Πολιτική

Τζανακόπουλος: Προτεραιότητα του Τσίπρα στο ΝΑΤΟ το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών – Video

Το θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης εδώ και τέσσερις μήνες θα θέσει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε κάθε παρέμβασή του στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα και επιτέθηκε στη Ντόρα Μπακογιάννη.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εκτός των υπολοίπων θεμάτων που θα συζητήσει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, στις 11 και 12 Ιουλίου στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός «έχει ως πρώτιστη προτεραιότητα του το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται παρανόμως στην Τουρκία εδώ και τέσσερις μήνες», δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τρίτη (10.07.2018).

«Το ζήτημα θα τεθεί σε όλες τις παρεμβάσεις και όλες τις συναντήσεις του πρωθυπουργού ώστε να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση για την απελευθέρωση τους», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τζανακόπουλος κατά Μπακογιάννη

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εξαπέλυσε επίθεση στη Ντόρα Μπακογιάννη για την παρουσία της χθες (09.07.2018) στην Άγκυρα, στην ορκωμοσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως τόνισε, «με δεδομένο όμως την εκκρεμή αυτή διαφορά με τη γείτονα, είναι το λιγότερο ακατανόητη αν όχι επιζήμια η παρουσία της κ. Μπακογιάννη στην τελετή ορκωμοσίας του κ. Ερντογάν χωρίς καμία συνεννόηση με το Υπουργείο Εξωτερικών».

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι «θα περιμέναμε από τη ΝΔ που ξιφουλκούσε εναντίον της πρωτοβουλίας για την επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην Ελλάδα και η οποία αρέσκεται να κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση για ενδοτισμό και μειοδοσίες  να είναι πιο προσεκτική με τα μηνύματα που εκπέμπει προς την Τουρκία, ειδικά μάλιστα σε μια τέτοια συγκυρία».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην πρόσκληση της Ελλάδας στη Διαδικασία του Βερολίνου, επιτιθέμενος ξανά στη Νέα Δημοκρατία. «Η Ελλάδα προσκλήθηκε φέτος για πρώτη φορά και πρόκειται να γίνει πλήρες μέλος της Διαδικασίας του Βερολίνου από την οποία ήταν μέχρι σήμερα αποκλεισμένη εξαιτίας της κοντόφθαλμης και αποτυχημένης πολιτικής Σαμαρά και στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής», επεσήμανε.

Σημείωσε ότι «αυτό αποδεικνύει ότι η Ελλάδα ισχυροποιεί τη θέση της στα Βαλκάνια και να αναδεικνύεται ως πυλώνας σταθερότητας και παράγοντας λύσεων στην ευρύτερη περιοχή».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης για Ηλία Κασιδιάρη: Δίνεται η δυνατότητα στον Άρειο Πάγο να εγκρίνει ή να απορρίψει κάποιον που κατεβάζει κόμμα
«Υπάρχει κόσμος που ακούει τις απόψεις ενός ανθρώπου που εξέφραζε ιδέες ναζιστικές, οφείλουμε να εξηγούμε ότι τα πολιτικά άκρα δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα», επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης
Μητσοτάκης στον Κεραμεικό: «Εδώ ξανασυναντιόμαστε με τη Δημοκρατία που 2.500 χρόνια μετά εξακολουθεί να αντέχει»
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, επισημαίνοντας ότι διατίθενται 350 εκατομμύρια ευρώ για περισσότερα από 100 διαφορετικά έργα
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια για τα έργα αναβάθμισης των υποδομών στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού
37
Σπύρος Χαλβατζής: Το τελευταίο «αντίο» στο ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ – Ποιοι έδωσαν το «παρών»
Στο προαύλιο του ΣΦΕΑ για το ύστατο «χαίρε» στον πρώην γραμματέα της ΚΝΕ και βουλευτή του ΚΚΕ - Κουτσούμπας, πολιτικοί και σύντροφοι στην τελετή - Με την κόκκινη σημαία και τον «Ριζοσπάστη» το φέρετρό του
Σπύρος Χαλβατζής, ΚΚΕ, πολιτική κηδεία
Το ΠΑΣΟΚ απαντά στον Μαρινάκη για το «δορυφόρος του Τσίπρα»: «Προσωπικές απόψεις οι δηλώσεις Πάνα» – «Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται»
Η Χαριλάου Τρικούπη επιστρέφει τα πυρά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον χαρακτηρίζει «λαγό» της κυβερνητικής ατζέντας για το επίδομα ανεργίας
Παύλος Μαρινάκης
Μαρινάκης: «Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη έχει γίνει δορυφόρος του Τσίπρα» – Η δήλωση Πάνα για τις συνεργασίες που άναψε φωτιές
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «διαβάζει» τη δήλωση του βουλευτή της Χαριλάου Τρικούπη για την ΕΛΑΣ ως άνοιγμα - «Κάλυψε το υπόλοιπο 20% που τους χωρίζει»
Απόστολος Πάνας