Πολιτική

Μαζί με τον Τσίπρα και ο Δραγασάκης – Βαρουφάκης: Πασχίζουμε να είναι η τελευταία διαπραγμάτευση

- Εν πτήσει για τις Βρυξέλλες είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες προς την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους δανειστές
- Την τελευταία στιγμή αποφασίσθηκε να συνοδεύσει τον πρωθυπουργό και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης
- Απόψε το Eurogroup στις 20.00 και αύριο η Σύνοδος Κορυφής

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί στις 16.00 με τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Μάριο Ντράγκι. 

Σήμερα αναχωρώντας από το σπίτι του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε:

«Πηγαίνουμε για την τελική ευθεία μιας διαπραγμάτευσης η οποία ελπίζουμε πασχίζουμε να είναι η τελευταία υπό συνθήκες κρίσης».

Ο Αλέξης Τσίπρας σπεύδει εκτάκτως στις Βρυξέλλες για να δει για ακόμη μια φορά τους Γιούνκερ, Ντράγκι και Λαγκάρντ σε ακόμη μια προσπάθεια το κενό αυτό να γεφυρωθεί, ωστόσο με την κυβέρνηση να έχει ήδη διαμηνύσει ότι πλέον η μπάλα είναι στην πλευρά των δανειστών όλα δείχνουν ότι υπάρχει σοβαρή εμπλοκή. Υπάρχουν μέτρα όπως διαρρέεται τα οποία το ΔΝΤ τα… γυρίζει πίσω θεωρώντας τα τροχοπέδη στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Εκτός απ’ τη φορολογία των επιχειρήσεων των ΔΝΤ αντιδρά και στους υπολογισμούς για τα έσοδα από τον ΦΠΑ και επί της ουσίας ζητά μεγαλύτερες αυξήσεις, ουσιαστικά με την υπαγωγή περισσότερων προϊόντων και υπηρεσιών στο 23%.
Ταυτόχρονα όλα δείχνουν ότι η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών προσθέτει ένα επιπλέον εμπόδιο καθώς ήταν οι δανειστές που είχαν επιβάλει τη μείωσή τους.

Παράλληλα το ΔΝΤ κατηγορεί την Κομισιόν ότι δείχνει αρκετά διαλλακτική στάση έναντι της Ελλάδας. Μια … διπλωματική εμπλοκή που καθυστερεί την διατύπωση ενός τελικού κειμένου συμφωνίας για την Ελλάδα σήμερα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Λεπενιώτη: Η δικαστικός που «καθήλωσε» τη Χρυσή Αυγή στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα
Η πρώην ανώτατη δικαστικός που ταυτίστηκε με την ιστορική απόφαση για την εγκληματική οργάνωση συνυπογράφει την ιδρυτική διακήρυξη της «ΕΛΑΣ - Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης»
Λεπενιώτη και Τσίπρας
Σφοδρά πυρά ΠΑΣΟΚ για κόμμα Τσίπρα και δημοσκοπήσεις: «Συγκεκριμένα σύστημα επιδιώκουν τη διατήρηση της ΝΔ στη διακυβέρνηση»
Η Χαριλάου Τρικούπη καταγγέλλει «επιχείρηση χειραγώγησης της κοινής γνώμης» και θέτει ερωτήματα για τις τελευταίες έρευνες - «Η στατιστική σηκώνει τα χέρια ψηλά»
Παρουσίαση νέου κόμματος Τσίπρα 12
Μητσοτάκης για Τεχνητή Νοημοσύνη: Χρειαζόμαστε νέο λειτουργικό σύστημα για το κράτος, έχουμε απόθεμα καινοτομίας για να διαπρέψουμε
Στο Ζάππειο, σε συζήτηση με τον CEO της ElevenLabs, ο πρωθυπουργός έθεσε τους τρεις άξονες για την επόμενη ημέρα της AI σε Δημόσιο, υποδομές και καινοτομία - Η αναφορά στα παιδιά, τα social media και τις νέες ρυθμίσεις
Κυριάκος Μητσοτάκης, ElevenLabs
6
Μαρινάκης για τη θεωρία Δουδωνή περί μυστικής συμφωνίας ΝΔ – Τσίπρα: «Ακόμα δεν σφίξαν οι ζέστες»
Το ΠΑΣΟΚ το έχει κυριεύσει πανικός και μετατρέπεται σε κόμμα διαμαρτυρίας που υιοθετεί θεωρίες που ακόμα και οι γνήσιοι ψεκασμένοι θα ζήλευαν - Ο Τσίπρας θέλει να γυρίσει τη χώρα πίσω
Παύλος Μαρινάκης
Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε στον Άρειο Πάγο την διακήρυξη της ΕΛΑΣ - «Σημαία μας η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη»
«Δεκάδες χιλιάδες πολίτες έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας για ευρεία συμπαράταξη» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τη Μαρία Λεπενιώτη, πρώην πρόεδρο του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Ο Αλέξης Τσίπρας στον Άρειο Πάγο
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
128