Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Τσίπρας: «Βάζουμε τέλος στην αυθαιρεσία και την αδιαφορία! Προστατεύουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων» – video

Τσίπρας: «Βάζουμε τέλος στην αυθαιρεσία και την αδιαφορία! Προστατεύουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων» – video

«Η στήριξη των εργασιακών δικαιωμάτων αποτελεί ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά και προϋπόθεση για μία βιώσιμη ανάπτυξη», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στο Twitter και σημειώνει πως «η κυβέρνηση υλοποιεί πολιτικές για την καταπολέμηση της αδήλωτης και της επισφαλούς εργασίας».

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού συνοδεύεται από 5 βασικούς άξονες αναφορικά με την αντιμετώπιση της αυθαιρεσίας και την προστασία των εργατικών δικαιωμάτων. Αναφέρεται ειδικότερα: «Βάζουμε τέλος στην αυθαιρεσία και την αδιαφορία.

Προστατεύουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων»:

1. Ενισχύουμε το ΣΕΠΕ με επιπλέον εργαζόμενους και με 7,5 εκατ. Ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ.

2. Αλλάζουμε την αρχιτεκτονική του προστίμου με έκπτωση για την επιχείρηση εφόσον ο εργαζόμενος προσληφθεί με σχέση πλήρους απασχόλησης.

3. Βάζουμε κανόνες στο καθεστώς των εργολαβιών με συνευθύνη απέναντι στους εργαζόμενους για την υγεία, την ασφάλεια, την αποζημίωση.

4. Βάζουμε κανόνες σε πρακτική άσκηση και μαθητεία με όριο στον αριθμό εργαζομένων και υποχρεωτική καταγραφή στο σύστημα ‘Εργάνη’.

5. Βάζουμε κανόνες για την υπερεργασία κάνοντας υποχρεωτική την καταγραφή και τις μεταβολές στο χρόνο εργασίας”.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του πρωθυπουργού (primeminister.gr) απαριθμούνται αναλυτικά οι «ρυθμίσεις για τη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων» που επιχειρούνται με τους νόμους 4554/2018 που ψηφίστηκε πρόσφατα και 4488/2017 του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον επισημαίνεται και η επαναφορά των δυο βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων που έχει νομοθετηθεί από την κυβέρνηση και θα ισχύσει από την 21 Αυγούστου.

Δείτε το tweet του Αλέξη Τσίπρα

Δείτε το βίντεο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις