Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Τζανακόπουλος: Προτεραιότητα του Τσίπρα στο ΝΑΤΟ το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών – Video

Τζανακόπουλος: Προτεραιότητα του Τσίπρα στο ΝΑΤΟ το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών – Video

Το θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης εδώ και τέσσερις μήνες θα θέσει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε κάθε παρέμβασή του στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα και επιτέθηκε στη Ντόρα Μπακογιάννη.

Εκτός των υπολοίπων θεμάτων που θα συζητήσει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, στις 11 και 12 Ιουλίου στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός «έχει ως πρώτιστη προτεραιότητα του το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται παρανόμως στην Τουρκία εδώ και τέσσερις μήνες», δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τρίτη (10.07.2018).

«Το ζήτημα θα τεθεί σε όλες τις παρεμβάσεις και όλες τις συναντήσεις του πρωθυπουργού ώστε να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση για την απελευθέρωση τους», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τζανακόπουλος κατά Μπακογιάννη

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εξαπέλυσε επίθεση στη Ντόρα Μπακογιάννη για την παρουσία της χθες (09.07.2018) στην Άγκυρα, στην ορκωμοσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως τόνισε, «με δεδομένο όμως την εκκρεμή αυτή διαφορά με τη γείτονα, είναι το λιγότερο ακατανόητη αν όχι επιζήμια η παρουσία της κ. Μπακογιάννη στην τελετή ορκωμοσίας του κ. Ερντογάν χωρίς καμία συνεννόηση με το Υπουργείο Εξωτερικών».

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι «θα περιμέναμε από τη ΝΔ που ξιφουλκούσε εναντίον της πρωτοβουλίας για την επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην Ελλάδα και η οποία αρέσκεται να κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση για ενδοτισμό και μειοδοσίες  να είναι πιο προσεκτική με τα μηνύματα που εκπέμπει προς την Τουρκία, ειδικά μάλιστα σε μια τέτοια συγκυρία».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην πρόσκληση της Ελλάδας στη Διαδικασία του Βερολίνου, επιτιθέμενος ξανά στη Νέα Δημοκρατία. «Η Ελλάδα προσκλήθηκε φέτος για πρώτη φορά και πρόκειται να γίνει πλήρες μέλος της Διαδικασίας του Βερολίνου από την οποία ήταν μέχρι σήμερα αποκλεισμένη εξαιτίας της κοντόφθαλμης και αποτυχημένης πολιτικής Σαμαρά και στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής», επεσήμανε.

Σημείωσε ότι «αυτό αποδεικνύει ότι η Ελλάδα ισχυροποιεί τη θέση της στα Βαλκάνια και να αναδεικνύεται ως πυλώνας σταθερότητας και παράγοντας λύσεων στην ευρύτερη περιοχή».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις