Πολιτική

TVXS: Με εντολή Τσίπρα η ΕΥΠ φρουρούσε το Νομισματοκοπείο

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το περίφημο Plan B και τη... σχεδιαζόμενη εισβολή Λαφαζάνη στο Νομισματοκοπείο για να χρησιμοποιηθούν τα αποθεματικά της ΤτΕ για το τύπωμα νέου χρήματος. Το TVXS, του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογου, αποκαλύπτει πως με εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα η ΕΥΠ φρουρούσε το Νομισματοκοπείο.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως αναφέρει το αποκλειστικό δημοσίευμα του tvxs.gr, όταν ο πρωθυπουργός πληροφορήθηκε το σχέδιο της πλευράς Λαφαζάνη σήμανε συναγερμό στην ΕΥΠ και η Υπηρεσία ανέλαβε να φρουρεί το Νομισματοκοπείο ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε απόπειρα “εισβολής”.

Εκείνη την περίοδο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπήρχαν στο Νομισματοκοπείο αποθέματα σε ρευστό ύφος 10 δισ. ευρώ. Ήταν το χρηματικό απόθεμα με το οποίο η Τράπεζα της Ελλάδας εφοδιάζει τις τράπεζες, μετά από έγκριση της ΕΚΤ.

Με τη δέσμευση των αποθεμάτων αυτό, σκοπός ήταν να πληρωθούν, για ένα μικρό διάστημα, οι μισθοί και οι συντάξεις του δημοσίου μετά την επιβολή των capital controls και μέχρι να τυπωθεί νέο χρήμα και να ολοκληρωθεί η… επιστροφή στη δραχμή.

«Ουδέν σχόλιο» ήταν η απάντηση που έδωσαν κυβερνητικές πηγές στο tvxs.gr όταν ζητήθηκε αντίδραση από την κυβέρνηση.

Πηγή: tvxs.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκη Κεραμέως για το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα: «Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς»
Η υπουργός Εργασίας απάντησε με αιχμές για την ίδρυση της «ΕΛΑΣ – Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης», υπενθυμίζοντας τα πεπραγμένα του πρώην πρωθυπουργού το 2015 και τα capital controls
Νίκη Κεραμέως
Γεωργιάδης κατά Τσίπρα: Επαναστάτης του κουραμπιέ, οι γνήσιοι αριστεροί μπορεί και να ενοχλούνται που καπηλεύεται την ιστορία του ΕΛΑΣ
Σφοδρή επίθεση για το όνομα και το σύμβολο του νέου φορέα του πρώην πρωθυπουργού και αιχμές για τις «7 δεσμεύσεις» - «Θα κλαδέψει τον Ανδρουλάκη» εκτιμά ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης