Πολιτική

Tweet του Αλέξη Τσίπρα για τα 74 χρόνια από το μπλόκο της Κοκκινιάς

“Η θυσία τους, θα φωτίζει για πάντα τη πορεία μας και την ιστορία του τόπου μας”, έγραψε στο Twitter ο Αλ. Τσίπρας για τους εκτελεσθέντες στο Μπλόκο της Κοκκινιάς στις 17 Αυγούστου 1944.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η θυσία των εκτελεσθέντων στο Μπλόκο της Κοκκινιάς θα φωτίζει για πάντα την πορεία μας και την ιστορία του τόπου μας, επισημαίνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 74 χρόνων από την ημέρα της εκτέλεσης τους.

“74 χρόνια από το Μπλόκο της Κοκκινιάς, θυμόμαστε και τιμούμε τη μνήμη των αντιστασιακών που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία, απέναντι στους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Η θυσία τους, θα φωτίζει για πάντα τη πορεία μας και την ιστορία του τόπου μας”, έγραψε ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ήταν κοντά 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης 17 Αυγούστου 1944 στην Κοκκινιά, όταν οι Γερμανοί με τους Έλληνες συνεργάτες τους – κουκουλοφόρους, ξεκίνησαν μια επιχείρηση που οδήγησε σε λουτρό αίματος με ομαδικές εκτελέσεις, εμπρησμούς και λεηλασίες σπιτιών.

Η Κοκκινιά πλήρωνε βαρύ τίμημα για τη συμμετοχή της στον αγώνα ενάντια στον κατακτητή. Το παλιό ταπητουργείο δεν ήταν το μόνο σημείο που έγιναν εκτελέσεις, καθώς όπου έβρισκαν οι ναζί κάποιους να κρύβονται και να επιχειρούν να γλιτώσουν, τούς εκτελούσαν επί τόπου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Σιακαντάρης: Η βελόνα του ΠΑΣΟΚ έχει κολλήσει και όχι λόγω του Ανδρουλάκη – Δέχομαι προσωπικές επιθέσεις γι’ αυτά που λέω από το 2010
«Δέχομαι το 2026 προσωπικές επιθέσεις για απόψεις που έχω εκφράσει από τις αρχές της δεκαετίας του 2010» γράφει στην ανάρτησή του
Γιώργος Σιακαντάρης
Μαρία Καρυστιανού: Αν νομοθετηθεί ο όρος γυναικοκτονία θα είναι σαν να λέω ότι η γυναίκα ανήκει στις ευάλωτες ομάδες
«Ο όρος γυναικοκτονία τονίζει τη διάκριση μεταξύ των γυναικών και των ανδρών. Τοποθετεί τη γυναίκα στις ευάλωτες ομάδες, Δεν πιστεύω ότι η γυναίκα είναι αδύναμο φύλο», υποστήριξε η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Μαρία Καρυστιανού
5
Μπαράζ περιοδειών κορυφαίων υπουργών και στελεχών της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα – «Εξόρμηση» για τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους
Τα «αναχώματα» στην Πελοπόννησο λόγω Σαμαρά, το τεστ του πρωθυπουργού για το ποιοι υπουργοί «ιδρώνουν τη φανέλα» και τα «γαλάζια» φροντιστήρια
Κυριάκος Μητσοτάκης 58
Ευρωπαϊκό μοντέλο και στις διατακτικές σίτισης, ζητά το ΠΑΣΟΚ
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι η μηνιαία παροχή σίτισης στην Ευρώπη αντιστοιχεί μεσοσταθμικά στο 20% του κατώτατου μισθού, ενώ στην Ελλάδα περιορίζεται στο 12%-13%, κατατάσσοντας τη χώρα στην τελευταία θέση
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Νέο επεισόδιο στην κόντρα Λατινοπούλου - Παϊτέρη: Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής θυμήθηκε την ερώτηση του στον Τσακνή «αν είναι γύφτος»
Η κόντρα που ξεκίνησε από τηλεοπτικό πάνελ μεταφέρεται στα social media, με την πρόεδρο της Φωνής Λογικής να ανασύρει παλαιότερη συνέντευξη του τραγουδιστή
Παϊτέρης και Λατινοπούλου 5