Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Τζανακόπουλος: Ο Μπαρμπαρούσης καλεί σε πραξικόπημα και φταίει ο Μητσοτάκης

Τζανακόπουλος

Σφοδρότατη επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε η κυβέρνηση μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου. Σε σύντομη δήλωσή του έξω από Μέγαρο Μαξίμου, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως φταίει για το γεγονός πως ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης ζήτησε πραξικόπημα!

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία πως με τη στάση της άνοιξε το κουτί της Πανδώρας, απελευθέρωσε τα αντανακλαστικά ακραίων κύκλων και νομιμοποίησε το τέρας του εθνικισμού.

Κατηγόρησε προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι χάρη στα μισαλλόδοξα κηρύγματα του προέδρου της ΝΔ και ηγετικών στελεχών του κόμματος, ακραίες ιδεολογίες που θεωρούνταν “νεκρές” βρήκαν ευκαιρία να αναστηθούν.

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι η ευθύνη για το γεγονός ότι ο φασιστικός και εθνικιστικός εσμός έχει πλήρως αποθρασυνθεί και καλεί ευθέως σε κατάλυση της Δημοκρατίας βαραίνει αποκλειστικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επεσήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που από το βήμα της Βουλής ακούγονται τέτοια πράγματα: ένα κάλεσμα σε πραξικόπημα!

Αναλυτικά η δήλωση που έκανε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος

Είναι πλέον φανερό ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ανοίξει με τη στάση της το κουτί της Πανδώρας. Έχει απελευθερώσει τα πιο αντιδραστικά αντανακλαστικά ακραίων κύκλων και έχει νομιμοποιήσει το τέρας του εθνικισμού.

Ακραίες ιδεολογίες, που μέχρι πριν από λίγο καιρό θεωρούνταν νεκρές, βρήκαν την ευκαιρία να αναστηθούν, χάρη στα μισαλλόδοξα κηρύγματα του κ. Μητσοτάκη και ηγετικών κύκλων της Νέας Δημοκρατίας.

Πριν από λίγη ώρα ο χρυσαυγίτης Μπαρμπαρούσης, από το ιερό βήμα της Βουλής των Ελλήνων, κάλεσε τον ελληνικό στρατό σε πραξικόπημα. Είναι η πρώτη φορά από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974, που τέτοια πράγματα ακούγονται στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η ευθύνη για το γεγονός ότι ο φασιστικός και εθνικιστικός εσμός έχει πλήρως αποθρασυνθεί και καλεί ευθέως σε κατάλυση της Δημοκρατίας βαραίνει αποκλειστικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις