Πολιτική

TVXS: Με εντολή Τσίπρα η ΕΥΠ φρουρούσε το Νομισματοκοπείο

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το περίφημο Plan B και τη... σχεδιαζόμενη εισβολή Λαφαζάνη στο Νομισματοκοπείο για να χρησιμοποιηθούν τα αποθεματικά της ΤτΕ για το τύπωμα νέου χρήματος. Το TVXS, του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογου, αποκαλύπτει πως με εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα η ΕΥΠ φρουρούσε το Νομισματοκοπείο.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως αναφέρει το αποκλειστικό δημοσίευμα του tvxs.gr, όταν ο πρωθυπουργός πληροφορήθηκε το σχέδιο της πλευράς Λαφαζάνη σήμανε συναγερμό στην ΕΥΠ και η Υπηρεσία ανέλαβε να φρουρεί το Νομισματοκοπείο ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε απόπειρα “εισβολής”.

Εκείνη την περίοδο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπήρχαν στο Νομισματοκοπείο αποθέματα σε ρευστό ύφος 10 δισ. ευρώ. Ήταν το χρηματικό απόθεμα με το οποίο η Τράπεζα της Ελλάδας εφοδιάζει τις τράπεζες, μετά από έγκριση της ΕΚΤ.

Με τη δέσμευση των αποθεμάτων αυτό, σκοπός ήταν να πληρωθούν, για ένα μικρό διάστημα, οι μισθοί και οι συντάξεις του δημοσίου μετά την επιβολή των capital controls και μέχρι να τυπωθεί νέο χρήμα και να ολοκληρωθεί η… επιστροφή στη δραχμή.

«Ουδέν σχόλιο» ήταν η απάντηση που έδωσαν κυβερνητικές πηγές στο tvxs.gr όταν ζητήθηκε αντίδραση από την κυβέρνηση.

Πηγή: tvxs.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κώστας Τσουκαλάς: «Αποδεικνύει την προχειρότητα και ασυνέπεια της κυβέρνησης»
Επιπλέον σημειώνει ότι «πριν δυο εβδομάδες ανακοίνωσε μειώσεις χωρίς να εξηγεί τη μέθοδο εφαρμογής – αποδείχτηκε τελικά ότι τα διυλιστήρια θα προσέφεραν εταιρική κοινωνική ευθύνη αδιευκρίνιστης αξίας και χωρίς πραγματικό αποτύπωμα στην αντλία»
Κώστας Τσουκαλάς, ΠΑΣΟΚ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιπλέον μείωση στο πετρέλαιο κίνησης για τον Αύγουστο με ακόμη 10 λεπτά ανά λίτρο – Στα 15 λεπτά η συνολική έκπτωση
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρεμβαίνει για τη στήριξη της κοινωνίας
Μητσοτάκης 76