Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Τζανακόπουλος: Η συμφωνία των Πρεσπών συγκεντώνει την πλειοψηφία των βουλευτών

Τζανακόπουλος: Η συμφωνία των Πρεσπών συγκεντώνει την πλειοψηφία των βουλευτών

Τη βεβαιότητά του ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει στην ελληνική Βουλή εκφράζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει παράλληλα σε συνέντευξή στο ΑΠΕ ότι ο υπάρχων κοινοβουλευτικός συσχετισμός εγγυάται ότι η κυβέρνηση θα πετύχει τους στόχους της με ορίζοντα την εξάντληση της τετραετίας, παρά τις αντιδράσεις Καμμένου στη συμφωνία των Πρεσπών. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σημειώνει ότι η κυβέρνηση, μετά την έξοδο από το μνημόνιο, έχει μπροστά της την υλοποίηση περαιτέρω θετικών μέτρων ελάφρυνσης και κοινωνικής στήριξης, αλλά και μεγάλες πολιτικές και θεσμικές προκλήσεις.

Η συμφωνία των Πρεσπών, με βάση τις εκπεφρασμένες θέσεις όλων επί του θέματος, είναι δεδομένο ότι συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών. Εκφράζει δε τη βεβαιότητα του ότι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις και προοδευτικοί βουλευτές “δεν θα αφήσουν αυτή την ιστορική ευκαιρία αναξιοποίητη”. Τονίζει ότι η Συμφωνία επιλύει με ισορροπημένο, δίκαιο και επωφελή τρόπο τα ζητήματα και σχολιάζει σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις Ζάεφ, ότι “σκόρπισε στους πέντε ανέμους όλη τη διαστρεβλωτική επιχειρηματολογία της ΝΔ και όλες τις ψευδοερμηνείες της ακροδεξιάς ομάδας υπό τον κο Σαμαρά και τον κο Γεωργιάδη που καθοδηγεί τον κο Μητσοτάκη”.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις