχώρησαν και παρουσιάζει αναλυτικά τη δουλειά της στον Τομέα Πολιτισμού - «Δεν διαγράφονται αναδρομικά ο χρόνος, η εργασία, οι πρωτοβουλίες και οι ιδέες»
Αυγερινός, Μουτσάτσου και Καρυστιανού 8
Γεωργιάδης: Από την 1η Σεπτέμβρη η υποχρεωτική ηλεκτρονική καταχώρηση διαγνωστικών εξετάσεων – «Τί αμορφωσιά έχουν κάποιοι»
«Αντί να πουν μπράβο αρχίζουν από κάτω και υβρίζουν με θεωρίες συνωμοσίας για τις Ασφαλιστικές, τα προσωπικά δεδομένα», γράφει ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης 40