Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

TVXS: Με εντολή Τσίπρα η ΕΥΠ φρουρούσε το Νομισματοκοπείο

TVXS: Με εντολή Τσίπρα η ΕΥΠ φρουρούσε το Νομισματοκοπείο

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το περίφημο Plan B και τη… σχεδιαζόμενη εισβολή Λαφαζάνη στο Νομισματοκοπείο για να χρησιμοποιηθούν τα αποθεματικά της ΤτΕ για το τύπωμα νέου χρήματος. Το TVXS, του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογου, αποκαλύπτει πως με εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα η ΕΥΠ φρουρούσε το Νομισματοκοπείο.

Όπως αναφέρει το αποκλειστικό δημοσίευμα του tvxs.gr, όταν ο πρωθυπουργός πληροφορήθηκε το σχέδιο της πλευράς Λαφαζάνη σήμανε συναγερμό στην ΕΥΠ και η Υπηρεσία ανέλαβε να φρουρεί το Νομισματοκοπείο ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε απόπειρα “εισβολής”.

Εκείνη την περίοδο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπήρχαν στο Νομισματοκοπείο αποθέματα σε ρευστό ύφος 10 δισ. ευρώ. Ήταν το χρηματικό απόθεμα με το οποίο η Τράπεζα της Ελλάδας εφοδιάζει τις τράπεζες, μετά από έγκριση της ΕΚΤ.

Με τη δέσμευση των αποθεμάτων αυτό, σκοπός ήταν να πληρωθούν, για ένα μικρό διάστημα, οι μισθοί και οι συντάξεις του δημοσίου μετά την επιβολή των capital controls και μέχρι να τυπωθεί νέο χρήμα και να ολοκληρωθεί η… επιστροφή στη δραχμή.

«Ουδέν σχόλιο» ήταν η απάντηση που έδωσαν κυβερνητικές πηγές στο tvxs.gr όταν ζητήθηκε αντίδραση από την κυβέρνηση.

Πηγή: tvxs.gr

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε