Πολιτική

Μαζί με τον Τσίπρα και ο Δραγασάκης – Βαρουφάκης: Πασχίζουμε να είναι η τελευταία διαπραγμάτευση

- Εν πτήσει για τις Βρυξέλλες είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες προς την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους δανειστές
- Την τελευταία στιγμή αποφασίσθηκε να συνοδεύσει τον πρωθυπουργό και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης
- Απόψε το Eurogroup στις 20.00 και αύριο η Σύνοδος Κορυφής

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί στις 16.00 με τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Μάριο Ντράγκι. 

Σήμερα αναχωρώντας από το σπίτι του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε:

«Πηγαίνουμε για την τελική ευθεία μιας διαπραγμάτευσης η οποία ελπίζουμε πασχίζουμε να είναι η τελευταία υπό συνθήκες κρίσης».

Ο Αλέξης Τσίπρας σπεύδει εκτάκτως στις Βρυξέλλες για να δει για ακόμη μια φορά τους Γιούνκερ, Ντράγκι και Λαγκάρντ σε ακόμη μια προσπάθεια το κενό αυτό να γεφυρωθεί, ωστόσο με την κυβέρνηση να έχει ήδη διαμηνύσει ότι πλέον η μπάλα είναι στην πλευρά των δανειστών όλα δείχνουν ότι υπάρχει σοβαρή εμπλοκή. Υπάρχουν μέτρα όπως διαρρέεται τα οποία το ΔΝΤ τα… γυρίζει πίσω θεωρώντας τα τροχοπέδη στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Εκτός απ’ τη φορολογία των επιχειρήσεων των ΔΝΤ αντιδρά και στους υπολογισμούς για τα έσοδα από τον ΦΠΑ και επί της ουσίας ζητά μεγαλύτερες αυξήσεις, ουσιαστικά με την υπαγωγή περισσότερων προϊόντων και υπηρεσιών στο 23%.
Ταυτόχρονα όλα δείχνουν ότι η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών προσθέτει ένα επιπλέον εμπόδιο καθώς ήταν οι δανειστές που είχαν επιβάλει τη μείωσή τους.

Παράλληλα το ΔΝΤ κατηγορεί την Κομισιόν ότι δείχνει αρκετά διαλλακτική στάση έναντι της Ελλάδας. Μια … διπλωματική εμπλοκή που καθυστερεί την διατύπωση ενός τελικού κειμένου συμφωνίας για την Ελλάδα σήμερα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αδριανός Γολέμης, ο πρώτος Έλληνας αστροναύτης που θα ταξιδέψει στο διάστημα – Στο Παρίσι γράφτηκε ιστορία
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πιστεύω ότι ο Αδριανός, πέρα από τα πολύ ενδιαφέροντα πειράματα που θα διεξάγει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, θα αποτελέσει επίσης πηγή έμπνευσης για τα μικρά ελληνόπουλα»
διάστημα
Παύλος Μαρινάκης: «Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα συνεργασίας με Σαμαρά – Στόχος η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας»
Η Νέα Δημοκρατία έχει ως στόχο την αυτοδυναμία και χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη επιλογή τη μόνη «καθαρή πρόταση διακυβέρνησης» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο Παύλος Μαρινάκης
Ένταση ανάμεσα σε Κωνσταντίνο Κυρανάκη και Κατερίνα Παπακωστοπούλου: «Εάν σας αρέσει να προσβάλλετε γυναίκα, δεν έχω πρόβλημα, θα σας ανταπαντήσω»
«Δεν θα συζητήσουμε δημόσια τον μισθό μου. Είναι προσωπικό δεδομένο, δεν σας αφορά», είπε η δημοσιογράφος στον βουλευ΄τ
Kατερίνα Παπακωστοπούλου και Κωνσταντίνος Κυρανάκης
9
Αύξηση της νόμιμης μετανάστευσης μετά τον νέο νόμο – Στις 64.095 οι εγκρίσεις μετακλήσεων το πρώτο οκτάμηνο
Σημαντική αύξηση στις εγκρίσεις μετακλήσεων εργαζομένων από τρίτες χώρες καταγράφεται το πρώτο οκτάμηνο του 2026 σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ (Πηγή: Αντώνης Νικολόπουλος)
Αμάλ Κλούνεϊ και Κωνσταντίνος Τασούλας συναντιώνται 12 χρόνια μετά – Ο καλός σκοπός για τον οποίο έρχεται στην Ελλάδα η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αμάλ Κλούνεϊ επισκέπτεται την χώρα μας - Είχε αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα
Κλούνεϊ