Πολιτική

Tweet του Αλέξη Τσίπρα για τα 74 χρόνια από το μπλόκο της Κοκκινιάς

“Η θυσία τους, θα φωτίζει για πάντα τη πορεία μας και την ιστορία του τόπου μας”, έγραψε στο Twitter ο Αλ. Τσίπρας για τους εκτελεσθέντες στο Μπλόκο της Κοκκινιάς στις 17 Αυγούστου 1944.

Η θυσία των εκτελεσθέντων στο Μπλόκο της Κοκκινιάς θα φωτίζει για πάντα την πορεία μας και την ιστορία του τόπου μας, επισημαίνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 74 χρόνων από την ημέρα της εκτέλεσης τους.

“74 χρόνια από το Μπλόκο της Κοκκινιάς, θυμόμαστε και τιμούμε τη μνήμη των αντιστασιακών που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία, απέναντι στους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Η θυσία τους, θα φωτίζει για πάντα τη πορεία μας και την ιστορία του τόπου μας”, έγραψε ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ήταν κοντά 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης 17 Αυγούστου 1944 στην Κοκκινιά, όταν οι Γερμανοί με τους Έλληνες συνεργάτες τους – κουκουλοφόρους, ξεκίνησαν μια επιχείρηση που οδήγησε σε λουτρό αίματος με ομαδικές εκτελέσεις, εμπρησμούς και λεηλασίες σπιτιών.

Η Κοκκινιά πλήρωνε βαρύ τίμημα για τη συμμετοχή της στον αγώνα ενάντια στον κατακτητή. Το παλιό ταπητουργείο δεν ήταν το μόνο σημείο που έγιναν εκτελέσεις, καθώς όπου έβρισκαν οι ναζί κάποιους να κρύβονται και να επιχειρούν να γλιτώσουν, τούς εκτελούσαν επί τόπου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΥΠΕΞ για τις επιθέσεις στο Ιράν: «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, ενεργοποιήσαμε τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων»
«Κοινός τόπος ότι ο έλεγχος του πυρηνικού και βαλλιστικού προγράμματος, ώστε να μην αποκτήσει το Ιράν πυρηνικό όπλο, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή»
Υπουργείο Εξωτερικών 6
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ έγινε δεκτή από τον Ντόναλντ Τραμπ και τον ενημέρωσε για την πρόοδο στις σχέσεις με την Ελλάδα
Η πρέσβης των ΗΠΑ συναντήθηκε ακόμη με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς, τον υπουργό Πολέμου, Πιτ Χέγκσεθ και τον υπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο
Κίμπερλι Γκιλφόιλ 9