Πολιτική

Τζανακόπουλος: Ο Μπαρμπαρούσης καλεί σε πραξικόπημα και φταίει ο Μητσοτάκης

Σφοδρότατη επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε η κυβέρνηση μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου. Σε σύντομη δήλωσή του έξω από Μέγαρο Μαξίμου, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως φταίει για το γεγονός πως ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης ζήτησε πραξικόπημα!
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία πως με τη στάση της άνοιξε το κουτί της Πανδώρας, απελευθέρωσε τα αντανακλαστικά ακραίων κύκλων και νομιμοποίησε το τέρας του εθνικισμού.

Κατηγόρησε προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι χάρη στα μισαλλόδοξα κηρύγματα του προέδρου της ΝΔ και ηγετικών στελεχών του κόμματος, ακραίες ιδεολογίες που θεωρούνταν “νεκρές” βρήκαν ευκαιρία να αναστηθούν.

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι η ευθύνη για το γεγονός ότι ο φασιστικός και εθνικιστικός εσμός έχει πλήρως αποθρασυνθεί και καλεί ευθέως σε κατάλυση της Δημοκρατίας βαραίνει αποκλειστικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επεσήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που από το βήμα της Βουλής ακούγονται τέτοια πράγματα: ένα κάλεσμα σε πραξικόπημα!

Αναλυτικά η δήλωση που έκανε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος

Είναι πλέον φανερό ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ανοίξει με τη στάση της το κουτί της Πανδώρας. Έχει απελευθερώσει τα πιο αντιδραστικά αντανακλαστικά ακραίων κύκλων και έχει νομιμοποιήσει το τέρας του εθνικισμού.

Ακραίες ιδεολογίες, που μέχρι πριν από λίγο καιρό θεωρούνταν νεκρές, βρήκαν την ευκαιρία να αναστηθούν, χάρη στα μισαλλόδοξα κηρύγματα του κ. Μητσοτάκη και ηγετικών κύκλων της Νέας Δημοκρατίας.

Πριν από λίγη ώρα ο χρυσαυγίτης Μπαρμπαρούσης, από το ιερό βήμα της Βουλής των Ελλήνων, κάλεσε τον ελληνικό στρατό σε πραξικόπημα. Είναι η πρώτη φορά από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974, που τέτοια πράγματα ακούγονται στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η ευθύνη για το γεγονός ότι ο φασιστικός και εθνικιστικός εσμός έχει πλήρως αποθρασυνθεί και καλεί ευθέως σε κατάλυση της Δημοκρατίας βαραίνει αποκλειστικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τσίπρας από τη Μυτιλήνη: «Θα στηρίξουμε την Ελλάδα της παραγωγής απέναντι στην Ελλάδα της λαμογιάς»
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για ακρίβεια, διαφθορά και θεσμούς – Ειδικές αναφορές στα προβλήματα της Λέσβου, του πρωτογενούς τομέα, του μεταφορικού ισοδύναμου και της δημόσιας υγείας
Τσίπρας από τη Μυτιλήνη: «Θα στηρίξουμε την Ελλάδα της παραγωγής απέναντι στην Ελλάδα της λαμογιάς»
35
Κύμα παραιτήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρούν η αναπληρώτρια γραμματέας Αναστασία Σαπουνά και άλλα 5 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας
Οι παραιτηθέντες υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να συμμετέχουν σε ένα κόμμα όπου, όπως αναφέρουν, «η μειοψηφία επιδιώκει να καταστρατηγήσει τις δημοκρατικά ειλημμένες αποφάσεις»
Αναστασία Σαπουνά 8
Ο Στέφανος Κασσελάκης «τρολάρει» τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που παραιτούνται – «Να σας γράψω συστατική επιστολή για τον ιδιωτικό τομέα»
Με καυστική διάθεση σχολιάζει ο Στέφανος Κασσελάκης τις καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με βουλευτές του κόμματος να παραιτούνται...
Ο Στέφανος Κασσελάκης 17